Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

by admin

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

20Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων στέκεται στο πλευρό των ασκούμενων συναδέλφων μας,που εργάζονται στις δικαστικές υπηρεσίεςκαι παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Νοέμβριο! Δηλώνουμε παρών! Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους και τον αγώνα τους, συνεχίζουμε πιο οργανωμένα και αποφασιστικά για να επιβάλλουμε στην πράξη το δίκιο μας!

Με τις δυναμικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ξεκαθαρίσαμε ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων των ασκούμενων συναδέλφων,γιανα καταβάλλεταιο μισθός τουςκανονικά κάθε μήνα και για την κατοχύρωση συγκροτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ!

Οι τελευταίες εξελίξεις, αποδεικνύουν ότι είναι, πιο αναγκαία από ποτέ, η κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού της άσκησης.Αποδεικνύεται επίσης, ότι η πραγματική ουσία της είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών και των μεγάλων δικηγορικών γραφείων, καθώς με τον τρόπο αυτόεξασφαλίζουν φθηνό, αναλώσιμο, επιστημονικόδυναμικό, με ανύπαρκτα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στην υπηρεσία της κερδοφορίας τους.

Τον ίδιο ακριβώς σκοπό,εξυπηρετούν και τα διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ, με τα οποία έχουν προσληφθεί εκατοντάδες ασκούμενοι δικηγόροι, για να καλύψουν ουσιαστικά τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε δικαστικές και άλλες υπηρεσίες, τα οποία δημιούργησαν οι πολιτικές υποχρηματοδότησης της τωρινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, με τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, θα επιδοτηθούνδικηγορικές εταιρίες και γραφεία για να προσλάβουν ασκούμενους συναδέλφους με μηδέν ευρώ, στο πλαίσιο της μαθητείας…

ΟΔΣΑ και η ΕΑΝΔΑ είναι υπόλογοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς διαχρονικά στήριζαν και στηρίζουν το καθεστώς της άσκησης. Επιδιώκουν τη συντήρηση και την «αναμόρφωση»του θεσμού, μιλούν για αναβαθμισμένες εξετάσεις και κόφτες στο όνομα της «ποιότητας της γνώσης» και στο έδαφος αυτό στηρίζουν τη διαιώνιση αυτής της σκληρής και απροκάλυπτης μορφής εκμετάλλευσης των νέων επιστημόνων, ασκούμενων και μισθωτών δικηγόρων.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Αποδείχθηκε επίσης, ότι η άμεση στήριξη του Σωματείου μας στο δίκαιο αγώνα των ασκούμενων συναδέλφων, η στάση εργασίαςπου προκήρυξε το Σωματείο μας, οι δυναμικές κινητοποιήσεις και η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτές άσκησαν πίεση στο Υπουργείο και αναγκάστηκε να υποχωρήσει. 

Κάναμε πράξη τα δίκαια αιτήματα μας για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και λάβαμε ρητή δέσμευση από το Υπουργείο ότι οι μισθοί Νοεμβρίου, που δεν έχουν μέχρι σήμερα καταβληθεί, θα καταβληθούν στις 24/12, γιατί παλέψαμε συλλογικά και οργανωμένα μέσα από το Σωματείο μας!Απορρίψαμε τις φωνές που θέλουν να μας καθησυχάσουν, να δεχθούμε σαν μονόδρομο τη βάρβαρη πραγματικότητα της απλήρωτης εργασίας, της δουλειάς χωρίς άδεια, την κάλυψη τεράστιων κενών στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, από τη δική μας επιστημονική εργασία.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!

Δεν επαναπαυόμαστε! Επαγρυπνούμε και είμαστε σε ετοιμότητα για να εξασφαλίσουμε ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας! Πιέζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει η δέσμευση πράξη! Τώρα είναι η ώρα, να εντείνουμε συνολικά τις διεκδικήσεις μας για την κατοχύρωση συγκροτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, γιανα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καταβάλλονται, μηνιαία,και τακτικά οι μισθοί των συναδέλφων μας, χωρίς καθυστερήσεις, νακαταργηθούν όλες οι απαράδεκτες προϋποθέσεις για να λάβουν κανονική άδεια, να τους ανατίθενται καθήκοντα με βάση το επιστημονικό αντικείμενο και τις επιστημονικές γνώσειςτους, να προστατεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα.

Καλούμε τους ασκούμενους συναδέλφους μας, που εργάζονται στις δικαστικές υπηρεσίες, σε συζήτηση –σύσκεψη με το Σωματείο μας, για να συντονίσουμε μαζί τα επόμενα βήματα του αγώνα μας. Η συζήτησή μας θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Σωματείου μας (Πατησίων αριθμός 4 –1οςόροφος), στις 22/12, ώρα 19.30 μ.μ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ                                   ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

Related Articles