Home ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

by admin


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος όροφος)

12 Δεκεμβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,

ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ!

Σχεδόν 3 μήνες μετά από τον καταστροφικό σεισμό στο Ηράκλειο Κρήτης, ο λαός μας μετράει ακόμη «συντρίμμια» και τεράστιες απώλειες στο εισόδημα και στις περιουσίες του!

Ο μεγάλος σεισμός στο νομό Ηρακλείου, μαζί με τις ζημιές και τις καταστροφές, έφερε ξανά στην επιφάνεια τις μεγάλες ανάγκες αλλά και τις μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της αντισεισμικής προστασίας, για τις οποίες ευθύνονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Μάλιστα, αν και η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ήταν έντονη τους τελευταίους μήνες και οι ειδικοί, οι μαζικοί φορείς και τα σωματεία της περιοχής, προειδοποιούσαν για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού, κανένα μέτρο προστασίας δεν υλοποιήθηκε. Επιβεβαιώνεται, με τραγικό τρόπο, πόσο αναγκαίος είναι ο άμεσος σχεδιασμός, η χρηματοδότηση και υλοποίηση των αναγκαίων αντισεισμικών έργων, αλλά και του προληπτικού ελέγχου, με ευθύνη του κράτους.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ!

Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, τα σοβαρότατα προβλήματα των πληγέντων συνεχίζονται και επιδεινώνονται. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την ταξική αλληλεγγύη μας στους σεισμόπληκτους και στηρίζουμε την πάλη τους για να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματα τους για:

 

  1. Αποζημίωση των πληγέντων για το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν από το σεισμό.
  2. Άμεση μέριμνα για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση και την θέρμανση τους, καθώς και ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες.
  3. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες τους.
  4. Κατασκευή έργων αντισεισμικής θωράκισης με ευθύνη του κράτους χωρίς οικονομική επιβάρυνση του λαού.
  5. Ουσιαστικό και συνεχή έλεγχο, με ευθύνη του κράτους, της στατικής επάρκειας και ασφάλειας όλων των κτιρίων.
  6. Προσανατολισμό των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους (τεχνική επιθεώρηση) στον έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης για την ουσιαστική και συνδυασμένη εφαρμογή των κανονισμών για την εργασιακή και δημόσια ασφάλεια.
  7. Να μη θεωρούνται οι εργαζόμενοι, που έχουν πληγεί και αδυνατούν να φτάσουν με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς τους, αδικαιολογήτως απόντες από την εργασία τους.
  8. Άμεσο έλεγχο και αποκατάσταση ζημιών σε δημόσια κτίρια, υποδομές, νοσοκομεία, σχολεία, αλλά και σε χώρους δουλειάς.

Το Σωματείο μας αναλαμβάνει τη δική του ευθύνη, στην οργάνωση της μάχης για να μην μείνει κανένας μόνος και απροστάτευτος την επόμενη μέρα! Από τη συγκινητική ανταπόκριση των συναδέλφων μας, στο κάλεσμα για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στο «Στέκι Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων» στον κόμβο Στροφυλιάς, αναδείχθηκε ότι «μόνο ο λαός, μπορεί να σώσει το λαό», ότι η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι τα δικά μας όπλα! 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

Παίρνουμε πρωτοβουλία αλληλεγγύης για να στηρίξουμε το λαό του Ηρακλείου, που το έχει πραγματικά ανάγκη αυτές τις μέρες.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας! Προχωράμε σε συλλογή παιχνιδιών για τα παιδιά των σεισμόπληκτων, τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών προσωπικής υγιεινής, στα γραφεία του Σωματείου, από την Τρίτη (14/12) και κάθε μέρα μέχρι την Τρίτη (21/12). Τα γραφεία μας θα είναι ανοικτά, 19:00 με 22:00, τις ημέρες αυτές.

Επίσης, αντιπροσωπεία του Σωματεία μας θα είναι και στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Δευτέρα (20/12) και την Τρίτη (21/12), για όποιον συνάδελφο επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθειά μας.

Όσα παιχνίδια, τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν στους σεισμόπληκτους στη «Συντονιστική Επιτροπή Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας», στις 22/12, ημέρα Τετάρτη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ                                              ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

Related Articles