Home ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

by admin

Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Απευθύνουμε προς όλους τους εργαζόμενους στη Δικαιοσύνη κάλεσμα αγώνα και διεκδίκησης για την προάσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας. Έφτασε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και όσων στήριξαν διαχρονικά την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας, της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της είναι εγκληματικές. Δεν συμβιβαζόμαστε με την είδηση των δεκάδων νεκρών καθημερινά και των χιλιάδων κρουσμάτων, ούτε δεχόμαστε να χάσουμε άλλους συναδέλφους. Οι λίγες ώρες του χιονιά παρέσυραν και το τελευταίο «φύλλο συκής», παρουσιάζοντας σε όλο της το μεγαλείο τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού. Η περιστολή των κοινωνικών δαπανών αποτελεί διαχρονική κρατική επιλογή. Οι απειροελάχιστες δαπάνες για την υγεία και την πολιτική προστασία, που ψηφίστηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2022, δείχνουν ποιες είναι οι επιδιώξεις τους.

Οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι στα σωματεία μας, ενωμένοι και συντονισμένοι, έχουμε τη δύναμη να αναμετρηθούμε με την αντιλαϊκή πολιτική και να επιβάλουμε το δίκιο μας. Οι εστίες αντίστασης, οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα δείχνουν το δρόμο. Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα και η δύναμη στην οργάνωση!

Διεκδικούμε:

  1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλουςτους εργαζόμενους στη δικαιοσύνη, εμβολιασμένους και μη, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών. Παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στους χώρους των Δικαστηρίων. Καθημερινές απολυμάνσεις όλων των χώρων των δικαστηρίων με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Τακτικές απολυμάνσεις σε δικηγορικές εταιρείες και γραφεία.
  2. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δικαστικών υπαλλήλων, για να καλυφθούν τα τεράστια κενά, ιδιαίτερα στα δικαστήρια της Αθήνας. Στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.
  3. Έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ. Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπούσε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία. Κανείς συνάδελφος που νοσεί να μην εργάζεται. Πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων.
  4. Ενίσχυση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας στις Δικαστικές Υπηρεσίες(αναγκαίες αποστάσεις για την αποφυγή του συνωστισμού στις Γραμματείες και τα Ακροατήρια, θερμομετρήσεις, κατάλληλος αερισμός, παροχή ατομικών μέτρων προστασίας – μάσκες αυξημένης προστασίας, αντισηπτικά κτλ, καθημερινές απολυμάνσεις, κ.α.). Ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων, με αξιοπρεπείς συνθήκες. Άμεση αποκατάσταση των κάθε είδους βλαβών στα δικαστικά κτίρια και τις αίθουσες, με γενικότερη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών τους
  5. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαούγια την πανδημία και τον εμβολιασμό με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
  6. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια – Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά κέντρα.

Καλούμε σε:

  • Κοινή κινητοποίηση όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης, την Τετάρτη, 23/02, στις 12.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
  • Αντιπροσωπεία από όλα τα σωματεία να συναντηθεί την ίδια ημέρα με τον ΓΓ του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
  • Κοινή συνέντευξη τύπου των συνδικαλιστικών οργανώσεων, την Πέμπτη 17/02, για να γνωστοποιήσουμε τα αιτήματά μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Related Articles