Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatiomisthotondikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

11/07/2021

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

 

ΣΤΙΣ 19/07/2021 ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!

Μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι, όλοι μαζί σαν μια γροθιά, παραμερίσαμε τα εμπόδια, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή, συγκροτήσαμε το Σωματείο μας.

Η ίδρυση του Σωματείου μας αποτελεί «ώριμο τέκνο» της ανάγκης να οργανωθεί η πάλη σε κάθε δικηγορική εταιρεία και γραφείο, να διεκδικήσουμε συλλογικά και οργανωμένα την κατοχύρωση συγκροτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε σύγκρουση με την εργοδοσία των δικηγορικών εταιρειών και των μεγάλων δικηγορικών γραφείων.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων είναι γεγονός, δυναμώνει καθημερινά μέσα από τη μαζική συμμετοχή όλων μας σε κάθε κινητοποίηση, αποκτά πείρα από την σύγκρουση με την μεγάλη εργοδοσία του κλάδου, «ενοχλεί» τις ηγεσίες ΔΣΑ και ΔΣΠ που με τη στάση και τις θέσεις τους στέκονται απέναντι στις ανάγκες μας, απέκτησε το δικό του χώρο στην οδό Πατησίων, αρ. 4, στην Ομόνοια!

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο μας γέμισαν αισιοδοξία οι συνάδελφοι, που έκαναν το βήμα και οργανώθηκαν στο Σωματείο. Που συναντήθηκαν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα, που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που πήραν μαζικά μέρος στις συσκέψεις και στις εκδηλώσεις μας, που οργάνωσαν την πάλη τους στις μεγάλες δικηγορικές εταιρίες και τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία, βάζοντας το λιθαράκι τους να γίνουν οι μεγάλοι χώροι δουλειάς στον κλάδο μας κυψέλες αγώνα, αντίστασης και συλλογικής διεκδίκησης. Οι συνάδελφοι που παρά την ασφυκτική πίεση της καθημερινότητας, τις άμεσες και τις έμμεσες απειλές και την εργοδοτική τρομοκρατία, έσπασαν το φόβο, κατήγγειλαν περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας στους χώρους δουλειάς τους και ήρθαν σε επαφή με το Σωματείο μας.

ΟΣΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΙ ΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Η ίδρυση και η πλούσια δράση του Σωματείου μας, μας δίνει θάρρος για συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα μας για να μπορέσουμε να ανασάνουμε!

ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!

Ο πρώτος χρόνος ζωής και δράσης του Σωματείου μας, αποδεικνύει ότι όταν η αγανάκτηση συναντηθεί με την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση και πάλη, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις!

Η μαχητική παρέμβαση του Σωματείου μας ανάγκασε την εργοδοσία στη δικηγορική εταιρεία «ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» να «απολογηθεί» στην Επιθεώρηση Εργασίας, να πάρει πίσω απαράδεκτες πρακτικές εις βάρος των εργαζομένων.

Με μαζικές κινητοποιήσεις του Σωματείου μας η εργοδοσία της ΕΤΑΔ Α.Ε. αναγκάστηκε να δώσει οφειλόμενες αποζημιώσεις απόλυσης σε συναδέλφους μας και η εργοδοσία στον Ερυθρό Σταυρό αναγκάστηκε να δώσει δεδουλευμένα αρκετών μηνών σε συνάδελφους.

Αναδείξαμε και αποκαλύψαμε αντεργατικές πρακτικές σε πλήθος δικηγορικών εταιρειών (Χαρακτινιώτης – Jure Law Firm Μούργελας – Δημητρόπουλος – Κωνσταντέλιας, Καλαβρός κ.α.).

Σταθήκαμε στο πλευρό των συναδέλφων μας στις δικηγορικές εταιρείες και απαιτήσαμε από τον Σύνδεσμο Δικηγορικών Εταιρειών την άμεση λήψη μέτρων για προστασία του εισοδήματος και της υγείας μας.

Εκφράσαμε την έμπρακτη στήριξη μας στους ασκούμενους συναδέλφους, απαιτήσαμε να καταργηθεί ο αναχρονιστικός και απαράδεκτος θεσμός της άσκησης, να αποκτήσουν όλοι οι ασκούμενοι της προηγούμενης εξεταστικής περιόδου τη δικηγορική ιδιότητα χωρίς εξετάσεις.

Η ηγεσία του ΔΣΑ και του ΔΣΠ «ξεβολεύτηκε» από τα λιμνάζοντα ύδατα που αναπαυόταν επί σειρά ετών, κάνοντας πως δεν βλέπει ότι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι μετατρεπόμαστε σε σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα, χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τους αναγκάσαμε να μην κάνουν πως δεν γνωρίζουν!

Ακυρώσαμε στην πράξη τον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης, πραγματοποιώντας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα συσκέψεις και κινητοποιήσεις, ακόμη και σε περίοδο lockdown, απαγόρευσης συναθροίσεων και διαδηλώσεων, στέλνοντας μήνυμα οργανωμένης απειθαρχίας και ότι οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα δεν περιστέλλονται.

Συμμετείχαμε στο πλευρό του εργατικού – λαϊκού κινήματος στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις του προηγούμενου διαστήματος, μέλη του Σωματείου μας όρθωσαν το ανάστημα τους παλικαρίσια στους χώρους δουλειάς τους.

1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Σε καλούμε να οργανωθείς και να παλέψεις μέσα από τις γραμμές του Σωματείου σου. Η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα, ο ΔΣΑ και η ΕΑΝΔΑ, τρέμουν και φοβούνται την οργάνωση των εργαζομένων, γι’ αυτό με κάθε τρόπο βάζουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Σε καλούμε να διεκδικήσουμε μαζί την υπογραφή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους ασκούμενους και μισθωτούς δικηγόρους, μέσα από συλλογικές ζωντανές διαδικασίες, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης και την απεργία.

Να διεκδικήσουμε μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες. Χορήγηση δώρων και αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο. Κάλυψη των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών τους από τον εργοδότη. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ασκούμενων δικηγόρων.

Να απαιτήσουμε κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού της άσκησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με             μόνη προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος να είναι η απόκτηση του πτυχίου.

Να διεκδικήσουμε για τις μητέρες συναδέλφους μας άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, άδεια ανατροφής τέκνου και  για όλες τις μισθωτές και ασκούμενες δικηγόρους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας από τον ΟΑΕΔ και μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού σε κάθε χώρο δουλειάς.

Να παλέψουμε όλοι μαζί για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας σε κάθε δικηγορική εταιρεία, δικηγορικό γραφείο και σε όλα τα Δικαστήρια.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΣΤΙΣ 24/07, ημέρα Σάββατο και ώρα 19.30 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ»

ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΛΟΥΜΕ:

Σε κάθε δικηγορική εταιρεία να συγκροτηθούν εστίες οργάνωσης και αντίστασης, επιτροπές του Σωματείου μας!

Κάθε μισθωτό και ασκούμενο δικηγόρο που προβληματίζεται, που αγανακτεί, να έρθει σε επαφή με το Σωματείο του, οδός Πατησίων αρ. 4, στην Ομόνοια κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 19.00 έως τις 22.00 μ.μ.

Να επικοινωνήσει με το Σωματείο μας με email στο somatio.md@gmail.com, τηλεφωνικά στο  6979-526780 και να επισκεφθεί το site μας: somatiomisthotondikigoron.gr

Το Προσωρινό Δ.Σ.

Related Articles