Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

 

26 Απρίλη 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 09.30 π.μ., στην Πλ. Κάνιγγος

Το Σωματείο μας απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στον απεργιακό εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς.

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Ειδικά σήμερα, ενώ μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς για τα συμφέροντα των λίγων, ενώ εξελίσσεται η λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα να οργανώνονται στα συνδικάτα και να αγωνίζονται, τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι «ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Δώσαμε ηχηρή απάντηση με την πετυχημένη και μαζική απεργία στις 6 Απρίλη σε κυβέρνηση, εργοδοσία αλλά και στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους που έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην γίνει η απεργία και έφαγαν τα μούτρα τους!

Δώσαμε ηχηρή απάντηση στο απαράδεκτο και απρόκλητο όργιο καταστολής απέναντι σε απεργούς στην Θεσσαλονίκη που διαδήλωναν ενάντια στην ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Προχωράμε πιο αποφασιστικά!

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του κλάδου μας που απήργησαν, ειδικά όσους έκαναν πρώτη φορά το βήμα και βγήκαν στο δρόμο αψηφώντας τις εργοδοτικές πιέσεις και απειλές που έφθασαν μέχρι και την απόλυση πρωτοπόρας συναδέλφου μας, μέλους του Σωματείου που όρθωσε το ανάστημα της και συμμετείχε στην απεργία παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς.

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι τα παχιά λόγια περί συλλειτουργού της δικαιοσύνης και συνεργάτη δεν είναι τίποτα άλλο παρά το προκάλυμμα για την ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση εκατοντάδων συναδέλφων μας μισθωτών και ασκουμένων δικηγόρων.

Αποδείχθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι οι συνάδελφοι μας μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους Δικηγορικούς Συλλόγους.  Η στάση που κράτησε ο ΔΣΠ στην απόλυση της συναδέλφου είναι αποκαλυπτική και φανερώνει τον πραγματικό ρόλο των Δικηγορικών Συλλόγων ως μηχανισμών της κυβέρνησης και του κράτους, ως εκφραστών των συμφερόντων των εργοδοτών, των δικηγορικών εταιρειών και των μεγαλογραφείων, ρόλος που δεν μπορεί να αλλάξει με οποιαδήποτε ηγεσία.

 

Δύναμη μας η συλλογική δράση και διεκδίκηση!

Με την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, την μαζικοποίηση του Σωματείου μας, απαντάμε αποφασιστικά, βάζουμε σε πρώτο πλάνο τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Δίνουμε με αισιοδοξία τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει όλους τους συναδέλφους μας μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους, να κατοχυρώνει συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά, στον δρόμο που έχουμε ήδη χαράξει, απέναντι στην εργοδοσία, στον δρόμο της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης!

Απαιτούμε :

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να  κατοχυρώνει συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατώτατο μισθό και ωράριο.
  • Κάλυψη των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη σε μισθωτούς και ασκούμενους.
  • Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να κλείσουν οι βάσεις, κανένα λιμάνι να μην χρησιμοποιηθεί για τους αμερικαΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
  • Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

 

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 10:30!

 

 

Related Articles