Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

30 Ιουλίου 2021

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και παράνομη απόλυση συναδέλφου μας, μισθωτού δικηγόρου και μέλους της Προσωρινής Διοίκησης του Σωματείου μας από την Δικηγορική Εταιρεία “Βασιλεία Παπαδοπούλου και Συνεργάτες”.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το γεγονός ότι ο συνάδελφος νόμιμα αρνήθηκε να στείλει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο μέιλ της εταιρείας για λόγους προσωπικών δεδομένων και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε να το επιδείξει ως όφειλε, απολύθηκε από την εταιρεία.

Φυσικά το συγκεκριμένο γεγονός είναι η κορυφή του παγόβουνου σε μια εταιρεία όπου είναι στην ημερήσια διάταξη εργασιακές συνθήκες γαλέρας, ωράρια λάστιχο, πετσόκομμα μισθών και συνολικά απαράδεκτες εργοδοτικές πρακτικές και συμπεριφορές. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι στον συνάδελφο δεν έχουν καταβάλει τα χρήματα για το διάστημα που νόσησε από κορωνοϊό και μπήκε αναγκαστικά σε καραντίνα με την αισχρή δικαιολογία ότι κόλλησε «πριν ξεκινήσει η συνεργασία με το γραφείο”», ενώ όταν τα διεκδίκησε πήρε την απάντηση ότι «ήρθες να πληρωθείς χωρίς να δουλέψεις».

ΩΣ ΕΔΩ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει την τραγική κατάσταση με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά οι μισθωτοί δικηγόροι. Η έλλειψη κατοχύρωσης εργασιακών δικαιωμάτων δίνει τον αέρα στους εργοδότες μας, αποθρασύνοντάς τους, να προβαίνουν σε απαράδεκτες, αυθαίρετες, παράνομες πρακτικές, νομίζοντας ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Τα παχιά λόγια περί «λειτουργού» και «συνεργάτη» δίνουν τη θέση τους στην ωμή, σκληρή πραγματική σχέση εργοδότη – εργαζόμενου.  Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι τα μέτρα της κυβέρνησης, που αφορούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δίνουν ένα ακόμα όπλο στα χέρια της εργοδοσίας, για να αυθαιρετεί, να απειλεί τους εργαζόμενους και να μετακυλίει σε αυτούς την ευθύνη εάν ασθενήσουν. Η υποκρισία τους δεν έχει όριο. Κλείνουν σε όλες τις πτώσεις την “ατομική ευθύνη”, για να κρυφτούν οι απαράδεκτες και τεράστιες κυβερνητικές και εργοδοτικές ευθύνες για την διάδοση του κορωνοϊού, για τη μη λήψη όλων εκείνων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Καλούμε εδώ και τώρα όλους τους συναδέλφους μας, μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους, να γνωρίσουν και να οργανωθούν στο Σωματείο τους. Η «ατομική ευθύνη», που αναγνωρίζουμε, είναι να πάρουμε μέρος στον συλλογικό αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει. Γιατί μόνο έτσι σπάει ο φόβος, μόνο έτσι μπορούμε να “σπάσουμε τον τσαμπουκά” στους εργοδότες του κλάδου μας, να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για ολοκληρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για τη ζωή που μας αξίζει.

Προχωράμε:

Την Δευτέρα στις 09:30 π.μ. έξω από την δικηγορική εταιρεία (Ναυαρίνου 12, Αθήνα) και στις 10:00 π.μ. παρέμβαση – καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

Related Articles