Home ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)

22.03.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την ΠΕΜΠΤΗ, 06/04, ώρα 11.00 π.μ., στο Σύνταγμα!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 02/04, ΣΤΙΣ 17:30, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

(Αγ. Φιλοθέης & Μητροπόλεως)

Παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τον ουκρανικό λαό να πληρώνει το μάρμαρο για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή. Η χώρα μας συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος.

Παρά τα προσχήματα, είτε για να δικαιολογηθεί η απαράδεκτη ρωσική εισβολή είτε η δήθεν «ανθρωπιστική» βοήθεια του ΝΑΤΟ, έχουμε πολύτιμη πείρα! Ο πόλεμος τους είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ / ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία για το μοίρασμα των αγορών, τον ορυκτό πλούτο, τους δρόμους μεταφοράς.

Ο πόλεμος τους δεν αφορά τις ανάγκες μας, γίνεται για τα δικά τους συμφέροντα! Ο λαός μας δεν έχει κανένα συμφέρον να διαλέξει στρατόπεδο και ληστή. Η ελληνική κυβέρνηση μας εμπλέκει, δίνοντας όπλα, γη και ύδωρ στα ΝΑΤΟικά γεράκια και μετατρέποντας μας σε στόχο.

ΔΕ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

Συγκρουόμαστε με την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά που κινείται με την «ταχύτητα του φωτός» για να εξασφαλίσει χρήματα για πολεμικούς εξοπλισμούς και στρατιωτικά μέσα στην Ουκρανία και στις γειτονικές της χώρες, την ίδια στιγμή που δεν εξασφαλίσει νοσοκομεία, σχολεία, υποδομές, μέτρα προστασίας από την ακρίβεια και όλα όσα έχουμε ανάγκη!

Δεν ανεχόμαστε το εισόδημά μας να εξανεμίζεται μέσα στον ορυμαγδό της ακρίβειας και των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Να μην ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο στις ανάγκες μας για αξιοπρεπή ζωή.

Δεν υποτασσόμαστε στη βαρβαρότητα που επιτάσσει, μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι, να δουλεύουμε τον 21οαιώνα χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια, χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, με πετσοκομμένα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Που μας αναγκάζει να φεύγουμε από τα σπίτια μας το πρωί και να γυρίζουμε αργά το βράδυ, για να αυξάνουν οι εργοδότες μας τα κέρδη τους, με το δικό μας μυαλό, με τη δική μας επιστημονική εργασία!

Οργιζόμαστε με τις καταγγελίες που φτάνουν στο Σωματείο μας, για δικηγορικές εταιρείες και μεγάλα δικηγορικά γραφεία που έχουν το θράσος να συμψηφίζουν τους μισθούς μας με ασφαλιστικές εισφορές που ήδη έχουν καταβληθεί, που δεν αποδίδουν ΦΠΑ, που μας οφείλουν δεδουλευμένα μηνών!

Δεν ανεχόμαστε το κράτος και η κυβέρνηση να παίζουν με τη ζωή και την υγεία μας! Να μένουμε χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, με συσσωρευμένες οφειλές, και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ξεδιάντροπα να σπεύδει να βεβαιώσει τις οφειλές μας στο ΚΕΑΟ!

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ!

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε:

Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο.

Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για κάθε μισθωτό και ασκούμενο δικηγόρο, ανεξάρτητα από τη νομική μορφή απασχόλησης, για δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ανθρώπινο ωράριο, για να έχουμε ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας.Χορήγηση αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης.

Υποχρεωτική κάλυψη των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών μας από τον εργοδότη.

Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού της άσκησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας. Κανένας μισθωτός και ασκούμενος δικηγόρος να μην στερηθεί την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.

Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Παύση της απαράδεκτης και προκλητικής πρακτικής της άμεσης βεβαίωσης εισφορών στο ΚΕΑΟ, που εγκαινίασε η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους τελευταίους μήνες.

Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων των κυβερνήσεων. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Όχι στα επαγγελματικά Ταμεία. Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία για τα ελλείμματα. Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση όλων των απωλειών των αποθεματικών των ταμείων από τη διαχρονική καταλήστευσή τους.

Να σταματήσει η ποινικοποίηση των εργατικών – λαϊκών αγώνων, η συστηματική κήρυξη των απεργιακών αγώνων ως παράνομων και καταχρηστικών, η συρρίκνωση και καταπάτηση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

ΣΤΙΣ 06/04 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΓΙΑ ΤΑ  ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Related Articles