Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio–misthoton–dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ, τις συλλήψεις και προσαγωγές, απέναντι σε φοιτητές και νεολαία στις 16/09, σε συναυλία εντός του ΑΠΘ, που πραγματοποιήθηκε κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, της παρέλασης αστυνομικών δυνάμεων στις σχολές και ως απάντηση στην ένταση της καταστολής.

Καταδικάζουμε την άγρια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με γκλοπ, χημικά, βομβίδες κρότου – λάμψης και αστυνομική αύρα απέναντι σε φοιτήτριες και φοιτητές που διαδήλωναν το Σάββατο, 17/09, στα Προπύλαια ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την ένταση της καταστολής, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτών.

Μέλος του Σωματείου μας, ο συνάδελφος Παναγιώτης Αντωνίου, ζητώντας το λόγο για την άσκηση της υπέρμετρης βίας από τους άνδρες των ΜΑΤ, αρχικά απωθήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής, με χρήση δακρυγόνου πολύ κοντά στο πρόσωπό του, ενώ σε δεύτερο χρόνο διμοιρίτης των ΜΑΤ τον απείλησε με σύλληψη και με την άσκηση σωματικής βίας και στη συνέχεια τον χτύπησε στο πρόσωπο, τον έσπρωξε ενώ ο ίδιος μαζί με άλλα μέλη της διμοιρίας τον εξύβρισαν, παρά το γεγονός ότι ο συνάδελφος μας κρατούσε συνεχώς τη δικηγορική ταυτότητά του.

Περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας έχουν λάβει χώρα πολλές φορές το τελευταίο διάστημα και σε βάρος συναδέλφων μας. Πρόσφατα, καταγγείλαμε ως Σωματείο την αναίτια επίθεση και εξευτελιστική μεταχείριση, την παράνομη, αυταρχική και απόλυτα αυθαίρετη αντιμετώπιση από δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ σε βάρος δύο συναδέλφων μας δικηγόρων, ένας εκ των οποίων μέλος του Σωματείου μας.

Τα περιστατικά αυτά δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Αντίθετα, εντάσσονται σε ένα συνολικότερο και διαχρονικό πλαίσιο όξυνσης της καταστολής και της αστυνομοκρατίας, με την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων, όπου κάθε φορά η επόμενη παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και αξιοποιεί και εμπλουτίζει το νομοθετικό οπλοστάσιο της προηγούμενης.

Όσο διογκώνονται τα αδιέξοδα του συστήματος, όπως αυτά εκφράζονται σήμερα με την ακρίβεια, την ενεργειακή ανασφάλεια, τους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζομένων, όσο κλιμακώνεται η επιδίωξή του να ρίξει τα βάρη της κρίσης του στο λαό,  τόσο θα εντείνονται η καταστολή, ο αυταρχισμός και η περιστολή λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Όσο περισσότερο το κράτος και η κυβέρνηση προσπαθούν να προστατέψουν το «πανεπιστήμιο – επιχείρηση» και τις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις στήριξαν, τόσο θα δυναμώνει η καταστολή σε κάθε φωνή διεκδίκησης και αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Μάλιστα, επειδή συνάδελφοι, μέλη του Σωματείου μας έχουν χτυπηθεί ξανά από τις δυνάμεις καταστολής ή έχουν συλληφθεί και προσαχθεί, απογυμνώνονται, όλο και περισσότερο, και τα επιχειρήματα περί «συλλειτουργού της δικαιοσύνης που μπορεί να ασκεί ανενόχλητος τα υπερασπιστικά του καθήκοντα».

Θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι σε κάθε προσπάθεια περιστολής των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, σε κάθε συνάδελφο μας που τα υπερασπίζεται.

Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε επίθεση κι αυθαιρεσία σε βάρος συναδέλφου!

Παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για μέτρα ανακούφισης και κατακτήσεις, δίνοντας τους δικούς μας αγώνες για κατοχύρωση σύγχρονων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο χώρο μας και προσφέροντας, παράλληλα, τις νομικές μας γνώσεις σε όποιον το έχει ανάγκη.

 

Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας!

 

Ένας για όλους, όλοι για έναν!

 

Απαιτούμε:

-Την ποινική και πειθαρχική τιμωρία των αστυνομικών που επιτέθηκαν στο συνάδελφο μας!

-Την παρέμβαση του ΔΣΑ για την καταδίκη τόσο του συγκεκριμένου περιστατικού, όσο και της συστηματικής συρρίκνωσης και καταπάτησης των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θύματα της οποίας γίνονται όλο πιο συχνά και δικηγόροι!

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Related Articles