Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 12.12.2022 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 12.12.2022 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !

 

Την ίδια ώρα που ο μισθός μας δεν φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές μας ανάγκες.

Την ίδια ώρα που πολλοί από εμάς είμαστε ανασφάλιστοι, αφού δεν μπορούμε να πληρώνουμε κάθε μήνα υπέρογκα ποσά για την ασφάλιση μας.

Την ίδια ώρα που ακόμα και με μια μέρα καθυστέρησης καταβολής των εισφορών, οι οφειλές μας βεβαιώνονται αμέσως στο ΚΕΑΟ.

Καλούμαστε να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές, υλοποιώντας  τους νόμους Βρούτση – Κατρούγκαλου.

Τους λέμε ως εδώ! Δεν θα προσαρμοστούμε στην κανονικότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν, δε θα σφίξουμε άλλο το ζωνάρι! Μπαίνουμε μπροστά και παλεύουμε οργανωμένα μέσα από το Σωματείο μας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για κοινωνική ασφάλιση, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική για όλους.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!

Ο ΔΣΑ  και οι δικηγορικοί σύλλογοι προσπαθούν να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους για την ευθύνη που έχουν για την  τραγική κατάσταση που βιώνουμε μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι, με την ανυπαρξία εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Αυτοί που αρνούνται κατηγορηματικά την αναγνώριση της μισθωτής εργασίας στο χώρο μας και την κατοχύρωση συγκροτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Αυτοί που συκοφαντούν και λοιδορούν τους αγώνες μας, με χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα όπου έφτασαν ακόμα και στο σημείο να τρομοκρατήσουν και να απειλήσουν τους ασκούμενους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ότι αν συνεχίσουν να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα τους δεν θα τους ανανεώσουν τις συμβάσεις τους και θα τους πετάξουν στο δρόμο.

Μας καλούν τώρα να διαδηλώσουμε πίσω από το ίδιο πανό. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Οι  μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι έχουμε πλέον πείρα. Ξέρουμε καλά το ρόλο του ΔΣΑ, που από τη φύση ως ΝΠΔΔ, δεν μπορεί και δεν θέλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα μας όπως και των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ούτε και τώρα θα το κάνει!

Ολομέλεια και δικηγορικοί σύλλογοι υιοθέτησαν και εξακολουθούν να στηρίζουν την ουσία όλων των αντιασφαλιστικών αλλαγών, που ψήφισαν με αλλεπάλληλους νόμους όλες οι κυβερνήσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η αποδοχή από μέρους τους, της απαράδεκτης λογικής της ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση, η επικρότηση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.  Ακόμα και πλασιέ ασφαλιστικών εταιρειών έγιναν και πασχίζουν να μας πουλήσουν πακέτα ομαδικής ασφάλισης!

ΤΟΥΣ ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!

Στις 12 Δεκέμβρη στις 13:00, μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι διαδηλώνουμε με το Σωματείο μας, στο Υπουργείο Εργασίας, για τα δικά μας αιτήματα, για τις δικές μας ανάγκες! 

Απαιτούμε:

  • Υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους μισθωτούς και δικηγόρους. Βασικός μισθός 1200 ευρώ για τους μισθωτούς και 960 ευρώ για τους ασκούμενους δικηγόρους, για 8ώρη εργασία.
  • Υποχρεωτική καταβολή των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών στους μισθωτούς – καταβολή του συνόλου των εισφορών στους ασκούμενους.
  • Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας, και μέχρι την κατάργησή τους, κάλυψη αυτών από τον εργοδότη.
  • Κανένας μισθωτός και ασκούμενος δικηγόρος να μην στερηθεί την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.
  • Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Παύση της απαράδεκτης και προκλητικής πρακτικής της άμεσης βεβαίωσης εισφορών στο ΚΕΑΟ, που εγκαινίασε η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους τελευταίους μήνες.
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Related Articles