Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 22.11.2023 ΑΠΟ 10.00 ΕΩΣ 16.00 & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 22.11.2023 ΑΠΟ 10.00 ΕΩΣ 16.00 & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

by admin

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatiomisthotondikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ. 4 (1ος Όροφος)

19 Νοεμβρίου 2023

ΩΣ ΕΔΩ! ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

 

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα αποτελεί αιτία πολέμου και αφορά κάθε μισθωτό και ασκούμενο δικηγόρο!

Γιατί οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι θεωρούμαστε «συνεργάτες» και όχι εργαζόμενοι και φορολογούμαστε ουσιαστικά ως αυτοαπασχολούμενοι. Με την πανσπερμία των εργασιακών σχέσεων και των διαφορετικών τρόπων καταβολής του μισθού που υπάρχουν στο χώρο μας, ένα μεγάλο τμήμα συναδέλφων που αμείβονται για παράδειγμα με 800 – 900 ευρώ και κόβουν ΑΠΥ απευθείας στους πελάτες του γραφείου / του εργοδότη τους ή αμείβονται με άλλους τρόπους («μαύρα», αμοιβή κατ’ αποκοπή κτλ) θα κληθούν να πληρώσουν φόρους που θα ισοδυναμούν τουλάχιστον με δυο μισθούς. Και βέβαια δεν συνυπολογίζουμε σε αυτούς, τους ασκούμενους των 300 – 400 ευρώ, που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος και μέρος συναδέλφων που αμείβονται με μπλοκάκι και δεν υπάγονται στις εξαιρέσεις από το νέο εξοντωτικό νομοσχέδιο.

Γιατί με το νέο νομοσχέδιο, οι ισχυρές δικηγορικές εταιρείες, όχι μόνο δεν θίγονται αλλά προκλητικά ευνοούνται με τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος των φορολογικών συντελεστών επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και για τη συγκέντρωση κεφαλαίου.

Οι εταίροι των δικηγορικών εταιρειών τρίβουν τα χέρια τους γιατί με το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος να κυριαρχήσουν οι μεγάλες δικηγορικές και πολυεπαγγελματικές εταιρείες στον κλάδο, μέσα από το τσάκισμα των μικρών αυτοαπασχολούμενων και την ακόμα μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης μας (εντατικοποίηση της εργασίας, δουλειά ήλιο με ήλιο για να βγει ο απίστευτος όγκος εργασίας).

Είναι αποκαλυπτική η κυνική ομολογία γνωστού δικηγόρου – ιδιοκτήτη μεγάλης δικηγορικής εταιρείας ότι «είναι αναπόφευκτη η συγκέντρωση στον κλάδο των δικηγόρων» αφού το «μέλλον ανήκει στα οργανωμένα σχήματα παροχής νομικών υπηρεσιών», που αυτή τη στιγμή ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών πανηγυρίζει γιατί ο κύκλος εργασιών εκτοξεύθηκε στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, χάρη στη δική μας ατέλειωτη, καθημερινή δουλειά από το πρωί ως το βράδυ!

Οι εργοδότες μας πανηγυρίζουν για τα κέρδη τους, ενώ το φορολογικό νομοσχέδιο, βάζει νέα θηλιά στο λαιμό μας, γιατί, πολλοί από εμάς, είμαστε στην ουσία ανασφάλιστοι και χρωστάμε στο ΚΕΑΟ, αφού δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που αυξήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ενώ κινδυνεύουμε, παράλληλα, με την επιβολή κατασχέσεων.

 

ΤΗ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ

ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!

 

Οργανώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της που υλοποιείται πιστά από όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα, σήμερα της ΝΔ, χτες του ΣΥΡΙΖΑ, προχτές του ΠΑΣΟΚ. Κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των δικηγορικών εταιρειών και μεγαλογραφείων στον κλάδο μας που τρίβουν τα χέρια τους με το νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της μιλούν υποκριτικά για «πάταξη της φοροδιαφυγής» και «φορολογική δικαιοσύνη». Για ποια «πάταξη της φοροδιαφυγής» μιλάνε, όταν μόνο το 0,2 % των ΑΦΜ οφείλει 85 δις. ευρώ; Όταν οι επιχειρηματικοί κολοσσοί έχουν εξασφαλισμένη φορολογική ασυλία, με τις τριγωνικές συναλλαγές, τις offshore εταιρείες; Για ποια «φορολογική δικαιοσύνη» μιλάνε όταν το 95% των κάθε είδους φόρων πληρώνεται από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και μόνο το 5% αποδίδεται από τους επιχειρηματικούς ομίλους; Όταν υπάρχουν οι ειδικές 58 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, οι αναβαλλόμενοι φόροι των τραπεζιτών, τα δωράκια των καναλαρχών, τα ειδικά φορολογικά κίνητρα στους «στρατηγικούς» επενδυτές;

Δεν εμπιστευόμαστε τον αγώνα μας στις ηγεσίες της Ολομέλειας, του ΔΣΑ και των άλλων δικηγορικών συλλόγων! Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα μας!

Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε αποκτήσει πολύτιμη πείρα για τον ρόλο τους!

Στις παράνομες απολύσεις συναδέλφων από μεγάλες εταιρείες και γραφεία, παίζανε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, στην καλύτερη περίπτωση δεν παίρνανε θέση αφήνοντας μας απροστάτευτους στην μεγαλοεργοδοσία. Αδιαφόρησαν προκλητικά για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων ασκούμενων που δούλευαν για λογαριασμό του ΔΣΑ. Ξορκίζουν την κατοχύρωση συγκροτημένων εργασιακών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και μας αφήνουν στο έλεος της εκμετάλλευσης των δικηγορικών εταιρειών και των μεγαλογραφείων.

Οι μικρές και μεγάλες νίκες που πετύχαμε, από την ίδρυση μας μέχρι σήμερα (μηνιαία καταβολή μισθού στους ασκούμενους του προγράμματος ΕΣΠΑ, καταβολή δεδουλευμένων, ανανέωση συμβάσεων των συναδέλφων μας που εργάζονταν στο ΔΣΑ, καταβολή αποζημίωσης των απολυμένων της ΕΤΑΔ, καταβολή δεδουλευμένων από την εργοδοσία της Agile Law και του Ερυθρού Σταυρού κ.α.) ήταν αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα μέσα από το Σωματείο μας, σε συμπόρευση με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, με τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους με χαμηλά εισοδήματα σε σύγκρουση πάντα με το ΔΣΑ και την αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζει και υλοποιεί!

Δυναμώνουμε τον κοινό συντονισμό και αγώνα, με τους πραγματικούς συμμάχους μας, τους υπόλοιπους μισθωτούς επιστήμονες, μέσα από τα Σωματεία τους, τους αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους με μικρά εισοδήματα, τους επαγγελματίες που πλήττονται, απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο: την πολιτική της ΕΕ που στηρίζουν και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα και το εχθρικό για τις ανάγκες μας κράτος!

 

Απαιτούμε – διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα.
  • Να υπογραφεί ΣΣΕ για όλους τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους, που θα κατοχυρώνει βασικό μισθό για όλους και ωράριο, υποχρεωτική καταβολή των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών και όλων των εισφορών στους ασκούμενους, άδειες, επιδόματα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ, του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ. Κατάργηση του ΚΕΑΟ.
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

Καλούμε όλες και όλους τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους σε στάση εργασίας, την Τετάρτη, 22/11 και ώρες 10.00 – 16.00 για να εκφραστεί η μαζική αντίθεση μας στο νομοσχέδιο έκτρωμα!

 

Κανείς για δουλειά! Όλοι στους δρόμους, για τα σύγχρονα δικαιώματά μας!

 

Συμμετέχουμε με το πανό του Σωματείου μας, με τα συνθήματα μας, στο συλλαλητήριο επαγγελματιών και μισθωτών επιστημόνων, την Τετάρτη, 22/11, για να ακουστεί σε όλη την Αθήνα η δική μας φωνή!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ                                                   ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

 

Related Articles