Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 49ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 49ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatio-misthoton-dikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

 

15 Νοέμβρη 2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Σωματείο μας χαιρετίζει και τιμά την 49η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 

Τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση πρώτα και κύρια με τη συμμετοχή μας μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στο κύμα ακρίβειας που μας πνίγει, μέσα από τους αγώνες για αυξήσεις στου μισθούς, ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

 

Ο λαός με τους μεγάλους αγώνες βάζει πάντα τη δική του σφραγίδα!

Δεν επιλέγουμε στρατόπεδο ληστών!

 

49 χρόνια μετά, παραμένουν επίκαιρα τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ» σε μία περίοδο που τα ιμπεριαλιστικά μπλοκ Ρωσίας-ΝΑΤΟ-ΕΕ δολοφονούν αμάχους, εντείνουν τη φτώχεια, θυσιάζουν ζωές για να προστατευθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων στην περιοχή. Ο πόλεμος εντείνει την ανασφάλεια γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή μας, το φόβο να γίνει η χώρα μας στόχος αντιποίνων, εντείνει τα βάρη που καλούνται να πληρώσουν οι λαοί, είτε μέσω των δισεκατομμυρίων που δαπανώνται για πολεμικούς εξοπλισμούς είτε μέσω των αυξήσεων στα καύσιμα, στην ενέργεια, σε είδη πρώτης ανάγκης.

 

Παραμένουν επίκαιρα τα αντιφασιστικά μηνύματα του Πολυτεχνείου σήμερα, που βλέπουμε τις ίδιες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις που στήριξαν τη Χούντα στη χώρα μας να παρουσιάζονται ως υπερασπιστές της δημοκρατίας. Αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και από τον πόλεμο που εξελίσσεται αμείωτα με εξάρσεις και υφέσεις, για να σταματήσει η παροχή «γης και ύδατος» στους εκμεταλλευτές μας και στις πολεμικές μηχανές τους, που μετατρέπουν τις υποδομές της χώρας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε «ορμητήρια πολέμου» αλλά και σε πιθανούς «στόχους».

 

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

 

Οι αγώνες του χθες μας εμπνέουν και μας δείχνουν το δρόμο στο σήμερα!

 

Το «Πολυτεχνείο» μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι, να αντιπαλεύουμε καθημερινά τις φωνές που μας καλούν να περιμένουμε καρτερικά μήπως κάτι αλλάξει, να συμβιβαστούμε με την κατάσταση, να ονειρευόμαστε καριέρες.

 

Δεν είμαστε μόνοι, έχουμε συμμάχους τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας!

 

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί απέναντι στην εργοδοσία και στους συμμάχους της. Με ασπίδα το Σωματείο μας που, μέρα με τη μέρα, δυναμώνει, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο μαχητικό μπλοκ του στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση.

 

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε την πάλη μας για το σύγχρονο, το πραγματικά ρεαλιστικό, το αναγκαίο: συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ, που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες μας και στην επιστημονική εργασία που παρέχουμε.

 

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 49η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ!

 

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνου, που θα πραγματοποιήσει το Σωματείο μας, μαζί με εργατικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, φοιτητές και σπουδαστές άλλους μαζικούς φορείς, την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στο χώρο του Πολυτεχνείου με ραντεβού στο Συνδικάτο Οικοδόμων στις 16:30 μ.μ. (Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος).

 

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους μας, την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στην προσυγκέντρωση του Σωματείου μας, στις 16:30, στα Προπύλαια, μαζί με εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Related Articles