Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ – 15.10.2022 ΣΤΙΣ 17:00 – ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1, ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ – 15.10.2022 ΣΤΙΣ 17:00 – ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1, ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5 μ.μ. , ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ (ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1, ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ, ΑΘΗΝΑ)

 

ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΗ!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ!

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε μισθωτέ και ασκούμενε δικηγόρε,

Απευθυνόμαστε σε εσένα που βλέπεις ότι ο μισθός σου δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε τις βασικές καθημερινές  ανάγκες και εξανεμίζεται από την επόμενη κιόλας μέρα για να πληρώνεις  υπέρογκους λογαριασμούς, ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές και ρυθμίσεις του ΚΕΑΟ. Σε εσένα εσάς που αγωνιάς για το πως θα βγει ο χειμώνας βλέποντας τον πληθωρισμό να κάνει «ρεκόρ» και την ενεργειακή φτώχεια να γενικεύεται. Σε εσένα  που  εξοργίζεσαι με τις κυνικές και απάνθρωπες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που μας καλούν να «προσαρμοστούμε για να μη πεθάνουμε» στο «δύσκολο χειμώνα» που έρχεται.

Την ίδια ώρα οι εργοδότες μας, οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες με τα τεράστια χαρτοφυλάκια και τους μεγάλους πελάτες, μεταξύ των οποίων τράπεζες και funds, αποκομίζουν μεγάλα κέρδη που χτίσανε από τη δική μας καθημερινή ατέλειωτη δουλειά και οι εταιρείες – κολοσσοί  παροχής ενέργειας  και  φυσικού αερίου πανηγυρίζουν για τα κέρδη τους  που σπάνε ρεκόρ. Για την κατάσταση αυτή που θέλουν να μας την παρουσιάσουν ως «κανονικότητα» δε φταίει το «κακό μας το ριζικό».

Υπάρχει ένοχος και έχει όνομα: είναι η πολιτική της διασφάλισης και της αύξησης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες διαχρονικά. Αυτή την πολιτική υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ανεξαρτήτως ποιος βρίσκεται στην προεδρία της. Είναι το κυνήγι του κέρδους με κάθε μέσο που οδηγεί και σε πολεμικές συγκρούσεις όπως αυτή που εξελίσσεται στην Ουκρανία όπου σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαί.

 

Ως εδώ! Δεν προσαρμοζόμαστε! Αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας!

 

Στις 9 Νοέμβρη έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε απάντηση σε αυτήν την αντιλαϊκή  πολιτική. Να απεργήσουμε πλάι στους υπόλοιπους εργαζόμενους για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Γιατί δε μπορούμε να συμβιβαζόμαστε να ζούμε με χαμηλούς μισθούς, χωρίς ωράριο και ελεύθερο χρόνο, χωρίς ασφάλιση και άδειες.

Γιατί δεν ανεχόμαστε τον 21ο αιώνα με την εκτόξευση της τεχνολογίας και της επιστήμης να ξεπαγιάζουμε από το κρύο το χειμώνα, να παζαρεύουμε πόσες ώρες θα έχουμε ανοιχτό ακόμα και το φως, να βάζουμε στο ζύγι τις ανάγκες μας!

Γιατί κουραστήκαμε να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε παλιούς και νέους επίδοξους «σωτήρες» που θα «σώσουν» εμάς χωρίς εμάς…

Γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και τους όψιμους… «φίλους» που τώρα θυμήθηκαν δήθεν τα προβλήματα μας, όπως ο ΔΣΑ και η ΕΑΝΔΑ. Είναι οι ίδιοι αυτοί που αρνούνται να δεχτούν ότι είμαστε εργαζόμενοι και έχουμε δικαίωμα σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτοί έχουν επιλέξει πλευρά, και αυτή είναι με τους εργοδότες μας, τις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία.

Η ελπίδα για όλους εμάς βρίσκεται στον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα μέσα από το Σωματείο μας. Η ίδια η πείρα μας από τη δράση του Σωματείου τα προηγούμενα χρόνια και οι  κατακτήσεις που είχαμε (καταβολή δεδουλευμένων σε συναδέλφους, μηνιαία καταβολή του μισθού στους ασκούμενους που εργάζονται στα δικαστήρια κτλ) καταδεικνύουν ότι το Σωματείο είναι η ασπίδα μας, η δύναμη μας. Αλλά και οι εμβληματικοί αγώνες εργαζομένων άλλων κλάδων όπως των λιμενεργατών της COSCO, των διανομένων της e-food, της ΛΑΡΚΟ, των λιπασμάτων Καβάλας, της Μαλαματίνα αποδεικνύουν ότι η λύση βρίσκεται στη συλλογική διεκδίκηση και αντίσταση μέσα από τα στα σωματεία, ότι τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται με αγώνα. Αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται κυβέρνηση και εργοδοσία για αυτό αξιοποιούν την καταστολή, τη συκοφάντηση των αγώνων, για αυτό σέρνουν πρωτοπόρους εργαζόμενους σε διαδηλωτοδικεία.

 

Καμία αναμονή – Καμία ανοχή! Στη «βαρυχειμωνιά» που μας ετοιμάζουν

 απαντάμε με οργάνωση, αγώνα και αλληλεγγύη!

 

Τώρα είναι αναγκαίο όσο ποτέ η οργή μας να γίνει δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας, να παλέψουμε για όλα όσα μας αξίζουν, για τα δικαιώματα μας, για ανθρώπινο ωράριο και μισθό που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.

Τώρα ήρθε η ώρα να συζητήσουμε και να μπούμε μπροστά για κατοχύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και στο δικό μας χώρο, αξιοποιώντας την πείρα άλλων κλάδων που υπέγραψαν ΣΣΕ.

Τώρα μπορούμε και πρέπει να γίνουμε πρωταγωνιστές εμείς για να κάνουμε πραγματικά δύσκολο το χειμώνα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στις 15 Οκτώβρη αλλά και σε όλες τις πρωτοβουλίες που θα αποφασίσουμε συλλογικά ώστε να φτάσει το κάλεσμα της οργάνωσης του αγώνα μας  και της απεργίας της 9ης Νοέμβρη σε πιο πολλούς συναδέλφους, σε πιο πολλές δικηγορικές εταιρείες και γραφεία. Πιο πολλοί είμαστε πιο δυνατοί!

 

Όλες και όλοι στον αγώνα!

Διεκδικούμε:

-Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό.

-Υπογραφή εδώ και τώρα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ανθρώπινο ωράριο για να έχουμε ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας.

-Υποχρεωτική κάλυψη των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών μας από τους εργοδότες μας. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας. Κανένας συνάδελφος να μη στερηθεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

-Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Παύση της απαράδεκτης και προκλητικής πρακτικής της άμεσης βεβαίωσης εισφορών στο ΚΕΑΟ.

-Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού της άσκησης και ένταξη της σε ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα που θα συνδέει τη θεωρητική γνώση με την πραγματική εφαρμογή της.

Related Articles