Home ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatiomisthotondikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Καταγγέλλουμε ότι στο ΓΝΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» συνάδελφος παθολόγος, Επιμελήτρια Β’, εκλεγμένη στο ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, που μόλις διορίστηκε στο νοσοκομείο και τοποθετήθηκε στην Επαθολογική κλινική στις 13/03, την επόμενη κιόλας ημέρα έλαβε εντολή διοίκησης που την τοποθετεί (επ’ αόριστον) στα εξωτερικά ιατρεία της Πολυκλινικής!

Το Σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο καταγγέλλει ότι δεν έχει περάσει καν μήνας που λόγω μεγάλων ελλείψεων στην Ε’ Παθολογική, μετά τις παραιτήσεις δυο επιμελητών, μετακινήθηκαν παθολόγοι από άλλες κλινικές και ενώ αναμενόταν ο νέος διορισμός για να συμπληρωθεί ο αριθμός των επιμελητών.

Αποτελεί πάγια τακτική των διοικήσεων νοσοκομείων ή ΥΠΕ η μετακίνηση εργαζόμενων ως «μπαλώματα» σε τμήματα που παραμένουν υποστελεχωμένα χρόνια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής όλων όσων έχουν κυβερνήσει. Η υποτιθέμενη «λύση»των μετακινήσεων το μόνο που προσφέρει είναι μετακύληση της δυσλειτουργίας από το ένα τμήμα – νοσοκομείο στο άλλο.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μάλιστα συνέχεια της τακτικής τρομοκράτησης των εργαζομένων. Δεκάδες είναι τα παραδείγματα που υγειονομικοί «απειλήθηκαν» η μετακινήθηκαν αναίτια σε άλλο τμήμα επειδή δε «συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις», παρόλο που η συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων όπου βρίσκονταν, σε συνθήκες τραγικής έλλειψης προσωπικού, ήταν καθοριστική.

Αποτελεί κοροϊδία, τη στιγμή που πολλοί υγειονομικοί υπό το βάρος της εντατικοποίησης της εργασίας έχουν παρουσιάσει διάφορα προβλήματα υγείας που καθιστούν απαραίτητη τη μετακίνηση σε λιγότερο απαιτητικά πόστα, ενώ νέοι συνάδελφοι που πρωτοδιορίζονται στο νοσοκομείο με διάθεση και δυνατότητα να προσφέρουν στην «πρώτη γραμμή» μετακινούνται αναίτια σε θέσεις για τις οποίες οι διοικήσεις και το υπουργείο Υγείας προκλητικά επέλεξαν  να μην καλύψουν στην τελευταία προκήρυξη.

Μάλιστα, ο Διοικητής του νοσοκομείου σε κατάπτυστο σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκπέμπει μύδρους κατά «των συνδικαλιστών που απαιτούν προνομιακή μεταχείριση»τάχα και κουνάει το δάχτυλο προς τρομοκράτηση όλων λέγοντας πως «εδώ δεν περνάνε αυτά»

Γνωρίζει καλά ότι οι μάχιμοι συνδικαλιστές υγειονομικοί ουδέποτε ζήτησαν προνομιακή μεταχείριση. Εκατοντάδες είναι τα καθημερινά παραδείγματα που ρίχνονται στη φωτιά της πρώτης γραμμής  χωρίς να υπολογίζουν δυνάμεις και κούραση. Την ίδια στιγμή, δεν υποστέλλουν τον αγώνα κατά της εμπορευματοποίησης κι ιδιωτικοποίησης της υγείας. Πάνω από 10 είναι τα χρόνια που οι εργαζόμενοι μέσα από το σωματείο τους αγωνίζονται ώστε η Πολυκλινική και τα άλλα νοσοκομεία που έκλεισαν σε μια νύχτα, να ξαναλειτουργήσουν πλήρως με όλες τους τις δυνατότητες για να καλύψουν της ανάγκες υγείας του πληθυσμού. Κι όχι να μένουν «κουφάρια» μόνο για συνταγογράφηση.

Επιχειρεί μάλιστα να προκαλέσει συνειρμούς με το έγκλημα στα Τέμπη, αναφερόμενος σε «νοοτροπίες  που μας  έφτασαν ως εδώ».

Πάει πολύ αυτοί που ευθύνονται για την συστηματική διάλυσητου δημόσιου συστήματος υγείας να πετάνε λάσπη στους μάχιμους υγειονομικούς που έχουν πάρει στην πλάτη τους την προστασία της υγείας του λαού.

Ως εδώ μας έφτασε η εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των διοικήσεων εντολοδόχων του που βάζουν  την υγεία και τη ζωή μας στο ζύγι του κόστους –οφέλους  υπέρ των κερδών μιας χούφτας παράσιτων που ζουν σε βάρος μας.

Η λάσπη που ο Διοικητής του νοσοκομείου πετάει στους μαχόμενους υγειονομικούς μεταφράζεται γι’ αυτόν σε «μόρια αξιολόγησης και μπόνους» από τους εντολείς του που εφαρμόζουν πολιτικές διάλυσης κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν υγείας.  Άλλωστε, η αυθαιρεσία κι ο αυταρχισμός που βασιλεύουν επί της διοικήσεώς του κ. Γρηγορόπουλου, οι συνεχείς μετακινήσεις έμπειρου προσωπικού, τα ακατάπαυστα ποινολόγια και η δημιουργία κάστας αρεστών κι υποταγμένων έχουν αποδομήσει τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών κι έχουν επιφέρει εκτός των άλλων και αθρόες παραιτήσεις αξιόλογων συναδέλφων.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανακαλέσει εδώ και τώρα την απόφαση τοποθέτησης της συναδέλφου στα εξωτερικά ιατρεία της Πολυκλινικής και να αξιοποιήσει τις γνώσεις και τις ικανότητές της στην μάχη που οι εργαζόμενοι δίνουν για να σταθεί όρθιο το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα της συναδέλφου και τη στάση εργασίας που έχει αποφασίσει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» για την Πέμπτη 23 Μαρτίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.30 και την κινητοποίηση την ίδια ημέρα, στις 08.00, στο ΤΕΠ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                      ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

Related Articles