Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

by admin

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων

somatio.md@gmail.com

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Ζούμε καθημερινά στο πετσί μας την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που αφήνει τον λαό εκτεθειμένο στον κίνδυνο της πανδημίας, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει με κάθε τρόπο το μεγάλο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση βρήκε πιστούς υποστηρικτές και απολογητές της πολιτικής της, όλο το προηγούμενο διάστημα:

Τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, που στο όνομα της «εθνικής ομοψυχίας» ζητούν κοινούς υπουργούς, για να επιβληθεί η ταξική πολιτική ακόμα πιο αποφασιστικά.

Δημοσιογράφους, που αναμασούν το ψεύτικο ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», του «ανεύθυνου λαού» και το δόγμα «νόμος και τάξη», για να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι.

Τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που έχουν ως στόχο να αφοπλίσουν το εργατικό – λαϊκό κίνημα και τα διάφορα επιστημονικά επιμελητήρια, που επιδίδονται στις ανέξοδες κορώνες της «θεσμικής διεκδίκησης» και δίνουν άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική.

Ανάμεσα σε αυτούς ανήκουν η ηγεσία της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων και του ΔΣΑ και από κοντά η ΕΑΝΔΑ!!!

 • Ξεδιάντροπα μιλάνε για «ενιαίο δικηγορικό σώμα», λες και έχουμε κοινά συμφέροντα μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι και τα αφεντικά μας, οι ιδιοκτήτες των δικηγορικών εταιρειών και οι μεγαλοδικηγόροι.
 • Εξωραΐζουν  την συνειδητή επιλογή των εργοδοτών να µετακυλίσουν τα βάρη της νέας οικονοµικής κρίσης που επιταχύνθηκε µε την πανδηµία, στην πλάτη µας, αφήνοντάς µας απλήρωτους, µειώνοντας τους µισθούς µας, απολύοντάς µας αυθαίρετα, τροποποιώντας το ωράριό µας κατά το δοκούν, για να µειώσουν τη χασούρα τους, λες και µοιραστήκαµε ποτέ τα κέρδη τους.
 • Ζητούν επέκταση της λειτουργίας των δικαστηρίων, χωρίς να διεκδικούν ούτε ένα (!) επιπλέον μέτρο για την προστασία της υγείας στα δικαστήρια. Αλήθεια, μήπως δεν έχουν ακούσει τίποτα για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε τουλάχιστον 25 δικαστικές υπηρεσίες σε όλη την χώρα και σε όλες σχεδόν στην Αθήνα; Ή, μήπως, πιστεύουν ότι θα μας σώσουν οι νέες πύλες απολύμανσης με χλωρίνη και ακτίνες UV, οι οποίες κρίθηκαν ως επικίνδυνες ακόμα και από τον ΕΟΦ και τις οποίες δεν θέλησαν να καταδικάσουν ανοιχτά; 
 • Δεν βγάζουν άχνα για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις περικοπές και τις αναστολές της «συνεργασίας» των μισθωτών δικηγόρων. Μας κοροϊδεύουν με την αλληλεγγύη – ψίχουλο των 200 Ευρώ, που για το πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα των δικηγόρων, δηλαδή τους ασκούμενους συναδέλφους, μειώνεται στα 100 Ευρώ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ – ΤΟΥΣ ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! 

ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ:

 • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα, χωρίς κανένα χρηματικό αντάλλαγμα από το κράτος.
 • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη της εργοδοσίας, καθώς και στα ΜΜΜ.
 • Να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων και των δημοσίων υπηρεσιών. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δικαστικών υπαλλήλων, καθαριότητας. Τακτικές απολυμάνσεις. Μαζικά και δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους. Άμεσα μέτρα βελτίωσης της υλικοτεχνικής υποδομής.
 • Συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους ασκούμενους και μισθωτούς δικηγόρους. Μισθός που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες. Χορήγηση δώρων και αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο. Κάλυψη των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών τους από τον εργοδότη. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ασκούμενων δικηγόρων.
 • Όχι στις απολύσεις. Καμία μείωση μισθού. Όχι στις αναστολές συμβάσεων, την εκ περιτροπής εργασία και τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Ενίσχυση των μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων που είναι σε αναστολή.
 • Κατάργηση της άσκησης των δικηγόρων. Όχι στην επέκτασή της με τα δωδεκάμηνα προγράμματα σε δικαστήρια και υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού για να καλύπτονται τα κενά σε υπαλληλικό προσωπικό, όπως προβλέπεται με τις νέες αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων. Μόνη προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος να είναι το πτυχίο.
 • Όχι στην κατάργηση του 8ωρου, ιστορικής κατάκτησης των εργαζόμενων, εδώ και έναν αιώνα! Όχι στις προωθούμενες αλλαγές του συνδικαλιστικού νόμου.
 • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Υπερασπιζόμαστε τις λαϊκές ελευθερίες και έχουμε μέτωπο ενάντια στην καταστολή των αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
 • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση.
 • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

 

Το Προσωρινό Δ.Σ.

Related Articles