Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – 21/09 – ΩΡΑ 10.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – 21/09 – ΩΡΑ 10.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)

19 Σεπτέμβρη 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!

ΠΕΜΠΤΗ 21/09, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 09.30 π.μ. στα γραφεία του Σωματείου (Πατησίων 4 – Αθήνα)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται επί της ουσίας να συμπληρώσει τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη. «Ελαστικοποιεί» ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας, αυξάνει  την εντατικοποίηση, νομιμοποιεί τη δουλειά έως 13 ώρες την ημέρα με την παράλληλη απασχόληση, καταργεί το πενθήμερο και επεκτείνει την ευελιξία, προκειμένου οι εργοδότες να έχουν  τον εργαζόμενο διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, να τον ξεζουμίζουν και ύστερα να τον πετάνε  στα αζήτητα. Προχωρά ακόμα περισσότερο την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, βάζει στο στόχαστρο όποιον στέκεται απέναντι στην αντεργατική  πολιτική  και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας. 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη με την οργάνωση μας, τους αγώνες μας, δυναμώνοντας το Σωματείο μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια, βάσει των δυνατοτήτων που υπάρχουν με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης και όχι σαν σύγχρονοι δούλοι. Οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι έχουμε πείρα από το τι σημαίνει δουλειά 12 και 13 ώρες, με μισθό που δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, χωρίς συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για κάθε μισθωτό και ασκούμενο δικηγόρο.

Δεν θα μείνουμε απαθείς  στην επίθεση που δεχόμαστε! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη χαμοζωή!

Τώρα είναι ώρα δράσης και αντεπίθεσης για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο! Με την συλλογική πάλη και διεκδίκηση μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας αλλά και με τις νομικές μας γνώσεις όπου χρειάζεται, σε περιπτώσεις καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων, θα μπούμε μπροστά μαζί με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα ώστε να μπει φρένο απέναντι στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης.

Απεργούμε για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη σήμερα! Για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Για να υπογραφεί ΣΣΕ για όλους τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους με πλήρη και συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Για να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

Για προστασία της υγείας μας στους χώρους δουλειάς. Για πραγματικά ποιοτική αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, για την κατάργηση των έμμεσων φόρων και χαρατσιών, για φτηνό ρεύμα για το λαό, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ                                                ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

Related Articles