Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

by admin

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

 somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

25.01.2022

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 11:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ!

 Η αναμενόμενη, εδώ και μια εβδομάδα, χιονόπτωση στην Αττική ήταν αρκετή για να ζήσουμε σκηνές χάους. Είναι ντροπιαστικές οι εικόνες που ζήσαμε με ανθρώπους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό και σε άλλους δρόμους,  με συναδέλφους να εγκλωβίζονται σε εργασιακούς χώρους και να μη μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους λόγω της διακοπής των δρομολογίων των  Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με τα νοσοκομεία να είναι απροσπέλαστα και οι ασθενείς σε απόγνωση, με το ρεύμα να κόβεται σε χιλιάδες νοικοκυριά εν μέσω ψύχους.

Την ίδια στιγμή, και παρά το γεγονός ότι στις εχθές και σήμερα υπάρχει γενική αργία με κυβερνητική απόφαση και τα Δικαστήρια είναι κλειστά, στο σωματείο έφτασαν δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων όπου η εργοδοσία τους ανάγκασε να εργασθούν εξ αποστάσεως.

Δεν ανεχόμαστε το 21ο αιώνα, να καιγόμαστε το καλοκαίρι, να πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή και να ξεπαγιάζουμε με τα χιόνια!

Γι’ αυτή την εξοργιστική πραγματικότητα δεν φταίει ούτε η κακιά η ώρα ούτε τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ακραία αντιλαϊκή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά που έχει ως κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Τα αναγκαία έργα υποδομής  που έχει ανάγκη ο λαός μας σήμερα για να προστατευτεί και να ζήσει με ασφάλεια δεν προωθούνται γιατί δεν αποδίδουν τα κέρδη που θέλουν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Η σημερινή τραγική κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υποτάσσει τις ανάγκες μας στη λογική του «κόστους – οφέλους» και της εμπορευματικής δράσης σε κρίσιμους τομείς (ενέργεια, νερό, μεταφορές, δήμοι, υποδομές).

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 11:30 στο Σύνταγμα για να ενώσουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Αττικής για ουσιαστικά μέτρα της προστασία της ζωής μας. Για να υποδεχτούμε τους εργαζόμενους της Πάτρας που καταφτάνουν με κάθε μέσο για να διαδηλώσουν στην Αθήνα.

Διεκδικούμε:

  • Να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διακοπή ηλεκτροδότησης λαϊκών νοικοκυριών. Να ανοίξουν δημοτικά κτίρια για να φιλοξενήσουν ανθρώπους που δεν έχουν ρεύμα, που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε θέρμανση. Να διευκολυνθεί με κάθε πρόσφορο μέσο η εργασία των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες, προκειμένου να βοηθήσουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Να χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους για να μπορούμε να δουλεύουμε σε συνθήκες ψύχους.
  • Να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα πετρελαίου σε κάθε σχολείο και παιδικό σταθμό ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια για την υγεία των εργαζομένων και των παιδιών.
  • Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό
  • Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους
  • Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

 

Related Articles