Home ΔΙΑΦΟΡΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

by admin

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Για την Τετάρτη 15 Ιουνίου προσδιορίστηκε η εκδίκαση, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής δε δεύτερο βαθμό.

 

Η καθαρογραμμένη πλέον απόφαση του Δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που εκδόθηκε τον Οκτώβρη του 2020, αποτυπώνει αναλυτικά, μέσα από το ογκώδες κείμενό της, όσα προέκυψαν από την αποδεικτική διαδικασία και επιβεβαιώνει, ουσιαστικά, με το σκεπτικό της, όσα εξ αρχής η Πολιτική Αγωγή, ιδιαίτερα στην υπόθεση της επίθεσης στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, έθεσε και ανέδειξε σχετικά με τον εγκληματικό χαρακτήρα, λειτουργία και δράση της Χρυσής Αυγής, ως αναπόσπαστα στοιχεία της ναζιστικής ιδεολογίας της.

 

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που καταδικάστηκαν με την ιστορική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου του 2020, θα καθίσουν ξανά στο σκαμνί.

 

Η προηγούμενη διαδικασία διήρκησε πεντέμισι ολόκληρα χρόνια και διεξήχθη μεταξύ των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και της αίθουσας τελετών του Εφετείου Αθηνών.

 

Από τις 465 συνεδριάσεις, οι 204 διεξήχθησαν στον Κορυδαλλό σε μία αίθουσα σαφέστατα μικρή γι’ αυτή την τόσο σημαντική δίκη. Μία αίθουσα, που δεν μπορούσε καν να φιλοξενήσει το μεγάλο αριθμό των παραγόντων της δίκης. Μία αίθουσα μικρή για την σημασία που είχε η συγκεκριμένη δίκη για ολόκληρη την κοινωνία. Την ίδια ώρα, η σύνθεση της έδρας απασχολούνταν και σε άλλες δίκες.

 

Η δευτεροβάθμια δίκη που θα ακολουθήσει, πρέπει να διεξαχθεί με όρους που θα διασφαλίζουν από την αρχή, τη γρήγορη και ομαλή διεξαγωγή της, με την αποκλειστική χρήση της αίθουσας τελετών του Εφετείου Αθηνών, την αποκλειστική απασχόληση των μελών του Δικαστηρίου, την ηχογράφηση των πρακτικών κ.ά. Δεν πρέπει να επιτραπεί να παρουσιαστούν ξανά οι σοβαρές καθυστερήσεις και τα προβλήματα που υπήρξαν κατά τη διεξαγωγή της δίκης σε πρώτο βαθμό, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

 

  • Ζητάμε από τη διοίκηση του Εφετείου Αθηνών, να μην επαναληφθούν λάθη που έγιναν και στο παρελθόν και να αναγνωρισθεί στη συγκεκριμένη δίκη η ιστορική σημασία της.

 

  • Ζητάμε από τη διοίκηση του Εφετείου Αθηνών, να ορίσει ως αποκλειστικό τόπο διεξαγωγής της δίκης την Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συμμετοχή των παραγόντων της καθώς και η απαιτούμενη δημοσιότητα.

 

  • Ζητάμε από τη διοίκηση του Εφετείου Αθηνών, να εξασφαλιστεί ότι η σύνθεση της έδρας της συγκεκριμένης δίκης θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την εκδίκαση της.

 

  • Στηρίζουμε τα σχετικά αιτήματα της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ζητάμε την ικανοποίησή τους.

 

Τώρα χρειάζεται να συνεχίσει και να ενταθεί ο αγώνας, χωρίς καμία επανάπαυση, μαζί με τους εργαζόμενους και όλο το λαό, για την απομόνωση των φασιστών παντού, με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται, για την αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου του φασισμού.

 

Να στρατευθούμε, μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό, πιο αποφασιστικά στην πάλη, μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, που σήμερα, σε συνθήκες εμπλοκής της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, απειλούνται ακόμη πιο έντονα.

 

Να καταγγείλουμε και να αντιταχθούμε πιο αποφασιστικά στην κρατική καταστολή, τη φασιστική και εργοδοτική βία, σε βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας.

 

Related Articles