Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatiomisthotondikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος  Όροφος)

 

29 Νοεμβρίου 2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 13.00, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο Δημόσιο σύστημα Υγείας για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κλινικαρχών, των ιδιωτικών ομίλων της Υγείας, όλων αυτών που γνωρίσαμε από πρώτο χέρι τις «ευαισθησίες» τους την περίοδο της πανδημίας που μας πουλούσαν τις υπηρεσίες τους πανάκριβα, με μόνο κριτήριο τα κέρδη τους και όχι τις ανάγκες του λαού.

Στην ουσία το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ προς ψήφιση, αποτελεί αντιδραστική συνέχεια των τεράστιων προβλημάτων που δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις μετατρέποντας την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα γιατί θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο το κόστος λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δραστικά περικομμένες κρατικές δαπάνες. Η αναμονή για ένα χειρουργείο, ένα απλό ραντεβού σε ιατρείο ή μία απλή διαγνωστική, απεικονιστική εξέταση φτάνει ολόκληρους μήνες ή και χρόνια, αναγκάζοντας τους ασθενείς να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου σε μία μεγάλη μάζα του λαού και να θεσμοθετήσει και επίσημα την Υγεία στην οποία ο κάθε ασθενής θα έχει πρόσβαση ανάλογα με την τσέπη του. Οι αλλαγές που προτείνονται είναι φυσική συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: Απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, τη μετατροπή της Υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Αυτό σηματοδοτούν τα επίμαχα άρθρα για την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, την είσοδο ιδιωτών γιατρών με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Τα επιχειρήματα του υπουργείου Υγείας για να υπερασπιστεί το έκτρωμα αυτό έχουν καταρριφθεί ένα προς ένα. Η αντίθεση των υγειονομικών σε αυτό είναι καθολική, όπως εκφράζεται με δεκάδες αποφάσεις των σωματείων, των ενώσεων και των συλλόγων τους.

Να σημάνει συναγερμός!

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – λαιμητόμος!

Ήδη οι εργαζόμενοι υγειονομικοί έχουν δώσει γενναία απάντηση απέναντι σε αυτές τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις με τις απεργιακές τους συγκεντρώσεις. Έχουν έρθει για μια ακόμα φορά αντιμέτωποι με την καταστολή των κινητοποιήσεων τους και των δίκαιων διεκδικήσεων τους. Είμαστε στο πλευρό τους!

Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει αυτό το νομοσχέδιο.

Να αποσυρθεί άμεσα και να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, με μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση, υποδομές και εξοπλισμό.

 

Related Articles