Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17.03 ΚΑΙ ΓΙΑ 18.03

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17.03 ΚΑΙ ΓΙΑ 18.03

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio.md@gmail.com

14.03.2021

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Ένας Χρόνος Πανδημίας!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή!

Ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα καθημερινά παλεύουμε για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία και στο εισόδημα μας.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση συνεχίζει να αφήνει «γυμνό» το δημόσιο σύστημα υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας. Την ίδια στιγμή οι κλινικάρχες και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού. Ήδη μετράμε νεκρούς μέσα από τους εργασιακούς χώρους, εκατοντάδες νοσούντες και ακόμα περισσότερους σε καραντίνα. 

Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός που εργαζόμενος δικαστικός υπάλληλος στα Δικαστήρια του Πειραιά έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Το τραγικό αυτό γεγονός  του επιβεβαίωσε με τον πιο θλιβερό τρόπο τους σοβαρούς κινδύνους από την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας στις δικαστικές υπηρεσίες.

Στις δικηγορικές εταιρείες και στα μεγαλογραφεία, η εργοδοσία κυριολεκτικά έχει «ξεσαλώσει»: απολύσεις, αναστολή συμβάσεων εργασίας, μειώσεις μισθών σε δικηγορικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία αλλά και εντατικοποίηση με εξοντωτικούς για τους συναδέλφους ρυθμούς εργασίας, καταχρηστική και εκτεταμένη αξιοποίηση της τηλεργασίας, με αποτέλεσμα το ωράριο μας να γίνεται «λάστιχο». 

Σε αρκετούς χώρους εργασίας δεν παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, οι εργαζόμενοι συνωστίζονται.

Η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, κράτους και εργοδοσίας πάει «χέρι – χέρι» με την καταστολή!

Αποδεικνύεται ότι το lockdown αφορά μόνο τον λαό. Θέλουν να μας φιμώσουν, για να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! 

Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές! Η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας δε μπορεί να κρυφτεί.

Ξέρουν καλά ότι μόνο μέσα από την αταλάντευτη δράση των σωματείων και τη συλλογική διεκδίκηση, αποκαλύπτεται η εγκληματική πολιτική κυβέρνησης – εργοδοσίας, γι’ αυτό και θέλουν να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται.

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα θα τους «χαλάσει» τα σχέδια!

ΣΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ. ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων απλώνει το χέρι σε κάθε συνάδελφο που βιώνει την βαρβαρότητα της απληρωσιάς, της απόλυσης, της εντατικοποίησης της αδυναμίας κάλυψης των ασφαλιστικών του εισφορών, της διακινδύνευσης της υγείας σε χώρους δουλειάς με ελλιπή μέτρα προστασίας κατά του covid.

Καλούμε σε συσπείρωση κάθε μισθωτό και ασκούμενο δικηγόρο, που αντιδρά στην άγρια καταστολή του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην ποινικοποίηση των εργατικών – λαϊκών αγώνων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ 

ΑΣΚΟΥΜΕΝΕΣ/ΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΕΣ/ΟΥΣ:

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18.00 μ.μ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα.
  • Συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους ασκούμενους και μισθωτούς δικηγόρους. Μισθός που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες. Χορήγηση αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.κάλυψη των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών μας από τον εργοδότη, 
  • Όχι στις απολύσεις. Καμιά μείωση μισθού. Όχι στις αναστολές συμβάσεων, την εκ περιτροπής εργασία και τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

Related Articles