Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio–misthoton–dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

07 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Το νέο δικαστικό έτος αρχίζει και μας βρίσκει αντιμέτωπους με ανατιμήσεις φωτιά από 8% έως 20% σε δεκάδες τρόφιμα και σε άλλα βασικά καταναλωτικά είδη και αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Την ίδια στιγμή χτυπιούνται τα όποια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει, με τα ωράρια λάστιχο και τους τσεκουρεμένους μισθούς να έχουν γίνει καθεστώς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήρθε σωρεία καταγγελιών στο Σωματείο μας για εργοδότες που χορήγησαν ελάχιστες ή και καθόλου ημέρες άδεια το καλοκαίρι, ενώ πολλοί από μας δεν μπορούσαμε να φύγουμε λίγες μέρες, επειδή συνεχίστηκε και φέτος η απαράδεκτη πρακτική σε δικηγορικές εταιρείες και γραφεία της άδειας άνευ αποδοχών.

Η  κυβέρνηση μιλάει σε όλους τους τόνους για τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας προκειμένου να τρομοκρατήσει και να στείλει μήνυμα «τα κεφάλια μέσα», ενώ παράλληλα προσπαθεί να «ξεγελάσει» τη δυσαρέσκεια και την οργή με μέτρα – ψίχουλα.

Για την ενεργειακή φτώχεια δε φταίει ο κακός μας ο καιρός, ούτε είναι φυσικό φαινόμενο. Πρόκειται για τις συνέπειες μιας πολιτικής που έχει καταστήσει το ηλεκτρικό ρεύμα ένα πανάκριβο εμπόρευμα. Είναι οι συνέπειες της πολιτικής της περίφημης πράσινης ανάπτυξης που είναι τόσο …φιλολαϊκή που οι θιασώτες της έχουν απαξιώσει τεχνητά το λιγνίτη, μια φθηνή εγχώρια πρώτη ύλη, προκειμένου να κονομήσουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΑΠΕ. Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική επιλογή από τις κυβερνήσεις διαχρονικά και από ένα κράτος που είναι εξαιρετικά ικανό να παρακολουθεί και να καταστέλλει αλλά όχι να λύσει επείγοντα λαϊκά προβλήματα όπως είναι για παράδειγμα η αντιπλημμυρική θωράκιση.

Περνάμε στην αντεπίθεση!

Σημαδεύουμε τον πραγματικό ένοχο και τις αιτίες των προβλημάτων μας: είναι η αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση και από τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Σημαδεύουμε καθαρά τον πραγματικό αντίπαλο μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων: Την εργοδοσία των δικηγορικών εταιρειών και των μεγάλων δικηγορικών γραφείων.

Γυρνάμε την πλάτη σε ΔΣΑ, ΔΣΠ και ΕΑΝΔΑ!

Γιατί δεν θέλουν ούτε μπορούν να εκφράσουν τις δικές μας ανάγκες και συμφέροντα, εκφράζουν τα συμφέροντα των αφεντικών μας. Γιατί επιχειρούν να μας εγκλωβίζουν σε μια πλαστή «ενότητα» εργαζόμενων και εργοδοτών για να εξυπηρετηθούν οι στοχεύσεις των δεύτερων. Προχωράμε μπροστά! Πιο πολλοί στη μάχη και στον αγώνα όλοι όσοι δεν ανεχόμαστε να περνάνε τα καλύτερα μας χρόνια με αυτές τις συνθήκες.

Βγαίνουμε στο προσκήνιο με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την υπογραφή ΣΣΕ, για να κατοχυρώσουμε μισθό σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας, ανθρώπινο ωράριο, ασφάλιση, άδειες και επιδόματα, ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Εμπνεόμαστε και παίρνουμε θάρρος από τις δεκάδες εστίες αντίστασης και τους εμβληματικούς αγώνες στην COSCO, στην ΛΑΡΚΟ, στα Λιπάσματα και Πετρέλαια Καβάλας, στην EFOOD, των εργαζόμενων στις κατασκευές, των υγιειονομικών και πρόσφατα των εργατών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα σε όσους δεν συμβιβάζονται με το άδικο, σε όσους αρνούνται να υποταχθούν σε ένα ζοφερό μέλλον που τίποτα το αισιόδοξο δεν προμηνύει. Σε όσους δεν συμβιβάζονται με τα ωράρια λάστιχο και την εργασιακή ζούγκλα που έχει επιβληθεί και στον κλάδο μας. Σε όσους συναδέλφους δε βολεύονται με τη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής, για το πόσα θα χάσουμε εμείς οι μισθωτοί δικηγόροι για να συνεχίζουν να κερδοφορούν οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και οι μεγαλοδικηγόροι. Σε όσους έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους δικηγορικούς συλλόγους γιατί αντιλαμβάνονται ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο όπως μας παρουσιάζουν.

Θέτουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες!Παλεύουμε για σταθερό ωράριο, καλύτερους μισθούς, κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών μας, επαρκή και ποιοτικό ελεύθερο για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Δίνουμε μια πρώτη απάντηση συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο εργατικών σωματείων και Ομοσπονδιών, στις 15/09, ώρα 19.00 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών για να φωνάξουμε ότι δε πληρώσουμε για ακόμα μια φορά τα σπασμένα.

Related Articles