Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

14 Δεκεμβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΕΔΩ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που δεν έχει καταβάλλει ακόμη τους μισθούς για το μήνα Νοέμβριο, στους ασκούμενους συναδέλφους μας που εργάζονται στις δικαστικές υπηρεσίες, παρά την ρητή δέσμευση του, μετα από συνεχείς πιέσεις του Σωματείου μας και των ασκούμενων συναδέλφων μας, ότι θα καταβάλλει στις 13 Δεκεμβρίου, το σύνολο των δεδουλευμένων τους!

Μάλιστα, σε παρέμβαση του Σωματείου μας, οι αρμόδιοι, ομολόγησαν ότι η μη καταβολή των δεδουλευμένων οφείλεται σε λάθος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και προκλητικά μας ενημέρωσαν «ότι θα προσπαθήσουν» η πληρωμή να γίνει μέχρι τις 24/12/2021. Είχαμε προειδοποιήσει, ότι δεν θα ανεχτούμε άλλα «λάθη», δικαιολογίες και δήθεν «αστοχίες», ότι κανείς αρμόδιος δεν μπορεί πια να πει ότι δεν ήξερε και δεν γνώριζε!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!

         Δεν μας αφορούν τα αστεία προσχήματα που επικαλείται το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν υπάρχει καμία περίοδος χάριτος! Οι συνάδελφοι μας παραμένουν απλήρωτοι, αν και εργάζονται αδιάκοπα σε διάφορες υπηρεσίες των Δικαστηρίων της Αττικής και μάλιστα σε υπηρεσίες οι οποίες θα έπρεπε να στελεχώνονται από μόνιμους δικαστικούς υπαλλήλους. Οι ασκούμενοι δικηγόροι οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή την κοροϊδία επί μήνες, αποτελούν το πιο τρανταχτό παράδειγμα του σκοπού των προγραμμάτων επιδοτούμενης άσκησης μέσω ΕΣΠΑ είτε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και σε φορείς του Δημοσίου είτε εσχάτως σε δικηγορικές εταιρείες και μεγαλογραφεία.

ΩΣ ΕΔΩ!

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης φέρει ακέραια την ευθύνη! Συνεχίζει να κρατά «όμηρους» δεκάδες συναδέλφους μας.Δεν μας απασχολούν ούτε οι «δυσκολίες» που επικαλείται το Υπουργείο ούτε οι φτηνές δικαιολογίες που προβάλουν. Έχουν ακέραιη την ευθύνη για αυτή την κατάσταση και οφείλουν να τη λύσουν τώρα!!!

Eίμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας, που παραμένουν απλήρωτοι ήδη από την πρόσληψη τους. Θα βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό τους για να διασφαλίσουμε ότι καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων τους και ότι ο μισθός τους θα καταβάλλεται κανονικά κάθε μήνα. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις διεκδικήσεις τους και τον αγώνα τους!

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την προκλητική απάντηση του Υπουργείου, ότι οι μισθοί του Νοεμβρίου θα πληρωθούν στις 24 Δεκεμβρίου, δηλαδή 4 ολόκληρους μήνες από την ημέρα που ξεκίνησαν να εργάζονται.

Απορρίπτουμε τις φθηνές δικαιολογίες και τις φωνές εκείνες που θέλουν να αποδεχθούμε τη βαρβαρότητα της απλήρωτης δουλειάς, της ζωής χωρίς δικαιώματα. Καλούμε τους συναδέλφους μας να εντείνουν τις διεκδικήσεις τους, να παλέψουν οργανωμένα και συλλογικά μέσα από το Σωματείο μας!

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, μέχρι να δικαιωθούν οι συνάδελφοι μας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων στους συναδέλφους μας ασκούμενους δικηγόρους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Να ληφθεί άμεσα κάθε αναγκαίο μέτρο, για να πραγματοποιείται, χωρίς καθυστερήσεις, η μηνιαία καταβολή του μισθού στους ασκούμενους δικηγόρους που εργάζονται στις δικαστικές υπηρεσίες.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας θα προχώρησει σε παρέμβαση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και συνάντηση με τους αρμοδίους, την Τετάρτη, 15/12, στις 14:30! 

ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ                                          ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

Related Articles