Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

by admin

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatiomisthotondikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

18/07/2021

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η πανδημία εξελίσσεται επικίνδυνα και συνεχίζει να σκοτώνει συνανθρώπους μας, απόρροια της πολιτικής που υποτάσσει την υγεία του λαού στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα της χώρας, καθώς και για την καθυστέρηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι έχουμε περισσότερα νοσοκομεία από όσα χρειαζόμαστε, στην αρχή μάλιστα του 4ου και σφοδρότερου κύματος της πανδημίας, είναι πρόκληση. Η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που έχει για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, οι οποίες αναδείχθηκαν από την πρώτη στιγμή από τους μαχόμενους υγειονομικούς και τα σωματεία και είχαν να κάνουν με τη διαχρονική απαξίωση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις. 

Από την πρώτη στιγμή ακολούθησε την τακτική της μεταφοράς των ευθυνών στην κοινωνία, στους νέους, στην ατομική ευθύνη. Άλλωστε, ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι κοινός σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που αποδεικνύει την κεντρική στόχευση που βάζει πάνω από όλα τα κέρδη των μονοπωλίων. Η αποτυχία της καταπολέμησης της πανδημίας, παρά τα μέσα και τις δυνατότητες, είναι μια ακόμη απόδειξη της χρεοκοπίας της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που παρουσιάζουν ως μονόδρομο τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει τραγική. Η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα διακοπή ρεύματος για πάνω από μισή ώρα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στον «Ευαγγελισμό»  ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Για δυο χρόνια, σχεδόν, τα σχολεία ανοιγοκλείνουν. Το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης έχει δημιουργήσει σοβαρά μαθησιακά και άλλα προβλήματα στους μαθητές. Η κυβέρνηση το μόνο μέτρο που πήρε ήταν η θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ πέρνα με κλειστά τα σχολεία νομοσχέδιο για σχολεία πολλών ταχυτήτων. Οι αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής, τα πρωτόκολλα – λάστιχο για να υπηρετηθούν συμφέροντα στον τουρισμό κλπ., καθώς και το δήθεν άριστο κυβερνητικό σχέδιο των εμβολιασμών με «ανταποδοτικότητα» ή με την υποχρεωτικότητα και τους εκβιασμούς για απολύσεις, δυνάμωσαν την αμφιβολία και έδωσαν έδαφος στον ανορθολογισμό και σε επιτήδειους κομπογιαννίτες που σχεδιασμένα υπερπροβάλλονται για να διαδίδουν τις ψεκασμένες θεωρίες τους, βοηθούμενοι τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις αντιπαραθέσεις και τους ανταγωνισμούς μονοπωλιακών ομίλων και καπιταλιστικών κρατών, αδιαφορώντας για τις ζωές που χάνονται. Η πολιτική της κυβέρνησης στρώνει το έδαφος στην εργοδοσία να ξεσαλώσει, αφού σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις οι εργοδότες απειλούν με μηνύσεις και με απολύσεις όσους εργαζόμενους δεν εμβολιάζονται και δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ, τα οποία καλούν τους εργαζόμενους να τα πληρώσουν από την τσέπη τους.

Δεν φτάνει δηλαδή που δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας, που αρνήθηκαν να παρέχουν self tests στους εργαζόμενους, όπως καθοριζόταν στην πρώτη φάση διακίνησής τους για να μην επιβαρυνθούν με το κόστος, τώρα ζητούν και τα ρέστα. Οι τουριστικές περιοχές με τα πρωτόκολλα που ισχύουν, έχουν είδη μετατραπεί σε κέντρα υπερμετάδοσης του ιού και η κυβέρνηση στοχοποιεί τους εργαζόμενους.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, οι αγώνες του λαού μας αντιμετωπίζονται με καταστολή!

Ο νέος συνδικαλιστικός νόμος δείχνει ότι φοβούνται τους οργανωμένους εργαζόμενους!

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΥΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

Το Σωματείο μας, όλο αυτό το διάστημα, πρωτοστάτησε για να οργανωθεί στο χώρο μας η μάχη για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και του εισοδήματός μας.

Με μαχητικές παρεμβάσεις στα δικαστήρια, στο ΔΣΑ και στις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, απαιτήσαμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Απαιτήσαμε, δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ, για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.

15 μήνες πανδημίας και μεταλλάξεων η κατάσταση στα δικαστήρια της χώρας είναι εκρηκτική, καθώς δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων και πολιτών. Δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη για υπεύθυνη και επίσημη ενημέρωση για τα διαπιστωμένα κρούσματα, με αποκορύφωμα τον τραγικό θάνατο δικαστικού υπαλλήλου στα δικαστήρια Πειραιά.

Διαρκείς είναι οι καταγγελίες που έρχονται στο Σωματείο μας για δικηγορικές εταιρείες όπου δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι εργαζόμενοι συχνά πληρώνουν από την τσέπη τους τα απαραίτητα τεστ ή χάνουνεπιπλέον άδειες από το υπόλοιπό τους σε περίπτωση απουσίας τους, μέχρι να επιβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

Πρωτοστατούμε στην ολοκληρωμένη πληροφόρηση των συνάδελφων στους χώρους δουλειάς για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και των απαιτούμενων μέτρων προστασίας που πρέπει να είναι σε συνεχή διεκδίκηση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Οργανώνουμε την ενημέρωση στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών για να ξεπεραστεί ο καλλιεργούμενος φόβος, για να δοθούν όπου απαιτείται επιστημονικές απαντήσεις σε στρεβλές επιστημονικοφανείς θεωρίες.

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία στα Πανεπιστήμια και στα δικαστήρια.
  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές εν γένει, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό».

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΤΙΣ 20/04, ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ, ΩΡΑ 19.00, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!

Το Προσωρινό Δ.Σ.

Related Articles