Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων καλεί σε εκδήλωση το ΣΑΒΒΑΤΟ, 22.05.2021, ώρα 18.30 στην πλ. Μητροπόλεως

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων καλεί σε εκδήλωση το ΣΑΒΒΑΤΟ, 22.05.2021, ώρα 18.30 στην πλ. Μητροπόλεως

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio.md@gmail.com

14.05.2021

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων καλεί σε εκδήλωση το ΣΑΒΒΑΤΟ, 22.05.2021, ώρα 18.30 στην πλ. Μητροπόλεως

ΜΕ ΘΕΜΑ :

«ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ»

ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

  • Βασίλη Διονυσόπουλο, πρόεδρο του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων
  • Χαρά Μαρκατσέλη, δικηγόρο
  • Αφροδίτη Ρέτζιου, ιατρό, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα κάθε συνάδελφο, μισθωτό και ασκούμενο δικηγόρο, για να δοθεί αποφασιστική απάντηση στο ανοσιούργημα του νόμου Χατζηδάκη! Το αντεργατικό έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά!

Μετά το νόμο περί διευθέτησης του χρόνου εργασίας του ΠΑΣΟΚ το 2011, μετά την θέσπιση 12ωρου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, 9ωρου για τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ και τον απεργοκτόνο «νόμο Αχτσιόγλου» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση ΝΔ επιχειρεί τον οριστικό ενταφιασμό του 8ώρου και ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζόμενων και την 10ωρη εργασία.

Την ίδια στιγμή επιχειρείται η περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, η νόθευση της εκπροσώπησης των εργαζόμενων και η συνολική αποδυνάμωση της συνδικαλιστικής δράσης, με ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, επέκταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Κι όλα αυτά γιατί γνωρίζουν ότι η οργανωμένη πάλη των εργαζόμενων μπορεί να βάλει φρένο στις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Η επίθεση της εργοδοσίας κατά του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου δεν έρχεται από το πουθενά ούτε αποτελεί ελληνική καινοτομία. Εδώ και δεκαπέντε και πλέον έτη αποτελεί επίσημη πολιτική της Ε.Ε., η οποία με μία σειρά οδηγιών, με την υπερψήφιση της έκθεσης Σέρκας, με την διάσπαση του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό» δικαιώνει τον ρόλο και τον χαρακτήρα της ως ένωση κεφαλαίου και υλοποιεί την πάγια επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων για περισσότερη και επικερδέστερη εκμετάλλευση της εργασίας.

Ψηφιακές κάρτες εργασίας στα χέρια των εργοδοτών, απελευθέρωση απολύσεων και απογείωση υπερωριών έρχονται για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων σε βάρος ιστορικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, επενδυμένα μάλιστα με το μανδύα της δήθεν «προστασίας του εργάσιμου χρόνου». Τα ψέματά τους είναι θρασύτατα!

Δεν ανεχόμαστε την χυδαία επιστράτευση προσχημάτων «περί εναρμόνισης οικογενειακής και εργασιακής ζωής» και «προστασίας του εργαζόμενου» που επιχειρεί η κυβέρνηση! Η ολική αναστροφή της πραγματικότητας προκειμένου να αφαιρεθούν από τους εργαζόμενους κατακτήσεις που επιτεύχθηκαν με αίμα, ο χαρακτηρισμός δικαιωμάτων όπως το 8ωρο και η συνδικαλιστική ελευθερία ως «παρωχημένων» αγκυλώσεων υποτιμά τη νοημοσύνη κάθε εργαζόμενου ανθρώπου. Έχουμε πείρα που την αντλούμε από την ίδια τη ζωή και την καθημερινότητά μας! Δεν παραδίδουμε το όπλο της απεργίας! Δεν χαρίζουμε το δικαίωμα 8ωρης εργασίας που κατακτήθηκε με εκατόμβες νεκρών!

Οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει για την ζωή και την ψυχική και σωματική μας υγεία η δουλειά χωρίς ωράριο, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς συλλογική διαπραγμάτευση. Έχουμε καθήκον να αποτελέσουμε μέρος του μεγάλου μετώπου εργαζομένων, των εκατοντάδων σωματείων που καθημερινά δίνουν τη μάχη, απαιτώντας όχι απλά την απόσυρση του νομοσχεδίου αλλά όλων των αντιλαϊκών νόμων που αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις από τους εργαζόμενους. Απαιτώντας εδώ και τώρα ΣΣΕ, δουλειά με ωράριο, κατοχύρωση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας!

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!

Συνάδελφε,

Η επίθεση κατά του οκταώρου, του εργάσιμου χρόνου, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, μας αφορά γιατί;

  • Θα βάλει ακόμα περισσότερες δυσκολίες στον αγώνα του Σωματείου μας για ΣΣΕ, για δουλειά με καθορισμένο ωράριο, με κατοχυρωμένα δικαιώματα! Όταν παίρνονται πίσω συνολικά κατακτήσεις του εργατικού – λαϊκού κινήματος, κατοχυρωμένα δικαιώματα για τα οποία ο κλάδος μας παλεύει, η θέση μας ως μισθωτοί δικηγόροι δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο!
  • Ο κατακερματισμός του εργάσιμου χρόνου συνολικά, με περιωπή νόμου του κράτους, θα αποχαλινώσει ακόμη περισσότερο τους εργοδότες μας σε δικηγορικές εταιρίες και μεγαλογραφεία! Θα είναι ένα ακόμη επιχείρημα στην φαρέτρα των αφεντικών μας!
  • Οποιαδήποτε κατάκτηση στον κλάδο μας θα έρθει μέσα από την αγωνιστική δράση του Σωματείου μας! Η περιστολή συνδικαλιστικών ελευθεριών στοχεύει στους αγώνες των εργαζόμενων, άρα και στις διεκδικήσεις των μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων!

Όσα εμπόδια και αν βάλουν δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες μας!

Για αξιοποίηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων προς όφελος των εργαζόμενων! Για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για ποιοτικό ελεύθερο χρόνο!

 

  • ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους συναδέλφους που πήραν μέρος στη μεγάλη απεργία της 06/05, ορθώνοντας το ανάστημά τους στους χώρους δουλειάς τους, αλλά και σε αυτούς που δυνάμωσαν το μπλοκ του Σωματείου μας στο μαζικό συλλαλητήριο της 13/05.
  • ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ!

Προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα μας, για να αποσυρθεί τώρα το νομοθέτημα που συνθλίβει το 8ωρο και την συνδικαλιστική δράση!

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

Related Articles