Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ανακοίνωση

Ανακοίνωση

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

15 Νοεμβρίου 2021

«ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ»!

48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ!

Το Σωματείο μας, τιμά την 48η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και καλεί τους συναδέλφους μας, μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους, να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει σε ζωή και δουλειά χωρίς δικαιώματα, που θυσιάζει τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς. Ενάντια στην πολιτική που στέλνει ένοπλες αποστολές έξω από το ελληνικό έδαφος για να ενεργήσουν για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους και για το λυσσασμένο ανταγωνισμό των μονοπωλίων για το μοίρασμα των αγορών, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων.

Τιμάμε αγωνιστικά την επέτειο του Πολυτεχνείου, δίνοντας μαχητική απάντηση στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην πολιτική των κυβερνήσεων που έχουν μετατρέψει τη χώρας σε ευρωατλαντικό χωροφύλακα στην ευρύτερη περιοχή και σε μια απέραντη στρατιωτική ΝΑΤΟϊκή βάση από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Σούδα. Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας μας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους μας να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και κλιμάκωση των αγώνων για δουλειά -ζωή με δικαιώματα, για ειρήνη των λαών κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Είναι επίκαιρο, το εργατικό – λαϊκό κίνημα να δυναμώσει τον αγώνα για να κλείσουν όλες οι βάσεις, να αποδεσμευτεί η χώρα από τις ενώσεις και τις συμμαχίες του κεφαλαίου. Αποτελεί χρέος στη διεθνιστική αλληλεγγύη, προϋπόθεση του αγώνα για την ανατροπή του συστήματος που γεννάει τον πόλεμο, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Ο φετινός εορτασμός του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα κρίκο στην εργατική – λαϊκή πάλη για μόρφωση και εργασία με ανθρώπινες συνθήκες, μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, ελεύθερο χρόνο, εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή, για την απόρριψη κάθε αντεργατικού – αντιλαϊκού νόμου, για την καταδίκη κάθε αστικού κόμματος, που, με το μαστίγιο ή το καρότο, στερεί από τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους από τον πλούτο που παράγουν.

Ο αγώνας των εργαζομένων στο Λιμάνι του Πειραιά, η επιτυχημένη απεργία των διανομέων της «e-food», οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών, τα συλλαλητήρια των πληγέντων από φυσικές καταστροφές δείχνουν πως οι εργαζόμενοι, με όπλα τους την οργάνωση, τον αγώνα και την ταξική αλληλεγγύη, μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους, να αδρανοποιήσουν αντεργατικούς νόμους, δικαστικές αποφάσεις που επιχειρούν να «βάλουν στον γύψο» την εργατική – λαϊκή πάλη. Μπορούν να αποτελέσουν τα ρυάκια του εργατικού – λαϊκού ποταμιού που θα πλήξει τα θεμέλια της ταξικής εκμετάλλευσης. Απέναντι στην αντεργατική πολιτική, που πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή η εργατική τάξη της Ελλάδας, τα συνδικάτα σε όλη την χώρα οφείλουμε να αντλούμε πείρα και συμπεράσματα από τους αγώνες μας, σύγχρονους και παλαιότερους.

Λίγες μέρες μετά την μεγάλη νίκη των εργαζομένων της COSCO, λίγες βδομάδες μετά τη νίκη των εργαζομένων της e-food και των εργαζομένων στην ναυπηγοεπισκευή, επιβεβαιώνεται ότι το δίκιο κατακτιέται με οργάνωση και αγώνα. Ότι κυβερνήσεις, εργοδότες, μηχανισμοί και συστήματα δεν είναι ανίκητοι απέναντι στην αποφασισμένη και οργανωμένη εργατική τάξη. Απέναντι τους προτάσσουμε τη συλλογική διεκδίκηση και πάλη, επιλέγουμε το δρόμο της οργάνωσης, τον μόνο δρόμο που μπορεί να φέρει νίκες, γιατί στο επίκεντρο μπαίνουν οι σύγχρονες ανάγκες μας. Και αυτές είναι αδιαπραγμάτευτες!

Τα συλλαλητήρια και οι δράσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος για την επέτειο του Πολυτεχνείου μπορούν να αποτελέσουν σταθμούς στην κλιμάκωση του αγώνα, για την δικαίωση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 48η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ!

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνου, που θα πραγματοποιήσει το Σωματείο μας, μαζί με εργατικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, φοιτητές και σπουδαστές άλλους μαζικούς φορείς, την Τρίτη 16 Νοέμβρη, στο χώρο του Πολυτεχνείου με ραντεβού στο Συνδικάτο Οικοδόμων στις 16:30 μ.μ. (Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος).

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους μας, την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στην προσυγκέντρωση του Σωματείου μας, στις 16:30, στα Προπύλαια, μαζί τα εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Related Articles