Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ KARAKASILIOTI LAW FIRM

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ KARAKASILIOTI LAW FIRM

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio–misthoton–dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)

28 Ιανουαρίου 2024

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ «ΜΑΥΡΗ» ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες απολύσεων και εργοδοτικής αυθαιρεσίας που φτάνουν στο Σωματείο μας. Αυτή τη φορά, η εργοδότρια του δικηγορικού γραφείου με την επωνυμία «Karakasilioti Law Firm» απέλυσε συναδέλφισσά μας, μισθωτή δικηγόρο και μέλος του Σωματείου μας, επειδή τόλμησε να διεκδικήσει τα νόμιμα!

Συγκεκριμένα, η συναδέλφισσα, νέα δικηγόρος, ξεκίνησε να εργάζεται ως μισθωτή στο συγκεκριμένο γραφείο τον Νοέμβριο του 2023, απασχολούμενη με μηνιαίο μισθό και με τον όρο κάλυψης του συνολικού ποσού των ασφαλιστικών εισφορών της, μετά από σχετική αρχική δέσμευση της εν λόγω εργοδότριας κατά την πρόσληψη.

Παρά τη συμφωνία αυτή, η εργοδότρια εφεύρισκε συνεχώς κωλύματα και έκανε παραινέσεις στη συναδέλφισσα προκειμένου να καθυστερήσει την έναρξη επιτηδεύματος και να απαλλαγεί η ίδια από την υποχρέωση να καλύπτει όσα είχε συμφωνήσει, κρατώντας την διαρκώς σε μια κατάσταση ομηρίας στο μεταβατικό ασφαλιστικό καθεστώς της ασκούμενης. Εν συνεχεία, η συναδέλφισσα… τόλμησε να αρρωστήσει (!) και απουσίασε από την εργασία της για λίγες ημέρες, με αναρρωτική άδεια ιατρού.

Στις 15 Δεκεμβρίου, η εργοδότρια εντελώς καταχρηστικά και εν μέσω αναρρωτικής άδειας, της ανακοίνωσε τηλεφωνικά (!) ότι απολύεται, λίγες μόνο μέρες πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, χωρίς την παραμικρή προηγούμενη ένδειξη ή προειδοποίηση.

Μέχρι και σήμερα, η εργοδοσία οφείλει δεδουλευμένα στη συναδέλφισσά μας, τα οποία αρνείται αδικαιολόγητα να καταβάλει, παρά τη σχετική συνάντηση που ήδη πραγματοποιήθηκε με μέλη του ΔΣ του Σωματείου.

Δεν θα ανεχθούμε την εργοδοτική ασυδοσία και τον εκφοβισμό. Παλεύουμε μέσα από το Σωματείο μας για να κατοχυρώσουμε συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για κάθε μισθωτό και ασκούμενο δικηγόρο, σε σύγκρουση με την εργοδοσία των δικηγορικών εταιρειών και μεγαλογραφείων, που βγάζουν υπερκέρδη στις πλάτες μας.

Η πρόσφατη εμπειρία του Σωματείου μας, κατόπιν καταχρηστικών απολύσεων μελών του, έχει δείξει ότι μόνο με συλλογικούς αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή δουλειά και μισθό.

Με την πάλη για υπογραφή ΣΣΕ, εδώ και τώρα, συγκρουόμαστε με το άθλιο νομοθετικό πλαίσιο περί δικηγόρου «συνεργάτη», τη σχέση ομηρίας με μπλοκάκι και το καθεστώς της μαύρης»/αδήλωτης εργασίας.

Συνεχίζουμε μέχρι τέλους τον αγώνα μας για να δικαιωθεί η συναδέλφισσα!

Απαιτούμε να καταβληθούν άμεσα όλες οι απαιτήσεις της.

Παλεύουμε να υπογραφεί τώρα ΣΣΕ για όλους τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους, που θα κατοχυρώνει βασικό μισθό για όλους και ωράριο, υποχρεωτική καταβολή των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών και όλων των εισφορών στους ασκούμενους, άδειες, επιδόματα, αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η οργάνωση η δύναμή μας!

Ούτε βήμα πίσω!

Προχωράμε σε εξόρμηση του Σωματείου, την Τετάρτη, 31/01,

στις 08.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με την ανακοίνωση μας!

 

Όλες και όλοι, συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση του Σωματείου μας, την Πέμπτη, 01/02, στις 08.30,

έξω από το δικηγορικό γραφείο «Karakasilioti Law Firm»  (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 132, Αθήνα)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ                                                      ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

 

Related Articles