Home ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια και συγκέντρωσης και πορείας στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 6η Δεκέμβρη.

Μετά το τέλος της πορείας ο Κ.Κ. συνάδελφος μας και μέλος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων Κ. Κ., συνελήφθη αναίτια όταν δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν σε κατάστημα εστίασης στα Εξάρχεια.

Αφού παράνομα συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις, του αποδόθηκαν ανυπόστατες κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Να σημειωθεί ότι ο συνάδελφος ξυλοκοπήθηκε, ενώ του είχαν ήδη περαστεί χειροπέδες και είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή τη δικηγορική ιδιότητα του. Σε παρόμοιο σκηνικό κρατικής βίας στην οδό Σόλωνος ασκούμενη συνάδελφος μας χτυπήθηκε βάναυσα  από γκλομπ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί για ράμματα στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι προσαχθέντες κρατήθηκαν σε απάνθρωπες συνθήκες στη ΓΑΔΑ και παρανόμως δεν τους δινόταν η δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους συνηγόρους τους. Οι τραυματισμένοι αφέθηκαν να αιμορραγούν για ώρες στους διαδρόμους, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς να μεταφέρονται σε νοσοκομείο. Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες για λήψη φωτογραφιών των προσαχθέντων και των τραυματισμένων από αστυνομικά όργανα με τα προσωπικά τους κινητά.

 

Καμία ανοχή στην ωμή κρατική βία!

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα. Το κράτος και η κυβέρνηση εντείνουν την καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία για να τρομοκρατήσουν το λαό. Διαχρονικά η υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών συνοδεύεται από ένταση της καταστολής.

Όσο διογκώνονται τα αδιέξοδα του συστήματος, όπως αυτά εκφράζονται σήμερα με την ακρίβεια, την ενεργειακή ανασφάλεια, τους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζομένων, όσο κλιμακώνεται η επιδίωξή του να ρίξει τα βάρη της κρίσης του στο λαό,  τόσο θα εντείνονται η καταστολή, ο αυταρχισμός και η περιστολή λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφοι δικηγόροι, μέλη του Σωματείου, προσάγονται, χτυπιούνται από δυνάμεις καταστολής, συλλαμβάνονται.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας φοβίζουν!

Οι δικηγόροι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο, δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό, απέναντι στον αυταρχισμό των κυβερνήσεων, απέναντι στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βία.

Θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι σε κάθε προσπάθεια περιστολής των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Για εμάς ο μόνος δρόμος είναι η συμπόρευση με το υπόλοιπο εργατικό –λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για μέτρα ανακούφισης και κατακτήσεις, δίνοντας τους δικούς μας αγώνες για κατοχύρωση σύγχρονων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο χώρο μας και προσφέροντας, παράλληλα, τις νομικές μας γνώσεις σε αυτούς.

Απαιτούμε:

Την άμεση απαλλαγή από κάθε κατηγορία του συλληφθέντα συναδέλφου μας

Την ποινική και πειθαρχική τιμωρία των αστυνομικών που επιτέθηκαν και βιαιοπράγησαν σε βάρος των συναδέλφων μας

Να αποδοθούν ευθύνες σε αυτόν που σημάδεψε το κεφάλι του 16χρονου, και σε όποιους του έδωσαν τη δυνατότητα να το κάνει.

Related Articles