Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ, ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ!

Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ, ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ!

by admin

 

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων

Somatio.md@gmail.com

Ανακοίνωση – Κάλεσμα

15.11.2020

 Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ, ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ!

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και η αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία κάθε χρόνο, αλλά ειδικά φέτος, αποτελεί σταθμό του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Ειδικά φέτος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η συμμετοχή σε αυτή, λόγω των έκτακτων συνθηκών που ζει ο λαός μας.

ΓΙΑΤΙ η εξέλιξη της πανδημίας, η οριακή κατάσταση του συστήματος Υγείας δίνει στην πορεία του Πολυτεχνείου το χαρακτήρα του βήματος διεκδίκησης και αγώνα, την κάνει σταθμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος.

ΓΙΑΤΙ ο λαός μας δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στο κράτος και την κυβέρνηση, πρέπει ο ίδιος αποφασιστικά με την πάλη του να επιβάλλει άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματός του.

ΓΙΑΤΙ είναι εκδήλωση αλληλεγγύης σε όσους δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία στην πρώτη γραμμή, σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού.

ΓΙΑΤΙ η χωρά μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, μετατρέπεται σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Θέλουν την επ’ αόριστον ανανέωση της Συμφωνίας με τις ΗΠΑ, ενώ υποδομές στρατηγικής σημασίας, όπως λιμάνια, ναυπηγεία, περνάνε σε μονοπώλια με συμμετοχή αμερικανικών συμφερόντων.

ΓΙΑΤΙ οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί δεν γνωρίζουν κανένα «διάλειμμα» στο όνομα της πανδημίας, άρα δεν είναι δυνατόν να απαιτείται από το λαό να αναστείλει την αντιιμπεριαλιστική του πάλη.

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΤΑ:

«ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ»!

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι δεν μιλάμε απλά για μια «επέτειο», αλλά για αγωνιστική διεκδίκηση. Γνωρίζει καλά και τον αντίπαλό της, το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα και παίρνει τα μέτρα της.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την κυβερνητική απαγόρευση των δημόσιων, υπαίθριων συναθροίσεων, που θυμίζει άλλες εποχές, με απόφαση, μάλιστα, του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας (!!!)

Πρόκειται για ακόμα ένα βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού μετά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις στους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης και της Καρδίτσας, το όργιο καταστολής που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες (αθρόες συλλήψεις τις τελευταίες μέρες).

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση το μόνο που φοβάται είναι η φωνή του λαού και της νεολαίας και γι’ αυτό προσπαθεί να τη φιμώσει. Έχει στόχο να αποτρέψει την αγωνιστική ανάταση, να ενοχοποιήσει το λαό για τις  διεκδικήσεις του για την πανδημία. Η πορεία για το Πολυτεχνείο στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στρατηγικό σύμμαχο της ελληνικής κυβέρνησης ενοχλεί, γιατί το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενό της, είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο από τότε.

Θα έπρεπε να ντρέπεται η κυβέρνηση, που αντί να αναλάβει τις εγκληματικές ευθύνες της, που αναδείχθηκαν ξεκάθαρα τους τελευταίους 8 μήνες, «κουνάει το δάχτυλο» στο οργανωμένο εργατικό κίνημα, αξιοποιεί το δόγμα του «εχθρού λαού».

Με απύθμενο θράσος, δηλώνει έτοιμη και αποφασισμένη να ενεργοποιήσει κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν, την ίδια στιγμή που το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει γυμνό και αθωράκιστο.

 

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δεν τρομοκρατούμαστε, υψώνουμε τη γροθιά του αγώνα!

 

Ακυρώνουμε στην πράξη τις απαγορεύσεις, τον εντεινόμενο αυταρχισμό.

Ως δικηγόροι θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα, το λαϊκές κινητοποιήσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα λαϊκά δικαιώματα κόντρα στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις του λαού μας.

Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, γνωρίζει καλά και να παλεύει και να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας, πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΔΙΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ!

ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ!

 Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

Related Articles