Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

22 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΕΕ, ΣΤΙΣ 28/01, ΣΤΙΣ 14.00, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΣΤΙΣ 02/02, ΣΤΙΣ 15.00, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ! 

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων εύχεται καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία και δύναμη σε όλους τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους!

         Τη χρονιά που «έφυγε» δυνάμωσε η επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματα του λαού μας.  Οι περσινές κυβερνητικές προβλέψεις για επιστροφή στην επονομαζόμενη «κανονικότητα» διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Ο εφιάλτης της πανδημίας, με την απώλεια ανθρώπινων ζωών και την κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων Υγείας, συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι, μετά από δύο χρόνια, η ανθρωπότητα έχει στα χέρια της πολλά εργαλεία (εμβόλια, φάρμακα κλπ), συσσωρευμένη επιστημονική γνώση και εμπειρία για να αντιμετωπίσει την πανδημία

         Ένας ακόμα χρόνος πανδημίας ολοκληρώθηκε, με το λαό μας να ζει ένα μαρτύριο διαρκείας, που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ούτε μισό σημείο που η ζωτική ανάγκη να βγουν οι εργαζόμενοι όρθιοι από αυτή την τραγωδία να τέμνεται με τα πρωτόκολλα της εργοδοσίας, με τις προτεραιότητες των εμπορευματοποιημένων συστημάτων Υγείας.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ!

Την ίδια στιγμή, αποδείχθηκε ότι η επίθεση στα δικαιώματά μας θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, όπως αυτή αποτυπώθηκε με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, μέσα απ’ τον οποίο οι στόχοι του κεφαλαίου επιβάλουν νέες θυσίες σε εμάς τους εργαζόμενους για να θωρακίζονται και να αυξάνονται τα κέρδη των εργοδοτών μας.

Ένας προϋπολογισμός βαθιά ταξικός που κλέβει ακόμα περισσότερα από τη ζωή και τις ανάγκες μας, μειώνει ακόμα περισσότερο τα κονδύλια για την υγεία, για το επίδομα ανεργίας, μηδενίζει κυριολεκτικά τις δαπάνες για αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και αντισεισμικά έργα για να δώσει πακτωλό χρημάτων και ενισχύσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους, τετραπλασιάζοντας τη χρηματοδότηση των «πράσινων» ψηφιακών επιχειρήσεων, αυξάνοντας τις δαπάνες για τους πολεμικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη, ο λαός μας αντιμετωπίζει υπέρογκες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα επιβίωσης κι ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να «χάνουμε το λογαριασμό» από τις αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα είδη πρώτης ανάγκης.

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Υποδεχόμαστε το νέο έτος αγωνιστικά, με πίστη στη δύναμη της συλλογικότητας και της οργάνωσης! Με σιγουριά ότι ενωμένοι και βασισμένοι στη δική μας δύναμη και στην αλληλεγγύη, μπορούμε να βάλουμε στο προσκήνιο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Για να διεκδικήσουμε σήμερα τη ζωή που μας αξίζει, με βάση τις τεράστιες δυνατότητες του αιώνα μας.

Οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι μπορούμε και πρέπει να στοχεύσουμε με θάρρος τον πραγματικό αντίπαλο: Την εργοδοσία και όλους τους φορείς της, το κράτος της, όλες τις κυβερνήσεις που έχουν ενιαίο σχέδιο σε βάρος της ζωής μας. Να αναλάβουμε τη δική μας θέση μάχης στο πλευρό των εκατοντάδων σωματείων, μαζικών φορέων και στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, για την ουσιαστική κατοχύρωση του δίκιου των πολλών, γιατί με τη δική μας εργασία πάει ο τροχός της ιστορίας και της ανθρωπότητας μπροστά!

Άλλωστε, οι στιγμές που ξεχώρισαν τον προηγούμενο χρόνο ήταν εκείνες που η λαϊκή πρωτοβουλία και κινητοποίηση έβαλαν τη δική τους μοναδική σφραγίδα στις εξελίξεις. Ήταν οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες και οι κινητοποιήσεις που έκανα ουσία και πράξη το σύνθημα: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

          Απροστάτευτοι παραμένουμε και εμείς, καθώς τα δικαστήρια της χώρας επαναλειτούργησαν χωρίς κανένα πραγματικό μέτρο προστασίας των συναδέλφων, των δικαστικών υπαλλήλων και των διαδίκων, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία όλων. Χαρακτηριστική είναι και η κατάσταση στις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, όπου εξακολουθούν τα απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού των συναδέλφων μας, χωρίς τις αναγκαίες αποστάσεις και μέτρα προστασίας, με το φαινόμενο να στοιβάζονται οι συνάδελφοι σε χώρους open office, χωρίς να διενεργούνται τακτικές απολυμάνσεις.

Έχουν έρθει καταγγελίες στο Σωματείο μας, για εταιρείες που συνεχίζουν να μετακυλίουν το κόστος των τεστ στους εργαζόμενους, επεκτείνουν την τηλεργασία, ενώ συνάδελφοι αναγκάζονται να δουλεύουν ακόμη και όταν νοσούν! Θα μας βρουν απέναντι τους! Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία μας και τη ζωή μας!

Διεκδικούμε:

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους μισθωτούς και ασκούμενους, εμβολιασμένους και μη, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
  • Καθημερινές απολυμάνσεις όλων των χώρων των δικαστηρίων με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Τακτικές απολυμάνσεις σε δικηγορικές εταιρείες και γραφεία.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δικαστικών υπαλλήλων, για να καλυφθούν τα τεράστια κενά, ιδιαίτερα στα δικαστήρια της Αθήνας. 
  • Έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
  • Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους συναδέλφους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία. Κανείς συνάδελφος που νοσεί να μην εργάζεται.
  • Πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Καλούμε σε:

Κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Σύνδεσμο Δικηγορικών Εταιρειών (Ομήρου 11), την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, στις 14.00 μ.μ., για να απαιτήσουμε από την εργοδοσία των δικηγορικών εταιρειών, μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματός μας.

– Κοινή σύσκεψη των σωματείων εργαζομένων στο χώρο της δικαιοσύνης, για συντονισμό και οργάνωση των διεκδικήσεων όλων των εργαζόμενων στη δικαιοσύνη, την Τετάρτη, 2 Φεβρουάριου, στις 15.00 μ.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Related Articles