Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ανακοίνωση – Κάλεσμα

Ανακοίνωση – Κάλεσμα

by admin

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων

Somatio-misthoton-dikigoron.gr

Ανακοίνωση- Κάλεσμα

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη συνεχιζόμενη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ εναντίον του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού, ο οποίος καθημερινά μετρά δεκάδες θύματα ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.

Το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΕΕ αποτελεί κρίκο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς για τον πλούτο και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή και την καθιστούν ναρκοπέδιο για τους λαούς. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν αποτελεί παράγοντα «σταθερότητας» και «ειρήνης». Το αντίθετο. Με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και την στήριξη τους, ρίχνουν νερό στο μύλο των δολοφονικών επιθέσεων του.

Όμως, μεγάλες ευθύνες για αυτό το έγκλημα έχουν διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, που στηρίζουν πολύμορφα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ακολουθούν την πολιτικών ίσων αποστάσεων απέναντι στους θύτες και τα θύματα. Ιδιαίτερα, οι τελευταίες κυβερνήσεις, ΣΥΡΙΖΑ πρώτα και ΝΔ σήμερα, αναβαθμίζουν τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συνεργασίες με το κράτος – μακελάρη του Ισραήλ.

Παράλληλα, και αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι απαιτείται από όλους μας εγρήγορση και αφύπνιση, να μετατραπεί η ανησυχία μας σε οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας και τους φορείς του λαϊκού και εργατικού κινήματος ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να δυναμώσουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον επί δεκαετίες δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του για ενιαίο ανεξάρτητο κράτος, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνής Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και συμμετέχουμε την Κυριακή 16 Μαΐου 2021, ώρα 6 μμ, στη συγκέντρωση στο Υπ. Εθνικής Άμυνας, με την πορεία προς την ισραηλινή και αμερικάνικη πρεσβεία, στην πάλη για:

Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

Να σταματήσουν η ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe» και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.

ΟΧΙ στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς.

Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Related Articles