Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ένας Χρόνος Καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Ένας Χρόνος Καταδίκης της Χρυσής Αυγής

by admin

            

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

              somatio-misthoton-dikigoron.gr

            somatio.md@gmail.com

      Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)

   03.10.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

7/10/2020 – 7/10/2021

 ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στις 7 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που έκρινε ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και ότι η στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων αλιεργατών έγιναν με κίνητρο την δηλητηριώδη και φρικαλέα ναζιστική ιδεολογία. Ένα χρόνο πριν, ο αέρας στο κέντρο της Αθήνας δονήθηκε από συνθήματα και η απόφαση έγινε δεκτή με καταιγίδα χειροκροτημάτων από χιλιάδες εργαζόμενων, φοιτητών, εργατικών σωματείων, μαζικών φορέων, που εκείνο το πρωινό του Οκτωβρίου είχαν πλημμυρίσει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με πανό που έγραφαν: «Μία είναι η απόφαση: οι Ναζί στη φυλακή». 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Από την πρώτη στιγμή της έκδοσης της απόφασης, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων ξεκαθαρίσαμε ότι κανένας εφησυχασμός δεν χωράει όσο οι συνθήκες που οδήγησαν στη γέννηση του ναζιστικού μορφώματος είναι ακόμη εδώ. Καλούσαμε από τότε σε όξυνση των αντανακλαστικών και επαγρύπνηση, γιατί μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να σπρώξει το τέρας του φασισμού βαθιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπου ανήκει.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, οι θρασύδειλες δολοφονικές επιθέσεις σε αγωνιστές μαθητές, φοιτητές και εργαζομένους αποδεικνύουν ότι το «αυγό του φιδιού» ζεσταίνεται ξανά στον κόρφο του σάπιου συστήματος. Είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις που κρατούν ίσες αποστάσεις, καταδικάζοντας «τη βία από όπου και αν προέρχεται», εξισώνοντας αγωνιστές μαθητές και φοιτητές με τα φασιστοειδή.Καταγγέλλουμε την εξοργιστική στάση Κυβέρνησης και Αστυνομίας που εδώ και μέρες αφήνουν στη Σταυρούπολη εγκληματίες φασίστες να επιτίθενται με λύσσα σε όποιον σηκώνει κεφάλι, σε όποιον παλεύει για καλύτερη ζωή, σε όποιον διαφωνεί με το δηλητήριο που χύνουν. Ο λαός έχει τη δύναμη να τους απομονώσει. Το έκανε στο παρελθόν και θα το ξανακάνει!

ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ!

Τιμάμε τη μνήμη του Παύλου και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των νέων επιθέσεων από τους φασίστες μέσα από τους αποφασιστικούς μας αγώνες, μέσα από την συμπόρευσή μας με το ταξικό εργατικό κίνημα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα. Αυτό είναι το μέτωπο που μπορεί να τσακίσει τους φασίστες! Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό, την πιο στυγνή έκφραση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Ούτε στους χώρους δουλειάς μας, ούτε στα σχολεία, ούτε στις γειτονιές, ούτε πουθενά δεν χωράνε οι φασίστες και αυτοί που τους υποθάλπουν!

Προχωράμε στις 7/10/2021:

Σε εξορμήσεις έξω από τα Δικαστήρια της Αθήνας και του Πειραιά στις 9πμ

Αντιπροσωπεία του σωματείου θα αφήσει λουλούδια στο χώρο που δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ – ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Related Articles