Home ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio–misthoton–dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)

17 Φλεβάρη 2024

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 18.00!

Οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι υποδεχόμαστε τους βιοπαλαιστές αγρότες που κλιμακώνουν τον αγώνα τους και μετά από πανελλαδική σύσκεψη 50 μπλόκων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μεγάλο συλλαλητήριο στις 20 Φλεβάρη, στην Αθήνα! Εκφράζουν την οργή τους απέναντι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε κανένα από τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία μας θα είμαστε μαζί τους γιατί ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος! Γιατί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που του ξεκληρίζει είναι αυτή που καθίστα απρόσιτα για εμάς και τις οικογένειές μας τα ράφια του σούπερ – μάρκετ. Γιατί αν νικήσει ο αγώνας των αγροτών, θα κερδίσουμε και οι εργαζόμενοι και θα χάσουν οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια.

Αυτοί που βγάζουν εκατομμύρια πάνω στην ατέλειωτη δουλειά μας, είναι οι ίδιοι που για τα κέρδη τους ξεκληρίζουν τους αγρότες, αξιοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την εφαρμόζουν διαχρονικά όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα.

Κράτος – κυβερνήσεις – επιχειρηματικοί όμιλοι είναι κοινοί αντίπαλοι εργαζομένων και αγροτών γιατί ξηλώνουν εργασιακές κατακτήσεις αιώνων, καταργούν το 8ωρο και το 5ημερο, γιγαντώνουν τα κέρδη των λίγων, ενώ για εμάς εκτοξεύονται οι τιμές της ενέργειας, των καυσίμων και δεν μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουν οι αγρότες! Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι και οι αγρότες είμαστε σύμμαχοι.

Με όπλο την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, χωρίς να χάνουμε λεπτό, δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη, ενώνουμε τους αγώνες μας με των εργαζομένων σε πολλούς χώρους εργασίας για αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς – μέτρα προστασίας του εισοδήματος, με τους αγώνες των αγροτών στα μπλόκα σε κάθε περιοχή της χώρας, τους μεγαλειώδεις αγώνες των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, για να έχουν πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη που μαζικά βγαίνουν στους δρόμους αυτές τις ημέρες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και να έχουμε και εμείς φθηνά τρόφιμα.

Απαιτούμε να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί η σοδειά τους από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων με πυρήνα το «πάμε και όπου βγει», που αφήνει απροστάτευτο το λαό από φυσικές καταστροφές υπολογίζοντας ως κόστος την ανθρώπινη ζωή, χωρίς να δίνει δεκάρα για την περιουσία του λαού.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ                                                                              ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

 

Related Articles