Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησιων αρ. 4 (1ος Όροφος)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ – ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Σου σφίγγουμε θερμά το χέρι και σε καλούμε να δυναμώσουμε τον αγώνα για όλα όσα μας αξίζουν. Με την ίδρυση του Σωματείου μας έγινε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά στην οργάνωση της πάλης στον κλάδο, για να διεκδικήσουμε συλλογικά και οργανωμένα τα δικαιώματά μας. Ακούστηκε για πρώτη φορά η φωνή μας, όλων εμάς, μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων. Με αισιοδοξία, τόλμη και ενότητα είπαμε ως εδώ! Σημαδέψαμε και συγκρουστήκαμε με τον πραγματικό ένοχο: την εργοδοσία των δικηγορικών εταιρειών και των μεγάλων δικηγορικών γραφείων, τη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης. Παραμερίσαμε τις ηγεσίες ΔΣΑ, ΔΣΠ και ΕΑΝΔΑ και τον επικίνδυνο ρόλο που αυτές διαδραματίζουν, καθώς ούτε θέλουν ούτε μπορούν να εκφράσουν τις δικές μας ανάγκες και τα δικά μας συμφέροντα. Κάτω από την προμετωπίδα της ενιαίας επιστημονικής οργάνωσης, συσκοτίζουν τη διαστρωμάτωση στον χώρο μας, καλλιεργούν συντεχνιακές αυταπάτες περί δικηγορικού λειτουργήματος, ότι ταυτίζονται τάχα τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγόρων και των εταιρειών με τα συμφέροντα των μισθωτών δικηγόρων. Η ίδρυση του Σωματείου μας ήταν αποτέλεσμα και καρπός της ίδιας της ανάγκης συλλογικής οργάνωσης της πάλης στον κλάδο μας. Για να ζήσουμε και να «ανασάνουμε», γιατί αυτή είναι η μόνη απάντηση κόντρα στη βαρβαρότητα, στην άγρια εκμετάλλευση που βιώνουμε καθημερινά, που βαφτίζεται από ορισμένους πρόοδος ή εκσυγχρονισμός.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!

Η ίδρυση και η πλούσια δράση του Σωματείου μας είχε ως αποτέλεσμα οι ανάγκες, τα αιτήματα, οι διεκδικήσεις και τα προβλήματα των μισθωτών και ασκούμενων συναδέλφων να έρθουν στο προσκήνιο. Τώρα πια δεν είμαστε «αόρατοι», δεν είμαστε μόνοι μας! Τώρα πια έχουμε το δικό μας σπίτι, το Σωματείο μας. Η οργάνωση, η αλληλεγγύη και η ενότητα είναι τα δικά μας όπλα για να επιβάλλουμε το δίκιο μας! Η φωνή μας έφτασε μέσα στις δικηγορικές εταιρείες και στα μεγάλα δικηγορικά γραφεία, καταγγείλαμε αντεργατικές πρακτικές, υπερασπιστήκαμε απολυμένους συναδέλφους, απεργήσαμε, ενώσαμε τη φωνή μας με δεκάδες άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αναδείξαμε ότι προοδευτικό, σύγχρονο και ρεαλιστικό τον 21ο αιώνα είναι να δουλεύουμε λιγότερο, να έχουμε συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο για εμάς, την οικογένεια και τα «θέλω» μας.

Η ζωή και δράση του Σωματείου μας αποδεικνύει ότι όταν η αγανάκτηση και η οργή συναντηθούν με την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση και δράση, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Η ατομική προσπάθεια, για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να συνδυαστεί με τη συλλογική διεκδίκηση και πάλη. Δεν συμβιβαζόμαστε με τον ρεαλισμό της υποταγής, δεν αναζητούμε σωτήρες. Υπάρχει διέξοδος! Βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας! Βρίσκεται στην πάλη για να κατοχυρώσουμε στην πράξη τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ενωμένοι, σαν μια γροθιά, με πίστη στη δική μας δύναμη, γιατί είμαστε αυτοί που με την δική μας εργασία πάμε τον τροχό της ιστορίας μπροστά!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ! ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ: 16/10, ΣΑΒΒΑΤΟ, 12.00 (Πλατεία Μητροπόλεως)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ: 22/10 και 23/10, ημέρες Παρασκευή και Σάββατο

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

Related Articles