Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 15.10.2022

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 15.10.2022

by admin

15/10/2022

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,

την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ., στα Προπύλαια!

Προσυγκέντρωση: 9.45 π.μ. στα γραφεία του Σωματείου μας

 

Λέμε ηχηρά στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία: Ως εδώ! Δεν θα προσαρμοστούμε για να μην πεθάνουμε! Δεν θα σφίξουμε άλλο το ζωνάρι! Δεν ανεχόμαστε να ακούμε ότι ο χειμώνας θα ΄ναι δύσκολος, οι δικηγορικές εταιρείες να μας λένε: « κάτσε ήσυχος, άλλοι δεν έχουν δουλειά, εδώ τουλάχιστον πληρώνεσαι». Μπορούμε και πρέπει να σφραγίσουμε τον χειμώνα με τους αγώνες μας. Οι αγώνες των υγειονομικών στην αρχή της πανδημίας, των εργαζομένων στην efood, στην Cosco, των εργαζόμενων στα Λιπάσματα Καβάλας, των οικοδόμων και άλλων κλάδων απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι μπορούμε να παρέμβουμε δυναμικά στις εξελίξεις. Η πρόσφατη μαζική σύσκεψη σωματείων στο Σπορτινγκ  για να προετοιμαστεί η μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 9 του Νοέμβρη, οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, δίνουν ώθηση στη μάχη της επιτυχίας της απεργίας.

Η βαρυχειμωνιά δεν μας αφορά όλους! Γιατί σε αυτές τις συνθήκες που μας λένε να σκεφτούμε τα συμφέροντα των εταιρειών που δουλεύουμε, καταγράφουν μεγάλα κέρδη. Εμείς ξεκινάμε την ημέρα μας και δε ξέρουμε τι ώρα θα πάμε σπίτι μας, τρέχουμε όλη μέρα μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια. Μισθωτοί δικηγόροι με 8 και πλέον χρόνια προϋπηρεσία καλούνται να δουλεύουν με 800 ευρώ και χωρίς ωράριο και οι δικηγορικές εταιρείες στα sites τους πανηγυρίζουν για τα επιχειρηματικά deal που κλείνουν, για το πελατολόγιο τους. Ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι χρωστούν δισεκατομμύρια, έχουν στα χέρια τους ένα νομοθετικό πλαίσιο που τους αβαντάρει να κρύβουν τα υπερκέρδη τους, εμείς, οι πολλοί, πληρώνουμε από τις τσέπες μας τις εισφορές μας, βλέπουμε τις οφειλές μας να βεβαιώνονται στο ΚΕΑΟ και να πληθαίνουν σα χιονοστιβάδα . Ζούμε στο πετσί μας την ενεργειακή φτώχεια για τις αυξήσεις φωτιά στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα βασικά είδη κατανάλωσης. Παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος, συνάδελφοι μας λένε ότι ξενοικιάζουν γιατί δεν έχουν για το νοίκι, δεν μπορούν να αγοράσουν βασικά αγαθά, φάρμακα και τρόφιμα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι στους κλάδους αυτούς σπάνε το ένα ρεκόρ κερδών μετά το άλλο.

Όλα αυτά δεν είναι φυσικό φαινόμενο, ούτε «απόκλιση» από την κανονικότητα. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, που έχει μετατρέψει την ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα. Είναι η στρατηγική της λεγόμενης πράσινης μετάβασης, που υπήρχε και πριν τον πόλεμο και στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της. Τους το λέμε καθαρά: Κανονικότητα δεν είναι το 2022 να σβήνουμε το φως, να ξεπαγιάζουμε. Κανονικότητα είναι με τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης να έχουμε όλοι μόνιμη, σταθερή δουλειά, δικαιώματα. Με τη φοροληστεία όλων αυτών των χρόνων, μετατρέπουν τη χώρα σε πολεμική βάση και το λαό μας στόχο για τον έλεγχο της ενέργειας και των εμπορικών δρόμων και σε αυτήν πολιτική ομονοούν όλα τα κόμματα που δηλώνουν πίστη στο ΝΑΤΟ και στις επιδιώξεις του. Προκαλούν φρίκη και είναι γροθιά στο στομάχι οι εικόνες των δεκάδων νεκρών προσφύγων στη Λέσβο και στα Κύθηρα, για την οποία ευθύνεται απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ που έχουν συνδιαμορφώσει και υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις έχουν κοινή ρίζα μια κοινωνία που λειτουργεί με θεό το κέρδος και δεν διστάζει να διαπράξει τα πιο απάνθρωπα εγκλήματα! Η λαϊκή οργή που φουντώνει να αποκτήσει ριζοσπαστικό προσανατολισμό. Για αυτό κλιμακώνουν την καταστολή, τον αυταρχισμό, την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων. Μας εμπνέει ο αγώνας των εργαζόμενων στην Μαλαματίνα. Είμαστε στο πλευρό τους, εκφράζουμε έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη μας με οικονομική ενίσχυση. Εφαρμόζουν ένα κατάπτυστο νομικό οπλοστάσιο που σέρνει στα δικαστήρια πρωτοπόρους συνδικαλιστές, βαράνε και βαράνε συναδέλφους μας. Η σημερινή κυβέρνηση βαθαίνει αυτά που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, που ενίσχυσε κατασταλτικές ποινικές διατάξεις απέναντι στον εχθρό λαό, υλοποιώντας αποφάσεις της ΕΕ, όπως την ενίσχυση του τρομονόμου, άλλα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ριζοσπαστικοποίηση. Το φακέλωμα και οι παρακολουθήσεις είναι ακριβώς η κανονική και φυσιολογική λειτουργία του κράτους και του θεσμικού/νομοθετικού πλαισίου σήμερα.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!

Ο ΔΣΑ από την ίδια του τη φύση δεν είναι το κοινό σπίτι όλων μας Ως ΝΠΔΔ αντικειμενικά είναι στην αντίπερα όχθη με τα συμφέροντα μας. Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στο φασισμό, το σύστημα που τον γεννά.. Μέσα από το σωματείο μας, υψώνουμε δίχτυ προστασίας σε καθεμιά και κάθε έναν που υφίσταται εξευτελιστική μεταχείριση, εργοδοτική βία, κακοποιητικές συμπεριφορές, παρενοχλήσεις. Είμαστε στο πλευρό της συναδέλφου, μέλους του Σωματείου μας που πριν λίγες μέρες κατήγγειλε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης!

Είναι αποκαλυπτική η πρόσφατη συζήτηση στο ΔΣ του ΔΣΑ για τα εργασιακά δικαιώματα μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων! Όλοι τους αρνήθηκαν να αναγνωριστεί και να κατοχυρωθεί το καθεστώς της εξαρτημένης εργασίας στο χώρο της μισθωτής δικηγορίας, γιατί κατά δήλωσή τους δεν είμαστε μισθωτοί εργαζόμενοι. Πρότειναν μέτρα – ασπιρίνες, όπως η κατοχύρωση μισθού στα 600 ευρώ για τους ασκούμενους και το ωράριο μας να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο εβδομαδιαίως! Είπαν ότι δεν υφίσταται διευθυντικό δικαίωμα μεταξύ εργοδότη δικηγόρου και εργαζόμενου δικηγόρου και ότι δεν μπορεί να έχει κατοχυρωμένο ωράριο ο μισθωτός και ασκούμενος δικηγόρος. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση τους στον άθλιο και αναχρονιστικό θεσμό της άσκησης! Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να καταργηθεί! Δεν θέλουμε ένα σωματείο όχημα για να αλλάξει ο συσχετισμός στον ΔΣΑ για να αλλάξει τάχα ρόλο και να εκπροσωπεί αποτελεσματικά και τους εργαζόμενους και τους εργοδότες. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης εργασίας μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων. Αποσπασματικά αιτήματα με ψήγματα αναλογικής εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας συμβάλλουν στο να μην θεωρούμαστε μισθωτοί, αφήνουν τους εργοδότες μας να συνεχίζουν να κερδοφορούν με την κακοπληρωμένη και εξαντλητική εργασία μας, μας αφαιρούν συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Η πάλη για ΣΣΕ είναι το αυτονόητο σήμερα, για να μετρήσουμε ανάσες και κατακτήσεις, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει τώρα! Γιατί μόνο η ΣΣΕ καλύπτει όλους τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους, συμβάλλει στην ανάπτυξη της πραγματικής ενότητας στον κλάδο μας, αποκαλύπτει ενιαία το πρόσωπο της εργοδοσίας, το ΣΔΕΕ, τις δικηγορικές εταιρείες και τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία. Καλύπτει όλους όσοι απασχολούνται εργοδότες, ανεξάρτητα από τον τρόπο που συμβάλλονται ή φαίνεται να συμβάλλονται με τον εργοδότη, ανεξάρτητα από το νομικό χαρακτηρισμό που αποδίδεται στην εργασιακή σχέση τους. Υπονομεύει και υποσκάπτει τον αγώνα μας, να διαχωρίσουμε τους συναδέλφους σε αυτούς που δουλεύουν με μπλοκάκι, με πάγια αντιμισθία, με έμμισθη εντολή ή μαύρα και να περιοριστούμε στην ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη. Η υπογραφή ΣΣΕ πραγματικά φωτίζει το δρόμο για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, περιλαμβάνει το σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που πρέπει να κατοχυρώσουμε, για πιέσουμε την εργοδοσία, να έχουμε νίκες και κατακτήσεις. Γιατί με τη ΣΣΕ θα κατοχυρώσουμε βασικό μισθό 1.200 ευρώ για 8 ώρες εργασίας για τον μισθωτό δικηγόρο και 960 ευρώ για τον ασκούμενο δικηγόρο για 8 ώρες εργασίας.

Είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες μας η πρόταση για κατοχύρωση ενός κατώτατου μισθού στα 713 για τους ασκούμενους δικηγόρους, στη βάση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. To ποσό αυτό εξανεμίζεται μέσα σε λίγες ημέρες, ιδίως στις σημερινές συνθήκες της ακρίβειας που καλπάζει, των υψηλότατων ανατιμήσεων, δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στην εξειδικευμένη επιστημονική εργασία που παρέχουμε. Ο βασικός μισθός στα 1.200 ευρώ για τον μισθωτό και στα 960 ευρώ για τον ασκούμενο θα ορίζεται ρητά από την ΣΣΕ ότι αντιστοιχεί υποχρεωτικά σε 8ωρη – 5νθημερη απασχόληση και 40 ώρες μέσα στην εβδομάδα. Μετά το πέρας του 8ωρου, δεν θα επιτρέπεται καμία ηλεκτρονική ή άλλη επικοινωνία με τον εργοδότη και τους πελάτες του. Με την ΣΣΕ θα κατοχυρώσουμε ότι τα 2/3 των εισφορών των μισθωτών δικηγόρων και το σύνολο των εισφορών των ασκουμένων θα καταβάλλεται από τους εργοδότες μας, γιατί μόνο έτσι γλιτώσουμε από την ληστεία του ήδη μειωμένου εισοδήματος, κανείς δεν μένει ανασφάλιστος. Πάει πίσω τη μάχη που δίνουμε να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα μας, να ξεκινάνε και να τελειώνουν τα αιτήματα μας να διεκδικούμε να ενταχθούμε στο καθεστώς της έμμισθης εντολής και να διεκδικούμε την εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, με την οποία οι εργοδότες μας υποχρεούνται τυπικά να καλύπτουν μέρος των ασφαλιστικών εισφορών μας. Με αυτά τα αιτήματα δεχόμαστε στην ουσία ότι δεν είμαστε εργαζόμενοι. Γιατί με την έμμισθη εντολή δεν αναγνωριζόμαστε ως μισθωτοί και ο εργοδότης μας εμφανίζεται ως πελάτης μας. Με αυτά τα αιτήματα διεκδικούμε τα ελάχιστα που μπορεί να μας δώσει η εργοδοσία, κάτι που πολύ καλά γνωρίζει η ίδια και οι σύμμαχοι της.

Με την έμμισθη εντολή, περιορίζουμε τις απαιτήσεις μας, ρίχνουμε τον πήχη των αναγκών μας. Γιατί η έμμισθη εντολή δεν κατοχυρώνει μισθό, ωράριο, δικαίωμα απεργίας, συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Μόνο την πάλη για ΣΣΕ η εργοδοσία υπολογίζει και φοβάται γιατί την αποκαλύπτει, την χτυπάει στην καρδιά. Για αυτό όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιτεθούν στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τόσο στο περιεχόμενο και στα δικαιώματα που κατοχυρώνουν, όσο και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην ίδια την υπογραφή της τους, με εμβληματικό το νόμο – τερατούργημα Χατζηδάκη!

ΣΤΙΣ 09/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Συμμετέχουμε στη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 09/11!

Απεργούμε για τα δικά μας συμφέροντα ενάντια στους εργοδότες μας και τον Σύνδεσμο Δικηγορικών Εταιρειών.

Διεκδικούμε:

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Αναγνώριση εξαρτημένης σχέσης εργασίας για μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους – Υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους που απασχολούνται σε δικηγορικά γραφεία και δικηγορικές εταιρείες, υπηρεσίες του Δημοσίου, ΟΤΑ και ΝΠΙΔ της Αττικής, ανεξάρτητα από τον νομικό χαρακτηρισμό που αποδίδεται στην εργασιακή σχέση, από τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλονται ή φαίνεται να συμβάλλονται με τον εργοδότη, ανεξάρτητα από τον τρόπο παροχής και καταβολής του μισθού τους.

Βασικός μισθός 1.200 ευρώ για τους μισθωτούς δικηγόρους για 8ωρη εργασία, 960 ευρώ για τους ασκούμενους για 8ωρη εργασία.

8ωρο – 5νθημερο – 40ωρο για μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους.

Καταβολή αποζημίωσης για κάθε υπερωριακή και υπερεργασιακή απασχόληση, για την εργασία το Σάββατο και τις Κυριακές.

Υποχρεωτική καταβολή 2/3 ασφαλιστικών εισφορών στους μισθωτούς  – καταβολή όλων των εισφορών στους ασκούμενους.

Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού της άσκησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, επιστημονική ένταξη αυτής στο πρόγραμμα σπουδών.

Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας και μέχρι την κατάργησή τους, κάλυψη αυτών από τον εργοδότη.

Κανένας μισθωτός και ασκούμενος δικηγόρος να μην στερηθεί την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.

Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Παύση της απαράδεκτης και προκλητικής πρακτικής της άμεσης βεβαίωσης εισφορών στο ΚΕΑΟ, που εγκαινίασε η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους τελευταίους μήνες.

Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. 

Κατοχύρωση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Χορήγηση αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης.

Κατοχύρωση αδειών με αποδοχές όπως στον ιδιωτικό τομέα.

Κατοχύρωση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων καθώς και δικαιώματος στην απεργία.

Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, άδεια ανατροφής τέκνου.

Χορήγηση του επιδόματος κυοφορίας και λοχείας Χορήγηση της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας από τον ΟΑΕΔ

Να φτάσει παντού το μήνυμα της Γενικής Συνέλευσης

«Δεν προσαρμοζόμαστε αγωνιζόμαστε για τη ζωή και τα δικαιώματα μας».

Συμμετέχουμε με το πανό μας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 09/11, στα Προπύλαια στις 10.30, προσυγκέντρωση στις 09:45 κάτω από τα γραφεία του σωματείου!

Προχωράμε: Σε εξορμήσεις κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 8:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων και στο Ειρηνοδικείο, κάθε Τετάρτη στις 19:00 στις δικηγορικές εταιρείες στο κέντρο, κάθε Παρασκευή  στις 8:30  στις εισπρακτικές δικηγορικές εταιρείες. Προπαγανδίζουμε την απεργία βάζοντας πανό και αφίσες στα δικαστήρια τις ημέρες της εξορμήσεις. Καλούμε σε κοινό συντονισμό τα σωματεία των δικαστικών υπαλλήλων και δικαστικών διερμηνέων.  Έχουμε τον ίδιο εχθρό, βράζουμε στο ίδιο ζουμί. Οργανώνουμε σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων στις 30 Οκτωβρίου. Παράλληλα, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε σωματείο που αυτήν την περίοδο αγωνίζεται όπως αυτό της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και σε κάθε συνδικαλιστή που σέρνεται σε δίκες και διαδηλωτοδικεία. Προχωράμε σε κινητοποίηση αλληλεγγύης στις 28/11, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ημέρα που δικάζεται η Αφροδίτη Ρέτζιου, Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Βγάζουμε ανακοίνωση και εξορμούμε στις εξετάσεις των ασκούμενων συναδέλφων μας στις 21-22-23 Οκτωβρίου. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και τους απλώνουμε το χέρι να παλέψουμε όλοι μαζί. Συμμετέχουμε μαζί με άλλα σωματεία σε κινητοποίηση σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας απαιτώντας ρεύμα φτηνό για όλο το λαό, στις 2 Νοεμβρίου. Να τους διαμηνύσουμε ότι δε επιτρέψουμε θα τους αφήσουμε να αφήσουν χωρίς ρεύμα κανένα εργαζόμενο, καμία λαϊκή οικογένεια. Καλούμε το φοιτητικό σύλλογο Νομικής σε κοινή σύσκεψη ενόψει και της απεργίας. Ενόψει της 25ης Νοέμβρη, ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών διοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα «Υψώνουμε δίχτυ προστασίας σε όποια – οποίον το έχει ανάγκη». Το σωματείο μας ασπίδα για κάθε συναδέλφισσα/ο απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και κάθε πράξη που προσβάλει την αξιοπρέπεια μας.

Μετά την απεργία προχωράμε σε νέα ΓΣ, εκτιμάμε την απεργία της 9ης Νοέμβρη, συζητάμε το σχέδιο της ΣΣΕ.

Related Articles