Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

21 Οκτώβρη 2022

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

Συνάδελφοι,

Δεν είστε μόνοι! Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων βρίσκεται δίπλα σας και σε αυτή την προσπάθεια που κάνετε. Μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι δίνουμε όλοι μαζί  μέσα από το Σωματείο μας συλλογικό αγώνα για τη ζωή και τις ανάγκες μας.

Γι’ αυτό και στη μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαμε πριν λίγες μέρες αποφασίσαμε ότι τώρα μπαίνουμε μπροστά με όλες τις δυνάμεις μας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει βασικό μισθό στα 1.200€ για τους μισθωτούς δικηγόρους και 960€ για τους ασκούμενους για 8ώρη εργασία, υποχρεωτική καταβολή των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών και καταβολή όλων των εισφορών στους ασκούμενους, άδειες, επιδόματα.

Θέσαμε στο επίκεντρο τις ανάγκες και τα κοινά μας προβλήματα, συζητήσαμε για την ανάγκη να καταργηθεί εδώ και τώρα ο αναχρονιστικός θεσμός της άσκησης και το πτυχίο μας να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος μας. Οργανώσαμε την πάλη μας ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της 9ης Νοέμβρη για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα και στους εργοδότες στον κλάδο μας ότι δε θα ανεχτούμε άλλες θυσίες, ότι θα μας βρουν απέναντί στο δύσκολο χειμώνα που μας ετοιμάζουν!

ΔΣΑ ΚΑΙ ΕΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ

Την ίδια ώρα, ο ΔΣΑ και από κοντά η ΕΑΝΔΑ πανηγυρίζουν για την ιστορική όπως λένε απόφαση που πήρανε κατά πλειοψηφία στο ΔΣ του ΔΣΑ, σύμφωνα με την οποία θα «ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες προκείμενου να θεσμοθετηθεί νομοθετικά», ως κατώτατος μισθός για τους ασκούμενους τα 600€ και η κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών από τον εκάστοτε δικηγόρο εργοδότη.

Προκλητικά ζητάνε να τους πούμε και ευχαριστώ για μια απόφαση που δεν κάνει καμία αναφορά στο ωράριο, τις άδειες, την αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, τα συνδικαλιστικά και άλλα δικαιώματα. «Πανηγυρίζουν» μαζί με τις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία, για ένα μισθό, που, όταν και αν αυτός δοθεί, θα εξανεμίζεται από την επόμενη κιόλας μέρα σε λογαριασμούς, ιδίως στη σημερινές συνθήκες της ακρίβειας που καλπάζει και των υψηλοτάτων ανατιμήσεων. «Πανηγυρίζουν» γιατί θα εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τη δουλειά και τη γνώση των ασκούμενων τζάμπα και χωρίς κανένα ουσιαστικό δικαίωμα.

Μάλιστα, την ίδια μέρα που ρίχνανε κροκοδείλια δάκρυα για τους ασκούμενους δεν δέχτηκαν να συζητήσουν το θέμα των ασκούμενων συναδέλφων που απασχολεί ο ίδιος ο ΔΣΑ στην Εισαγγελία Αθηνών , όπου καλύπτουν κενά δικαστικών υπαλλήλων, βγάζουν τη «λάτζα» σε άθλιες συνθήκες.

ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΕΣ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τους επιστρέφουμε την απόφαση – κοροϊδία για τα 600€ ως απαράδεκτη! Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι ο ΔΣΑ στηρίζει και διαιωνίζει τον αναχρονιστικό θεσμό της άσκησης γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει από την φύση του να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων. Γιατί υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργοδοτών μας, των μεγάλων  δικηγορικών εταιρειών και των μεγάλων δικηγορικών γραφείων που από το θεσμό της άσκησης εξασφαλίζουν φτηνό, ευέλικτο επιστημονικό δυναμικό με ανύπαρκτα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Η απόφαση αυτή είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές μας ανάγκες και δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στην εξειδικευμένη επιστημονική εργασία που παρέχουμε. Οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι δεν είμαστε συνεργάτες με τους εργοδότες μας ούτε μαθητές. Είμαστε εργαζόμενοι, μισθωτοί επιστήμονες, έχουμε σπουδάσει και τις σπουδές μας δεν τις θέτουμε υπό διαπραγμάτευση.  Αυτή η πραγματικότητα, αυτή η ανάγκη γέννησε το Σωματείο μας!

Το μόνο ρεαλιστικό και σύγχρονο είναι να παλέψουμε σήμερα συλλογικά και οργανωμένα μέσα από το Σωματείο μας για την κατοχύρωση ΣΣΕ, για την κατάργηση της άσκησης. Η ίδια η πείρα από τη ζωή και τη δράση του Σωματείου αποδεικνύει ότι όποιες κατακτήσεις είχαμε (μηνιαία καταβολή μισθού στους ασκούμενους του προγράμματος ΕΣΠΑ, καταβολή δεδουλευμένων κτλ) ήταν αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα.

Σε αυτόν αγώνα σας καλούμε να συμμετάσχετε. Να γίνετε μέλη του Σωματείου και να παλέψουμε όλοι μαζί μισθωτοί και ασκούμενοι  για όλα όσα μας σας αξίζουν. Πιο πολλοί είμαστε πιο δυνατοί. Δίνουμε μαζικό παρών και συμμετέχουμε στην απεργία στις 9 Νοέμβρη, 10:30 στα Προπύλαια!

Related Articles