Home ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

18 Μάη 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την διοίκηση της εταιρείας «Green Properties», η οποία στις 13.05, προχώρησε σε απόλυση συναδέλφισσας τεχνικού, επικαλούμενη «εσωτερική αναδιάρθρωση» του τμήματος της και «ανάθεση του έργου σε εξωτερική εταιρεία». Όλως  τυχαίως η συναδέλφισσα είχε συμμετάσχει στην 24ωρη γενική απεργία της 6ης του Απρίλη. Μόλις δήλωσε την πρόθεσή της για συμμετοχή στην απεργία δέχτηκε «επίθεση» απ’ την προϊστάμενή της προκειμένου να ξανασκεφτεί και να αλλάξει την απόφασή της. Συμμετείχε σε μία απεργία η οποία έβαζε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας, για συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλλει οι όμιλοι και οι εταιρείες του κλάδου, αξιοποιώντας τόσο το νόμο Χατζηδάκη όσο και συνολικά το νομικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αυτό  το νομικό οπλοστάσιο που αξιοποιεί η διοίκηση της Green Properties, τόσο για την εξασφάλιση της κερδοφορίας της, όσο και για την επιβολή κλίματος τρομοκρατίας, με στόχο την υποταγή των εργαζομένων. Τρεις διαφορετικοί τύποι εργασίας για να διασπά και να διαπραγματεύεται χωριστά με κάθε «κατηγορία» (με πρόσληψη, με μπλοκάκι και με κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών, με μπλοκάκι και αυτασφάλιση των μηχανικών). Χαμηλοί μισθοί, δώρα/επιδόματα κατά το δοκούν, κομμένες άδειες, ξεχειλωμένα ωράρια και εντατικοποίηση της εργασίας από τη μία, διαρκής ανακύκλωση προσωπικού με εκδικητικές απολύσεις από την άλλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εταιρεία αυτή εργάζονται και συνάδελφοι μισθωτοί δικηγόροι.

Ο ισχυρισμός, ότι η απόλυση της συναδέλφισσας οφείλεται σε επικείμενη αναδιάρθρωση του τμήματος, δεν μας πείθει! Άλλωστε η αγγελία εργασίας για εργαζόμενη/-ο με χαρακτηριστικά κατάλληλα για τη θέση της απολυμένης συναδέλφισσας δημοσιεύτηκε αμέσως μετά την απεργία της 6ης  Απρίλη και κατέβηκε λίγο πριν την απόλυσή της.

Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε!

Δεν ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση! Η διοίκηση της εταιρείας δεν πρόκειται να σταματήσει την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων & τις αντεργατικές πρακτικές της αν δεν συναντήσει εμπόδια, αν δε τη σταματήσουν οι ίδιες και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.. Κανένας συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα δεν είναι μόνος ή μόνη. Δε συναινούμε σε καμία απόλυση ή χειροτέρευση των όρων εργασίας στο ωράριο, στο μισθό, στην άδεια.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για:

  • Ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης της συναδέλφισσας.
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.)
  • Προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που να ορίζουν ρητά τις απολαβές, το ωράριο, το διάλειμμα τις ετήσιες άδειες.
  • Δώρα και επιδόματα για όλους χωρίς εξαιρέσεις.
  • Δικαιώματα για τις εγκύους συναδέλφους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Άδεια τοκετού και λοχείας, μειωμένο ωράριο φροντίδας παιδιού, με πλήρεις αποδοχές. Απαγόρευσή απόλυσης τους κατά το προβλεπόμενο διάστημα.
  • Γονικές άδειες ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.)

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στην έδρα της εταιρείας, την Πέμπτη, 19/05, στις 08.00, ΑΛ. ΠΑΝΤΟΥ, Καλλιθέα

Ένας για όλους – Όλοι για έναν!

Related Articles