Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 01.04.2023

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 01.04.2023

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)

 

1η Απρίλη 2023

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Όσοι είμαστε σήμερα εδώ λέμε ηχηρά σε όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, στην εργοδοσία: «Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές». Οι συγκλονιστικοί αγώνες των εργαζομένων και του σωματείου μας του προηγούμενου διαστήματος ήταν αποτέλεσμα της σύγκρουσης με την εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου και του κράτους! Η πλούσια δράση του σωματείου από την πρώτη στιγμή του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος έγινε γνωστή σε συναδέλφους και στο εξωτερικό. Λάβαμε επιστολή στήριξης στους αγώνες μας από μισθωτούς δικηγόρους στο Αμβούργο, στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο! Στο Συνέδριο του ΕΚΑ, που πραγματοποιήθηκε το Φλεβάρη για πρώτη φορά συμμετείχαν αντιπρόσωποι του Σωματείου μας, ενώσαμε τις φωνές μας με αυτές 1200 αντιπροσώπων σωματείων από όλη την Αθήνα, αντιπαρατεθήκαμε με τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δε μας δέχονταν ως μισθωτούς, η πάλη για ΣΣΕ έπαιξε κρίσιμο ρόλο για να μην τους περάσει! Είμαστε περήφανοι γιατί το Νοέμβριο ιδρύθηκε Σωματείο Μισθωτών Δικηγορών Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη! Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας που ίδρυσαν το Σωματείο τους!

ΣΤΟΧΕΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΟΧΟ:

ΤΟ ΕΘΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Οι λαοί στην Ελλάδα, στην ΕΕ, σε όλο τον κόσμο παλεύουν για να κατοχυρώσουν στην πράξη το δίκιο τους, όπως ο μεγαλειώδης αγώνας των συνδικάτων στη Γαλλία! Εκφράσαμε την ταξική αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στη γαλλική πρεσβεία. Οι μαζικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία, στη Μ. Βρετανία, στη Γερμανία, όλων των λαών της Ευρώπης μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη!

Οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι γίναμε και εμείς μέρος του μεγάλου ποταμιού εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών, που συμμετείχε στις απεργιακές συγκεντρώσεις, κατέκλυσε τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας! Σφίγγουμε το χέρι στους δεκάδες συναδέλφους μας που βρέθηκαν πίσω από τα πανό του Σωματείου μας στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, στις απεργιακές μάχες εκφράζοντας την οργή τους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Πρωτοστατήσαμε ώστε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα και να αποκαλυφθεί ο πραγματικός ένοχος: η εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και το κράτος τους! Δώσαμε αποστομωτική απάντηση σε όσους μίλησαν για ατομική αβλεψία, για παθογένειες του κράτους, ξεπλένοντας τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που κυβέρνησαν και μιας πολιτικής που έχει συνέχεια όποια κυβέρνηση και αν είναι στο τιμόνι, όπως και αν ονομαστεί.

Συμβάλλαμε να τσακιστεί η άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων. Με το σύνθημα: «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» αναδείξαμε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων. Καταθέσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να αναπτυχθούν αγώνες που έφεραν στο προσκήνιο την προστασία της ανθρώπινης ζωής απέναντι στην πολιτική του κέρδους που χρησιμοποιεί την ανθρώπινη ζωή ως «καύσιμη ύλη» για να κερδοφορούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Το σύνθημα των ανακοινώσεων και των πανό του σωματείου μας: «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», συνέβαλε καθοριστικά να φωτιστούν συνολικά όλα τα ζητήματα προστασίας της ζωής μας: από τις υποδομές που σμπαραλιάζονται στο όνομα του «κόστους – οφέλους» και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι και τα παιδιά μας, μέχρι τα νοσοκομεία – ρημαδιό, τους χώρους – δουλειάς καρμανιόλες σε κάθε κλάδο, για να υπηρετούνται τα κέρδη των λίγων. Αντιπαρατεθήκαμε με την εργοδοσία που αλλού τήρησε «σιγή νεκροταφείου» για το έγκλημα, για να κάμψει την οργή μας, και αλλού είπε κυνικά ότι δεν είναι ώρα για διαμαρτυρίες ή τα έριξε στο ανθρώπινο λάθος και στις ευθύνες όλων μας! Ολομέλεια και Δικηγορικοί Σύλλογοι πρότειναν προκλητικά τρίωρες αποχές και σιωπηλές διαμαρτυρίες, αθωώνοντας την πολιτική που ευθύνεται για το έγκλημα.

Η δράση του σωματείου μας από την πρώτη στιγμή στόχευσε ένα εχθρικό για το λαό κράτος: Που είναι πολύ ικανό να μας παρακολουθεί και να μας φακελώνει μαζικά και προληπτικά, αλλά ανίκανο να ελέγξει την πορεία δύο τρένων. Γιατί για το έγκλημα στα Τέμπη φταίει και ο κρατικός ΟΣΕ που λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων. Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει αλλιώς αφού σήμερα όλες οι ανάγκες μας είναι για αυτούς εμπόρευμα, από το νερό μέχρι την υγεία και από την ενέργεια μέχρι τις μεταφορές και αυτό δεν αλλάζει με το αν μια επιχείρηση γίνει κρατική. Συγκρουστήκαμε με ένα εχθρικό για το λαό κράτος που είναι ικανό να επιστρατεύει μέσα και μηχανισμούς καταστολής, να προσαγάγει και να χτυπάει διαδηλωτές, αλλά ανίκανο να προστατεύσει το λαό από φυσικές καταστροφές. Καταγγείλαμε την δολοφονία του 16χρονου από το κράτος, την ωμή κρατική βία στα Προσφυγικά, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις διαδηλωτών, την καταστολή που δυναμώνει, όσο δυναμώνει η αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό  το εχθρικό κράτος αντιμετωπίζουν οι λαοί σε όλο τον κόσμο! Γι’ αυτό από την πλούσια δράση του Σωματείου μας ξεχωρίζουμε τη συγκινητική ανταπόκριση των μελών μας στο κάλεσμα αλληλεγγύης για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας! Με τη συνεισφορά των συναδέλφων μας, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του σωματείου εκατοντάδες είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, οι οποίες μέσω του Συνδικάτου Οικοδόμων παραδόθηκαν σε όποιον πραγματικά το είχε ανάγκη.

Συνεργός στο έγκλημα είναι η δικαιοσύνη. Γιατί αυτή η δικαιοσύνη τόλμησε να βγάλει παράνομη την απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ την επόμενη μέρα του εγκλήματος, αξιοποιώντας όλο το απεργοκτόνο νομοθετικό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ! Έβγαλε παράνομες όλες τις απεργίες των σιδηροδρομικών για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αυτή η δικαιοσύνη είναι ικανή να σέρνει σε διαδηλωτοδικεία και να διώκει αγωνιστές φορτώνοντάς τους το μισό Ποινικό Κώδικα, που μαζί ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά ανίκανη να ασχοληθεί με τις καταγγελίες των σιδηροδρομικών που προειδοποιούσαν ότι θα θρηνήσουμε θύματα!

Αυτό είναι το κράτος, οι κυβερνήσεις, η δικαιοσύνη τους! Είναι δεσμευμένο στις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, στα μνημόνια διάρκειας, στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά.

Η δράση του σωματείου μας, έδωσε έμπνευση σε νέους συναδέλφους να συγκρουστούν και να απεργήσουν για πρώτη φορά αψηφώντας την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές. Βαδίσαμε σταθερά στο δρόμο της πραγματικής ενότητας στο χώρο, συμπορευτήκαμε με αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, δικ. υπαλλήλους, δικ. διερμηνείς. Δώσαμε δυναμικό παρών σε όλες τις μεγάλες μάχες του εργατικού κινήματος, μαζί με εκατοντάδες εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και μαζικούς φορείς, για να μην ψηφιστεί ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της παραπέρα ιδιωτικοποίησης του νερού. Έτσι, συνάδελφοι είδαν προοπτική στον οργανωμένο, συλλογικό αγώνα, πήραν την απόφαση και έγιναν μέλη του σωματείου μας, μαζικοποιώντας το δικό μας σπίτι και κάνοντας πράξη το σύνθημα: «στην οργάνωση είναι η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα»!

Η’ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Οργανώνουμε τον αγώνα μας για να δυναμώσουμε το ποτάμι της σύγκρουσης! Για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, για μέτρα προστασίας της ζωής μας! Δυναμώνουμε τη σύγκρουση με το επιτελικό κράτος των λίγων που στηρίζει την πολιτική διασφάλισης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, που υλοποίησαν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα και στηρίζουν τον πραγματικό ένοχο για το έγκλημα: το σάπιο σύστημα που συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες! Τα ίδια ζούμε και στο πετσί μας στο δικό μας χώρο! Γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδας (ΣΔΕΕ) οι δικηγορικές εταιρείες – εργοδότες μας, αποκόμισαν μόνο για το 2022 τεράστια κέρδη αγγίζοντας μάλιστα το 1 δισεκατομμύριο ευρώ καθαρά έσοδα και αύξησαν τα ακαθάριστα έσοδα τους κατά ποσοστό 81,9% από το 2015 μέχρι σήμερα. Αυτά τα κέρδη τα έβγαλαν από τη δική μας ατέλειωτη και κοπιαστική εργασία.

Γι’ αυτό δε μείναμε και δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια. θέσαμε στο επίκεντρο της πάλης μας, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Προχωρήσαμε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας για να καταδικάσουμε ότι δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας τις εισφορές μας, για να μην περάσουν οι νέες αυξήσεις. Ζούμε στο πετσί μας την ενεργειακή φτώχεια, τις αυξήσεις φωτιά στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα βασικά είδη κατανάλωσης. Δώσαμε απάντηση μαζί με δεκάδες σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και μαζικούς φορείς σε κινητοποιήσεις σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας απαιτώντας ρεύμα φτηνό για όλο το λαό και σε κινητοποιήσεις σε funds για να προστατευτεί η πρώτη κατοικία. Δεν ανεχόμαστε να στοιβαζόμαστε σε επικίνδυνα και ακατάλληλα δικαστικά μέγαρα και την ίδια στιγμή ολόκληρα κτίρια μένουν ανεκμετάλλευτα και δεν αξιοποιούνται για τις δικές μας ανάγκες αλλά θεωρούνται φιλέτα και ευκαιρίες για επενδύσεις.

Γι’ αυτό πρωτοστατήσαμε για να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων ασκουμένων που εργάζονται στο ΔΣΑ, στηρίξαμε τους αγώνες τους. Για να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας όλων, ενάντια σε εκδικητικές απολύσεις, να αρθεί η απαράδεκτη μεταφορά τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καλύπτοντας ουσιαστικά κενά δικαστικών υπαλλήλων. Αναδείξαμε ξανά τα μόνα αναγκαία και επίκαιρα σήμερα: Την κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού της άσκησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την ένταξή της σε ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα που θα συνδέει τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή της. Μέχρι την κατάργηση της άσκησης, διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για κάθε ασκούμενο δικηγόρο, με 960 ευρώ βασικό μισθό για 8ωρη εργασία, κάλυψη όλων των εισφορών, άδειες, επιδόματα, πλήρως κατοχυρωμένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Γι’ αυτό παλεύουμε ενάντια σε απολύσεις! Ξεχωρίζουμε την πλούσια δράση μας για την απόλυση της συναδέλφου μας από την εταιρεία agile law, επειδή αρρώστησε. Από την επόμενη ημέρα η εργοδοσία μας βρήκε μπροστά της. Αντιμετωπίσαμε δυνάμεις καταστολής που περιφρουρούσαν την εταιρεία, σε ρόλο αντιπροσώπου της εργοδοσίας και κλειστές πόρτες. Κλιμακώσαμε με νέα κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας, με μαζική εξόρμηση στην Ευελπίδων, με συνεντεύξεις και δηλώσεις για αλληλεγγύη και καταδίκη της εργοδοσίας! Έτσι, η εργοδοσία αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα καταβάλλει τα δεδουλευμένα του Νοεμβρίου! Ο αγώνας του σωματείου μας που οργάνωσε και κλιμάκωσε τη σύγκρουση με την εργοδοσία, η πρωτοπόρα στάση της συναδέλφισσας, έσπασε στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς! Η εργοδοσία που μας απολύει είναι και αυτή που προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση! Μάταια προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει!

Οι αγώνες αυτοί απέδειξαν ξανά το πραγματικό πρόσωπο των Δικηγορικών Συλλόγων. Ότι από την ίδια τους την φύση ως ΝΠΔΔ, είναι στην αντίπερα όχθη με τα συμφέροντα μας. Γιατί οι ΔΣ δεν αδιαφορούν, αλλά με τη στάση τους αποδεικνύουν διαρκώς ότι ενδιαφέρονται να συγκαλύπτουν τις εργοδοτικές ευθύνες, να στηρίζουν τα αφεντικά μας. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να τους ελέγξουν. Γι’ αυτό και μέσα από το σωματείο μας πρωτοστατούμε για να υπογραφεί ΣΣΕ, με συγκροτημένα εργασιακά – ασφαλιστικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα και δεν περιμένουμε νομοθετικές παρεμβάσεις που δήθεν θα λύσουν το ζήτημα.  Η πείρα δείχνει ότι η εργοδοσία αυτό που τρέμει και φοβάται είναι την πρωτοπόρα και αταλάντευτη στάση συναδέλφων μας που διεκδικούν το δίκιο τους. Είναι η αποφασιστικότητα του σωματείου μας που τους υπερασπίζεται.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΣΕ!

Η πάλη για ΣΣΕ είναι αναγκαία και επίκαιρη σήμερα: Γιατί στοχεύει την εργοδοσία ενιαία, δηλαδή τις πάνω από 1600 εταιρείες σε όλη την Ελλάδα. Γιατί οι εργοδότες μας έβγαλαν 1 δις ευρώ από την δική μας εργασία, άρα η πάλη για ΣΣΕ είναι το αυτονόητο σήμερα, για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει τώρα, με βάση τις τεράστιες δυνατότητες του αιώνα μας. Γιατί μόνο η ΣΣΕ καλύπτει όλους όσοι απασχολούνται σε εργοδότες, ανεξάρτητα από τον τρόπο που συμβάλλονται ή φαίνεται να συμβάλλονται με τον εργοδότη, ανεξάρτητα από το νομικό χαρακτηρισμό που αποδίδεται στην εργασιακή σχέση τους! Διεκδικούμε: Υπογραφή τώρα ΣΣΕ που θα κατοχυρώνει 1.200 ευρώ βασικό μισθό για κάθε μισθωτό δικηγόρο για 8ωρη εργασία, 960 ευρώ βασικό μισθό για κάθε ασκούμενο δικηγόρο για 8 ώρες εργασίας – 5νθημερο – 40ωρο για ασφάλιση, άδειες, επιδόματα, αποζημίωση απόλυσης, πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Για υποχρεωτική κάλυψη των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών μας τους εργοδότες μας και όλων των εισφορών στους ασκούμενους. Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού της άσκησης και ένταξη της σε ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα που θα συνδέει την θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή της. Προχωράμε σε κοινό συντονισμό με τα σωματεία των εργαζόμενων στο χώρο της δικαιοσύνης για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές κόντρα στο κράτος και στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια μας και τα δικαιώματά μας στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Παλεύουμε για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποτελέσει η Πρωτομαγιά έναν μεγάλο απεργιακό σταθμό αγωνιστικής κλιμάκωσης για τη ζωή που μας αξίζει!

 

Να φτάσει παντού το μήνυμα της σημερινής μας ΓΣ

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία».

Συμμετέχουμε με το πανό μας στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς!

 

Αποφασίζουμε:

  • Μέσα στον Απρίλη να γίνει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου με θέμα τη διαμόρφωση του σχεδίου της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ώστε να ακολουθήσει πλατιά καμπάνια ενημέρωσης και συζήτησης με τους συναδέλφους σε κάθε δικηγορική εταιρεία και γραφείο, με κατάληξη τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, που θα συζητηθεί το σχέδιο της ΣΣΕ.
  • Κινητοποίηση στα νέα γραφεία του ΣΔΕΕ, στην εταιρεία Κυριακίδης – Γεωργόπουλος, για να διεκδικήσουμε συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και κάλυψη 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτούς δικηγόρους και όλων για τους ασκούμενους συναδέλφους, την Παρασκευή, 07/04, ώρα 14.30 (Δημ. Σούτσου 28 – Αθήνα).
  • Συντονισμό με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης για τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας μας και στις δικαστικές υπηρεσίες της Αττικής, για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό όλων των υλικοτεχνικών υποδομών, για προσλήψεις προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καλούμε σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη, 06/04, ώρα 12.00 στην Ευελπίδων.
  • Δημιουργούμε πυρήνες στις μεγάλες εταιρείες και διαμορφώνουμε προϋποθέσεις για τη δημιουργία σωματειακών επιτροπών σε αυτές και Παράρτημα του Σωματείου στον Πειραιά.
  • Μπαίνουμε μπροστά για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Συγκεντρώνουμε χιλιάδες υπογραφές για να θεσπιστεί νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της. Διοργανώνουμε μεγάλη εκδήλωση την Πέμπτη, 27/04, ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
  • Ζωντανεύουμε το σωματείο μας, συγκροτούμε με ευθύνη του Δ.Σ. ομάδες αθλητισμού και πολιτισμού, διεκδικώντας συλλογικά τα δικαιώματά μας στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.
  • Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, τιμάμε την ημέρα – σύμβολο της εργατικής τάξης, κλιμακώνοντας τους αγώνες μας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 01.04.2023

Related Articles