Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/07 ΣΤΙΣ 19.30

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/07 ΣΤΙΣ 19.30

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatiomisthotondikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)

22 Ιούλη 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, 24/07, 19.30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Λ. Κηφισίας 37)

 

Το συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα μας αφορά όλους, όχι μόνο τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών. Άλλο ένα καλοκαίρι γίναμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές! Είδαμε ξανά να χάνεται ένα μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου της Αττικής, αφού χιλιάδες στρέμματα στο Πάνειο Όρος έγιναν στάχτη τις προηγούμενες μέρες, ενώ η πυρκαγιά έφτασε μέχρι τις κατοικημένες περιοχές γύρω από αυτό, προκαλώντας καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες στρέμματα δάσους καίγονται από τα Δερβενοχώρια μέχρι τη Μάνδρα και από τη Μαγούλα μέχρι τη Νέα Πέραμο. Τα τελευταία χρόνια στην Αττική έχουν καεί πάνω από 500 χιλιάδες στρέμματα, μετατρέποντας την Αττική σε «κρανίου τόπο». Αυτό το  περιβαλλοντικό έγκλημα έχει τεράστιες συνέπειες για τη ζωή όλου του λαού της Αττικής!

ΩΣ ΕΔΩ!

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

Υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή είναι η εγκληματική πολιτική που θεωρεί κόστος την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Αυτή η πολιτική, που συνεχίζει να ακολουθεί και να υπερασπίζεται η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, είναι υπεύθυνη για την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, για την υποστελέχωση όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή άλλου φυσικού φαινομένου. Η πολιτική των εκκενώσεων μέσω μηνυμάτων του 112, απλά για να μη χαθούν ζωές και η φωτιά ας καίει, είναι πολιτική επιλογή που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους – οφέλους. Αυτή η πολιτική έχει αφήσει με ΜΗΔΕΝ δασεργάτες το Δασαρχείο του Λαυρίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση, ενώ το ίδιο ισχύει για όλες τις Δασικές Υπηρεσίες στην Αττική.

Η ίδια πολιτική έχει αφήσει υποστελεχωμένες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, συνεχίζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στους εποχικούς πυροσβέστες και αφήνει την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δίνει μάχη με απαρχαιωμένα μέσα και ελλιπή συντήρηση.

Δεν ανεχόμαστε την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης της ΝΔ και των διάφορων παπαγάλων της ότι για την καταστροφή φταίει ο «κακός μας ο καιρός», «η κλιματική κρίση» και «η κλιματική αλλαγή». Είναι  επιχειρήματα που επαναλαμβάνονται από όλες τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει και που ήθελαν να διαχειριστούν τη λαϊκή αγανάκτηση μετά από κάθε καταστροφή.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, σωματείων και μαζικών φορέων. Οργανωμένα, συλλογικά, μέσα από το Σωματείο μας κάνουμε δική μας υπόθεση την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού!

Απαιτούμε:

Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ζήτημα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.

Να στελεχωθούν τώρα τα Δασαρχείο Λαυρίου, Πεντέλης, Πάρνηθας και όλα τα Δασαρχεία της Αττικής αλλά και πανελλαδικά με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.

Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες καθώς και να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονος εξοπλισμός. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών με βάση και τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.

Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γης, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού και όλων των περιοχών που πλήγηκαν καθώς η καταστροφική πυρκαγιά αυξάνει τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων.

    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ                                                                           ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

 

 

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Related Articles