Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 5.00 μ.μ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 5.00 μ.μ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ!

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ  5.00 μ.μ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

10.06.2021

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στις 10 Ιούνη απεργήσαμε, συμμετέχοντας στην μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων ετών μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας! Η φωνή των ασκούμενων και μισθωτών δικηγόρων ενώθηκε με αυτήν χιλιάδων εργαζόμενων! Τα πανό του Σωματείου μας μετέφεραν το απεργιακό κάλεσμα από τα δικαστήρια του Πειραιά μέχρι το Ειρηνοδικείο της Αθήνας και την Ευελπίδων!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας, μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους, που για πρώτη φορά πήραν την απόφαση να απεργήσουν, να συγκρουστούν με τους εργοδότες τους, υψώνοντας το ανάστημά τους, κόντρα στις πιέσεις και την τρομοκρατία από προϊστάμενους και εργοδοσία.

Η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση ήταν συγκλονιστική και πριν καν ξεκινήσει εκτεινόταν από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια. Σε συμπόρευση με χιλιάδες ακόμη εργαζόμενους, μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι στείλαμε μήνυμα καταδίκης του αντεργατικού τερατουργήματος της κυβέρνησης της ΝΔ και απαιτήσαμε την άμεση απόσυρσή του. Η απάντηση των εργαζόμενων στο νομοσχέδιο που επιχειρεί να καταργήσει δικαιώματα που κατοχυρώθηκαν με αίμα από το εργατικό κίνημα ήταν ηχηρή!

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!

Οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει για την ζωή και την ψυχική και σωματική μας υγεία η δουλειά χωρίς ωράριο, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς συλλογική διαπραγμάτευση. Έχουμε καθήκον να αποτελέσουμε μέρος του μεγάλου μετώπου εργαζομένων, των εκατοντάδων σωματείων που καθημερινά δίνουν τη μάχη, απαιτώντας όχι απλά την απόσυρση του νομοσχεδίου αλλά όλων των αντιλαϊκών νόμων που αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις από τους εργαζόμενους. Απαιτώντας εδώ και τώρα ΣΣΕ, δουλειά με ωράριο, κατοχύρωση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ:

 • Μετά το νόμο περί διευθέτησης του χρόνου εργασίας του ΠΑΣΟΚ το 2011, την θέσπιση 12ωρου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τον απεργοκτόνο «νόμο Αχτσιόγλου» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση ΝΔ επιχειρεί τον οριστικό ενταφιασμό του 8ώρου και ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζόμενων και την 10ωρη εργασία.
 • Την ίδια στιγμή επιχειρείται η περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, η νόθευση της εκπροσώπησης των εργαζόμενων και η συνολική αποδυνάμωση της συνδικαλιστικής δράσης, με ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, επέκταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
 • Η επίθεση κατά του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου αποτελεί επίσημη πολιτική της Ε.Ε., η οποία με μία σειρά οδηγιών, δικαιώνει τον ρόλο και τον χαρακτήρα της ως ένωση κεφαλαίου και υλοποιεί την πάγια επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων για περισσότερη και επικερδέστερη εκμετάλλευση της εργασίας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ

 • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – κόλαση της Κυβέρνησης.
 • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατοχυρωμένα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μισθός που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Χορήγηση αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο. Κάλυψη των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών μας από τον εργοδότη.
 • Τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Δικαστήρια, στα ΜΜΜ.
 • Να κηρυχθούν άκυρες οι απολύσεις και κάθε βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις, τα ωράρια, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις (όπως η μονιμοποίηση υποχρεωτικής τηλεργασίας, η εκ περιτροπής εργασία κ.λπ.). Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.
 • Κατοχύρωση μέτρων προστασίας της μητρότητας και ιδιαίτερων μέτρων ασφάλειας και προστασίας του γυναικείου οργανισμού για όλες τις μισθωτές και ασκούμενες δικηγόρους.
 • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ 16/6!

 • ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟΝ Δ.Σ.Α. ΣΤΙΣ 14:00 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
 • ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 08:30 π.μ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
 • ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 00 μ.μ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ!

Το Προσωρινό Δ.Σ.

Related Articles