Home ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

by admin


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio–misthoton–dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)


2
9 Μαΐου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που είχε ως αποτέλεσμα ένας 47χρονος εργάτης να χάσει τη ζωή του και 2 ακόμα να τραυματιστούν σοβαρά και να νοσηλεύονται.

Οι τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο πλοίο «Asterion», το οποίο είναι ανελκυσμένο σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της Ζώνης. Καταπλακώθηκαν από έλικα προπέλας, εξαιτίας των ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας.

Η οργή μας φουντώνει γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση αξιοποίησε τα ναυπηγεία για προεκλογικές φιέστες! Ο Πρωθυπουργός μίλαγε για «καλές δουλειές» και ο Υπουργός Ανάπτυξης για «χαμογελαστούς εργαζόμενους», ενώ τον τελευταίο μόνο μήνα μετράμε νεκρούς και τραυματίες στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στα ναυπηγεία της Σύρου, στα ναυπηγεία Σπανόπουλου και τώρα στο Πέραμα.

Γιατί τα σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ήδη από τον Οκτώβρη του 2022, προειδοποιούσαν ότι θα θρηνήσουμε θύματα και η εργοδοσία ακόμα και τώρααρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους για υποχρεωτική εφαρμογή της ΣΣΕ για κάθε εργαζόμενο, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, στελέχωση των ανύπαρκτων ελεγκτικών μηχανισμών.

Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας να μπουν στη ζυγαριά του «κόστους – οφέλους», δεν θα θυσιαστούμε για τα κέρδη τους!

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κέρδους που υπηρέτησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς!

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των σωματείων και των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα, συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, εντατικοποίηση των ελέγχων με ευθύνη του κράτους και της Επιθεώρησης Εργασίας.

Εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε την 24ωρη απεργία, που κήρυξε το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής για την Τρίτη, 30/05.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ                                                     ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

Related Articles