Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ

50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ

by admin


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio–misthoton–dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)

15 Νοεμβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο μας  τιμά τα 50 χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

50 χρόνια μετά, η επέτειος του Πολυτεχνείου διδάσκει το δρόμο της σύγκρουσης απέναντι στην καταστολή και τις απαγορεύσεις, τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος! Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην απριλιανή δικτατορία, με τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, φωτίζουν το σύγχρονο ηρωισμό και την πάλη μας!

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ανέδειξε την τεράστια δύναμη που έχει ο λαός, όταν με τις θυσίες και τη δράση του αποφασίσει να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό σχέδιο, να «γράψει στους δρόμους τη δική του ιστορία».

Η επέτειος των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ακόμα ένα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, επί 75 χρόνια και τώρα ακόμα πιο σφοδρά, επεκτείνει την κατοχή της Παλαιστίνης, σφάζοντας και φυλακίζοντας παιδιά και αμάχους, εκτοπίζοντας τον Παλαιστινιακό λαό, διαπράττοντας μια νέα γενοκτονία. Και σε αυτή τη σφαγή συμμετέχει η χώρα μας υποστηρίζοντας το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» του Ισραήλ και τη δολοφονία 4.500 παιδιών, μέσω των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με στρατιωτικά μέσα, θέτοντας σε ακόμα βαθύτερο κίνδυνο τον ελληνικό λαό.

Το σύνθημα «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και η αντιδικτατορική πάλη διδάσκει την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου και να σταματήσει η χώρα μας να είναι ορμητήριο πολέμου. Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους, ούτε η υποστήριξη της ειρήνης και του αγώνα για την ελευθερία ενός καταπιεσμένου λαού είναι τρομοκρατία.

Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ. Παίρνουμε και εμείς θέση στη σωστή πλευρά της ιστορίας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού εδώ και τώρα.

Να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους, να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι Παλαιστίνιοι και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Την ώρα που αιματοκυλιέται ο πλανήτης, που δημιουργούνται νέα κύματα φτώχειας και προσφυγιάς, το εργατικό – λαϊκό εισόδημα θερίζεται από την ακρίβεια, βρισκόμαστε ανυπεράσπιστοι σε κάθε φυσική καταστροφή, για να ενισχύονται τα κέρδη των λίγων! Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιών που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, μαζί έχουν διαμορφώσει ένα αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, μας αναγκάζει να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ, ενισχύει την ποινικοποίηση των αγώνων και την καταστολή σε όποιον αντιστέκεται!

Οι ηρωικοί αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης είχαν αξίες που τους ατσάλωναν την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και την οργάνωση. Σήμερα για εμάς Πολυτεχνείο σημαίνει δυνάμωμα της πάλης των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού, για την υπεράσπιση και κατάκτηση δικαιωμάτων για μια καλύτερη ζωή.

Σημαίνει την ενίσχυση της αλληλεγγύης απέναντι στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Παλαιστίνη,την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ – ΕΕ, που φέρνουν στην πόρτα μας την φωτιά του πολέμου. Ενάντια στο έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε βάρος του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.

Σημαίνει την οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, για να συγκρουστούμε αποφασιστικά με την πολιτική που γεννάει πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό και με όσους την στηρίζουν! Για να δυναμώσει ο αγώνας για υπογραφή ΣΣΕ για κάθε μισθωτό και ασκούμενο δικηγόρο, που θα κατοχυρώνει συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνου, που θα πραγματοποιήσει το Σωματείο μας, μαζί με εργατικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, φοιτητές και σπουδαστές άλλους μαζικούς φορείς, την Πέμπτη 16 Νοέμβρη, στο χώρο του Πολυτεχνείου με ραντεβού στο Συνδικάτο Οικοδόμων στις 17:00 μ.μ. (Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος).

Όλες και όλοι, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, στην προσυγκέντρωση του Σωματείου μας, στις 17:00, στα Προπύλαια, μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                               

ΒΑΣΙΛΗΣ                                           ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ                                                        

 

Related Articles