Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ανακοίνωση

Ανακοίνωση

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων 4, (1ος Όροφος), 106 77, Αθήνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

14 Σεπτεμβρίου 2021

 

Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη με συγκέντρωση στις 7 μ.μ. το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας (Στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής)

Η συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων, η οποία ανανεώνεται και επεκτείνεται, βάζει τον ελληνικό λαό ακόμη πιο βαθιά στους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, οι οποίοι έχουν οδηγήσει και συνεχίζουν να οδηγούν σε σειρά στρατιωτικών επεμβάσεων και πολέμων. Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, ούτε καν των πιο στοιχειωδών, όπως είναι η αποζημίωση των πυρόπληκτων και τα μέτρα προστασίας σε σχολεία, χώρους εργασίας και ΜΜΜ, η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας όλες τις προηγούμενες, ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και για επιθετικές ενέργειες σε σειρά χωρών, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Να πέσει στο κενό ο εφησυχασμός που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού!

Ο λαός να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα ευρωατλαντικά κόμματα, που έχουν ματώσει και ματώνουν τη λαϊκή οικογένεια με τα αντιλαϊκά μέτρα και ετοιμάζουν νέα πολεμικά σφαγεία!

Τώρα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των συναδέλφων μας, μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων, όλων των εργαζομένων συνολικά, ο αγώνας ενάντια στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που εμπλέκεται και η χώρα μας με τις βάσεις, σε μια εύφλεκτη περιοχή από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, οδηγώντας λαούς στον όλεθρο, στην προσφυγιά, στη μετανάστευση

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Έχουν τη δύναμη να αναπτύξουν την κοινή πάλη για να οικοδομήσουν ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, ευημερία, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους, χωρίς εκμεταλλευτές και έξω από τη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων, για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις!

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

Related Articles