Home ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatiomisthotondikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

27 Αυγούστου 2022

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Για ακόμη μία φορά, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι γίναμε θεατές ενός απαράδεκτου σκηνικού στα δικαστήρια της στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η προχθεσινή καταιγίδα έφερε εκ νέου στην επιφάνεια, όπως γίνεται σε κάθε βροχή, την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά από τα κτίρια που στεγάζουν τις δικαστικές υπηρεσίες.

Η μετατροπή της οροφής του κτιρίου 5 του Πρωτοδικείου Αθηνών σε ντουζιέρα, με τα νερά να μπαίνουν από κάθε πιθανό και απίθανο σημείο,μετατρέποντας το κτίριο σε πισίνα, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη των παραπάνω. Μάλιστα, θα πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί από την πτώση σοβάδων.

Η παραπάνω κατάσταση δεν είναι ούτε πρωτόγνωρη, ούτε συνιστά το μοναδικό πρόβλημα. Η καθημερινότητα εκατοντάδων μισθωτών και ασκούμενων συναδέλφων μας, εκτός από την αναμονή σε ατελείωτες ουρές, τα ανύπαρκτα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το ωράριο λάστιχο, περιλαμβάνει γραφεία και ακροατήρια χωρίς κλιματισμό, ταβάνια που στάζουν, κτίρια χωρίς ανελκυστήρες και με δυσχερή πρόσβαση για συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα (και όχι μόνο), ελλιπή καθαρισμό, ανυπαρξία μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας.

Αυτό που επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι ικανότατος και ταχύτατοςόταν πρόκειται για τα συμφέροντα των λίγων (με νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις) ή για την καταστολή των εργατικών – λαϊκών αγώνων ( όπως πρόσφατα απέδειξε με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και τη σύλληψη εκλεγμένων συνδικαλιστών στην απεργία στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ), ενώ εξαφανίζεται ή κρύβεται πίσω από ένα σωρό δικαιολογίες όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής μας και του περιβάλλοντος, για τις δικές μας ανάγκες, για την ασφάλεια στην εργασία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι απαιτούμενες ενέργειες για να εργαζόμαστε σ’ ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους δικαστικούς υπαλλήλους και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα (πυρκαγιά, σεισμό).

2. Πρόσληψη τεχνικού προσωπικού για τη συντήρηση, επισκευή, ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών. Έξω από τα Δικαστήρια οι εργολάβοι και οι εταιρείες.

3. Άμεση αποκατάσταση όλων των βλαβών στα συστήματα κλιματισμού, ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.

4. Πρόσληψη γιατρών και μόνιμου προσωπικού καθαρισμού σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες – Λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας μας.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της δικαιοσύνηςΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε πότε θα συμβούν τα χειρότερα.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Related Articles