Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 17.00, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «BCLA» (Συγγρού 262 και Φιλαρέτου)

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 17.00, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «BCLA» (Συγγρού 262 και Φιλαρέτου)

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatiomisthotondikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

16 Γενάρη 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΓΕΝΑΡΗ,

ΣΤΙΣ 17.00, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «BCLA» (Συγγρού 262 και Φιλαρέτου)

 

 Καταγγέλλουμε τη δικηγορική εταιρεία «BCLA» που στο site της διαφημίζει ότι μπορεί να εξασφαλίσει για άλλους εργοδότες, μετανάστες εργαζόμενους σε …τιμή ευκαιρίας, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διαμονή τους και τη νόμιμη εργασία τους.  Η δικηγορική εταιρεία «πάει και ένα βήμα παρακάτω» καθώς στο site της ενημερώνει τους μεγαλοσχήμονες πελάτες της ότι «Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι» και «Αν θέλετε να προσλάβετε φτηνά εργατικά χέρια τότε η λύση είναι εδώ!»

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, η εταιρεία έσπευσε να στείλει το σχετικό e-mail με τη διαφήμισή της σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό. Γίνονται σύγχρονοι δουλέμποροι μεταναστών εργαζομένων και το διαφημίζουν προκλητικά, επικαλούμενοι την ανάγκη των εργοδοτών του κλάδου των κατασκευών για φθηνά εργατικά χέρια και για να βγάλουν και οι ίδιοι ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Αποδεικνύεται ξανά ότι όλους εμάς, τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους, μας χωρίζει άβυσσος από τους εργοδότες μας. Αυτοί πανηγυρίζουν για τους τεράστιους τζίρους τους, εκπροσωπούν τραπεζίτες, τα κοράκια που μας παίρνουν τα σπίτια, μέχρι και εμπόρους όπλων και ενώ έχουν «σκάσει» από τα κέρδη, τώρα γίνονται δουλέμποροι κατατρεγμένων, γενικεύοντας την πιο σκληρή εκμετάλλευση των μεταναστών.

Εμείς, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα με αγώνα και αλληλεγγύη, υπερασπιζόμαστε τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Παλεύουμε για εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, κατοχυρωμένο ωράριο, ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, χρώμα, εθνική καταγωγή, φύλο ή σεξουαλική προτίμηση. Η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας απέναντι στην κάθε μεγάλη εργοδοσία, που στηρίζει τα κέρδη της στο ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Υπερασπιζόμαστε με τις νομικές γνώσεις μας κάθε ξεριζωμένο πρόσφυγα στη μάχη για άσυλο, άδεια διαμονής, αξιοπρεπή ζωή και δουλειά με δικαιώματα, απέναντι στο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιοπου έχουν διαμορφώσει ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, των θυμάτων του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των επεμβάσεων που οι ίδιοι εξαπολύουν για τις σφαίρες επιρροής και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.  Υψώνουμε τείχος απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο και το φασισμό, γιατί έχουμε κοινό αντίπαλο με τους μετανάστες και κοινά συμφέροντα.

Η οργή μας για αυτούς που εκμεταλλεύονται με τον πιο σκληρό τρόπο τους συναδέλφους μας, θα γίνει οργανωμένος, κοινός αγώνας με τους μετανάστες εργαζόμενους για να μην είναι «αόρατοι», να εργάζονται με όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με αξιοπρεπείς συνθήκες και κατοχυρωμένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ                                                           ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

 

Related Articles