Home ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

by admin

                                                                                     

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
somatio–misthoton–dikigoron.gr
somatio.md@gmail.com
Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)

                                                                                                                                                                                     24 Μαΐου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σφίγγουμε το χέρι και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους εσάς που αυτές τις μέρες δίνετε εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος! Έχετε ήδη πλούσια πείρα! Γνωρίζετε από «πρώτο χέρι» τι σημαίνει να δουλεύεις ατελείωτες ώρες με μισθό – χαρτζιλίκι, να τρέχεις από υπηρεσία σε υπηρεσία, να ζεις μέσα στην αβεβαιότητα και το άγχος και να αδυνατείς να καλύψεις ακόμα και
τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες σου! Να σε βαφτίζουν «συνεργάτη» και «μαθητή», για σε πείσουν ότι δεν χρειάζεται να έχεις συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα!
Την ίδια ώρα οι δικηγορικές εταιρείες και τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία, πανηγυρίζουν για τα τεράστια κέρδη που βγάζουν με τη δική μας εξειδικευμένη επιστημονική εργασία, τα οποία ασφαλώς δεν μοιράζονται μαζί μας! Τους συμφέρει η διατήρηση του απαράδεκτου θεσμού της άσκησης για να εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τη δουλειά και τη γνώση των ασκούμενων τζάμπα και χωρίς κανένα ουσιαστικό δικαίωμα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΕΣ!
ΔΣΑ ΚΑΙ ΕΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ!

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, ο ΔΣΑ και η ΕΑΝΔΑ είναι συνένοχοι για την κατάσταση που βιώνουμε! Μιλάνε προκλητικά για «αυστηροποίηση εξετάσεων», υποχρεωτικά σεμινάρια, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ασκούμενου στις εξετάσεις. Με όλες τις δυνάμεις τους στηρίζουν και διαιωνίζουν τον αναχρονιστικό θεσμό της άσκησης για να εξασφαλίσουν οι εργοδότες μας
φθηνό και αναλώσιμο επιστημονικό δυναμικό, με ανύπαρκτα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Θέλουν να μας πείσουν ότι η θεσμοθέτηση ενός κατώτατου μισθού στα 600 ευρώ για τους ασκούμενους δικηγόρους, αρκεί για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα και της ΕΕ για αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα, δημιουργία νέων φραγμών για την απόκτηση της δικηγορικής ιδιότητας και τη διαμόρφωση πτυχιούχων νομικής πολλών ταχυτήτων με ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!

Δεν είστε μόνοι! Πλέον η δική σας φωνή, το Σωματείο μας, είναι πολύ πιο δυνατή!

Εκατοντάδες μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι, δίνουμε όλοι μαζί,  μέσα από το Σωματείο μας, συλλογικό αγώνα για τη ζωή και τις ανάγκες μας. Μαζί θέσαμε στο επίκεντρο τις ανάγκες και τα κοινά μας προβλήματα, συζητήσαμε για την ανάγκη να καταργηθεί εδώ και τώρα ο αναχρονιστικός θεσμός της άσκησης και το πτυχίο μας να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος μας. Μαζί παλέψαμε και καταφέραμε με τον αγώνα μας να δικαιωθούν τα αιτήματα των ασκούμενων συναδέλφων μας με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και των ασκούμενων του ΔΣΑ (μηνιαία καταβολή μισθού στους ασκούμενους του προγράμματος ΕΣΠΑ, καταβολή δεδουλευμένων κτλ, ανανέωση συμβάσεων των συναδέλφων μας).

Συγκρουστήκαμε με την εργοδοσία, πήραμε μέρος στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και στις κινητοποιήσεις για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι!

Σας καλούμε να δυναμώσετε και άλλο το Σωματείο μας! Για να παλέψουμε μαζί για αυτά που είναι πραγματικά ρεαλιστικά και αναγκαία σήμερα για να ζήσουμε όπως μας αξίζει:

Την υπογραφή ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει πλήρη και συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, θα κατοχυρώνει βασικό μισθό 1.200 ευρώ για 8ωρη εργασία σε κάθε μισθωτό δικηγόρο ανεξάρτητα από το νομικό
χαρακτηρισμό που αποδίδεται στην εργασιακή σχέση.

Να απαιτήσουμε την κατάργηση εδώ και τώρα της άσκησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την ένταξη της σε ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα που θα συνδέει την θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή της. Μέχρι την κατάργηση της άσκησης, να διεκδικήσουμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για κάθε ασκούμενο δικηγόρο, με 960 ευρώ βασικό μισθό για 8ωρη εργασία, κάλυψη
όλων των εισφορών, άδειες, επιδόματα, πλήρως κατοχυρωμένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Γιατί η ίδρυση και η πλούσια δράση του Σωματείου μας αποδεικνύει ότι η ελπίδα
και η προοπτική βρίσκεται στο συλλογικό και οργανωμένο αγώνα!

Γιατί μαζί είμαστε πολύ πιο δυνατοί!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ                                                        ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

Related Articles