Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ!

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

https://somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

30.05.2021

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ, την ΠΕΜΠΤΗ, 03.06.2021, ώρα 19.00, στα Προπύλαια!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10.06.2021!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Καλούμε κάθε συνάδελφο, μισθωτό και ασκούμενο δικηγόρο, να γίνει μέρος του μεγάλου απεργιακού μετώπου πρωτοβάθμιων σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, για να δοθεί αποφασιστική απάντηση στο ανοσιούργημα του νόμου Χατζηδάκη! Το αντεργατικό έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά!

Μετά το νόμο περί διευθέτησης του χρόνου εργασίας του ΠΑΣΟΚ το 2011, μετά την θέσπιση 12ωρου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, 9ωρου για τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ και τον απεργοκτόνο «νόμο Αχτσιόγλου» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση ΝΔ επιχειρεί τον οριστικό ενταφιασμό του 8ώρου και ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζόμενων και την 10ωρη εργασία.

Την ίδια στιγμή επιχειρείται η περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, η νόθευση της εκπροσώπησης των εργαζόμενων και η συνολική αποδυνάμωση της συνδικαλιστικής δράσης, με ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, επέκταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Γνωρίζουν ότι η οργανωμένη πάλη των εργαζόμενων μπορεί να βάλει φρένο στις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Η επίθεση της εργοδοσίας κατά του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου δεν έρχεται από το πουθενά ούτε αποτελεί ελληνική καινοτομία. Εδώ και δεκαπέντε και πλέον έτη αποτελεί επίσημη πολιτική της Ε.Ε., η οποία με μία σειρά οδηγιών, με την υπερψήφιση της έκθεσης Σέρκας, με την διάσπαση του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό» δικαιώνει τον ρόλο και τον χαρακτήρα της ως ένωση κεφαλαίου και υλοποιεί την πάγια επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων για περισσότερη και επικερδέστερη εκμετάλλευση της εργασίας.

Δεν ανεχόμαστε την χυδαία επιστράτευση προσχημάτων «περί εναρμόνισης οικογενειακής και εργασιακής ζωής» και «προστασίας του εργαζόμενου» που επιχειρεί η κυβέρνηση! Η ολική αναστροφή της πραγματικότητας προκειμένου να αφαιρεθούν από τους εργαζόμενους κατακτήσεις που επιτεύχθηκαν με αίμα, ο χαρακτηρισμός δικαιωμάτων όπως το 8ωρο και η συνδικαλιστική ελευθερία ως «παρωχημένων» αγκυλώσεων υποτιμά τη νοημοσύνη κάθε εργαζόμενου ανθρώπου. Έχουμε πείρα που την αντλούμε από την ίδια τη ζωή και την καθημερινότητά μας! Δεν παραδίδουμε το όπλο της απεργίας! Δεν χαρίζουμε το δικαίωμα 8ωρης εργασίας που κατακτήθηκε με εκατόμβες νεκρών!

Οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει για την ζωή και την ψυχική και σωματική μας υγεία η δουλειά χωρίς ωράριο, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς συλλογική διαπραγμάτευση.

Έχουμε καθήκον να αποτελέσουμε μέρος του μεγάλου μετώπου εργαζομένων, των εκατοντάδων σωματείων που καθημερινά δίνουν τη μάχη, απαιτώντας όχι απλά την απόσυρση του νομοσχεδίου αλλά όλων των αντιλαϊκών νόμων που αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις από τους εργαζόμενους. Απαιτώντας εδώ και τώρα ΣΣΕ, δουλειά με ωράριο, κατοχύρωση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας!

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!

Με την μεγάλη μας εκδήλωση στις 22.05.2021, δώσαμε την πρώτη μεγάλη απάντηση!

Διατρανώσαμε την αποφασιστικότητα του Σωματείου μας, να συμπορευθεί με όλες του τις δυνάμεις, με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις, για την απόσυρση του νομοσχεδίου!

Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε φρένο μέσα από την οργανωμένη δράση μας στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας που μας θέλουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, με τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Θέλουν να μας «ξεμοναχιάσουν», να σκύψουμε το κεφάλι, να μείνουμε μακριά από το συλλογικό αγώνα, να αποδεχθούμε σαν κανονικότητα τις μειωμένες απαιτήσεις, την ατομική λύση, τη μισή ζωή, με μισά δικαιώματα.

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας, οργανωνόμαστε!

Σε όλες τις δικηγορικές εταιρείες να ιδρυθούν επιτροπές του Σωματείου μας!

Βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα, στο πλευρό εκατοντάδων σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων.

Παλεύουμε για:

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – κόλαση της Κυβέρνησης.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατοχυρωμένα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μισθός που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Χορήγηση αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο. Κάλυψη των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών μας από τον εργοδότη.
  • Τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Δικαστήρια, στα ΜΜΜ.
  • Να κηρυχθούν άκυρες οι απολύσεις και κάθε βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις, τα ωράρια, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις (όπως η μονιμοποίηση υποχρεωτικής τηλεργασίας, η εκ περιτροπής εργασία κ.λπ.). Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.
  • Κατοχύρωση μέτρων προστασίας της μητρότητας για όλες τις μισθωτές και ασκούμενους δικηγόρου
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!

Το Προσωρινό Δ.Σ.

Related Articles