Home ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 14.04.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 14.04.2022

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)

 

19.04.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Πέμπτη 14 Απρίλη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου μας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, για να παρθεί πίσω η απαράδεκτη και παράνομη απόλυση της συναδέλφου μας, μισθωτής δικηγόρου και μέλους του Σωματείου, από τη δικηγορική εταιρεία “DTS LAW” λόγω της συμμετοχής της στη μεγαλειώδη απεργία στις 6 Απρίλη.

 

Για άλλη μια φορά έπεσαν οι μάσκες και έγινε φανερή η υποκρισία των μελών της πλειοψηφίας του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Και τι δεν ακούσαμε!

 

Για ισότητα των όπλων μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου, την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε απόλυση συναδέλφου για συνδικαλιστικούς λόγους.

 

Ότι οι δικηγόροι δεν μπορούν να απεργούν, επειδή ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν πήρε απόφαση για αποχή και δεν καλυπτόμαστε, παραγνωρίζοντας στην ουσία την ύπαρξη και τις διαδικασίες ενός νόμιμου σωματείου, όπως είναι το Σωματείο μας.

 

Μέχρι και για απρεπή στάση ακούσαμε, επειδή το Σωματείο μας άμεσα ενημέρωσε τους συναδέλφους μας στα Δικαστήρια με δυναμική κινητοποίηση για το περιστατικό και δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια.

 

Το πιο αποκαλυπτικό, όμως, σε ό,τι αφορά τη στάση της πλειοψηφίας και, στην πραγματικότητα, το πραγματικό πλαίσιο και περιεχόμενο μέσα στο οποίο δρουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, ήταν το ζήτημα της ύπαρξης σχέσης εξαρτημένης εργασίας, στην ουσία η σχέση εργαζομένου – εργοδότη.

 

Αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους δικηγορικούς συλλόγους, όποια ηγεσία κι αν έχουν και όπως κι αν χαρακτηρίζεται. Η αμηχανία τους ακόμα και στο να ξεστομίσουν τη λέξη «απόλυση», αποδεικνύει τα συμφέροντα με τα οποία τάχθηκαν και τάσσονται διαχρονικά.

 

Και σε αυτή την περίπτωση φάνηκε ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετούν όλοι εκείνοι, που κάνουν σημαία την ιδιότητα του συνεργάτη – συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, ιδιότητα που χωράει μέσα εργοδότες και εργαζόμενους. Αποκρύπτουν με αυτό τον τρόπο την τεράστια εκμετάλλευση και τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους.

 

Γι’ αυτό το λόγο τους φοβίζει η οργανωμένη συλλογική πάλη, η συλλογική διεκδίκηση!

 

Γι’ αυτό τους ανησυχούν τα παραδείγματα αγωνιστικής και αταλάντευτης στάσης, όπως αυτό της συναδέλφου μας, που απέρριψε όλα αυτά τα ιδεολογήματα και σήκωσε το ανάστημα της στις απειλές και τους εκβιασμούς.

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

 

Με την παρέμβαση του, το Σωματείο μας ανέδειξε τις αιτίες της απόλυσης και έκανε καθαρό ότι δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν στο μέλλον αντίστοιχα περιστατικά.

 

Η θέση που πήρε η πλειοψηφία του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ήρθε ως επιβεβαίωση της διαχρονικής στάσης του σε τέτοια ζητήματα και συνολικά του ρόλου που παίζουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, αμιγώς ως εκφραστές των συμφερόντων των εργοδοτών στο χώρο μας.

 

Με την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, τη μαζικοποίηση του Σωματείου μας, θα απαντήσουμε αποφασιστικά σε τέτοια περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας από εδώ και στο εξής.

 

Δεν θα επιτρέψουμε να σηκώνεται κανένα χέρι σε συνάδελφό που ορθώνει το ανάστημα του και παλεύει για τα δικαιώματα και την ζωή του!

 

 

Το Δ.Σ.

Related Articles