Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜΕ) ΣΤΙΣ 18 & 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜΕ) ΣΤΙΣ 18 & 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

by admin

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

somatiomisthotondikigoron.gr

somatio.md@gmail.com

Πατησίων, αρ.4 (1ος Όροφος)

14 Ιούνη 2022

 

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

 

Με προμετωπίδα το σύνθημα αυτό, εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις απ’ όλη τη χώρα ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική Σύσκεψη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) στις 18 και 19 Ιούνη στη Δραπετσώνα!

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης. Είναι μια μεγάλη συσπείρωση εργατικών σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, επιτροπών αγώνα, συνδικαλιστών. Ιδρύθηκε το 1999 και τα 23 χρόνια ζωής και δράσης του, παλεύει ενάντια στην αδικία, στην εργοδοτική και κρατική καταστολή, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η δύναμη και το κύρος του ΠΑΜΕ βρίσκεται στην πρωτοπόρα δράση των σωματείων και των εργαζομένων στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση. Δεν πηγάζει από συνδιαλλαγές με την εργοδοσία ούτε από την ταύτιση πίσω από τις κυβερνήσεις που υπερασπίζονται το σύστημα της εκμετάλλευσης.

 

Στις 18 και 19 Ιούνη στη Δραπετσώνα, θα χτυπά η καρδιά των εργαζομένων!

 

Η σύσκεψη του ΠΑΜΕ θα αποτελέσει σημείο συνάντησης όλων των σωματείων που έδωσαν μαζί αγώνες, που ένωσαν τη φωνή τους σε κοινά αιτήματα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με παρακαταθήκη τη δράση αυτή, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι θα μεταφέρουν την πείρα τους αλλά και θα συζητήσουν για την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι αγώνες μας, για να συγκρουστούμε νικηφόρα με τον πραγματικό αντίπαλο: την εργοδοσία, το κράτος και όλες τις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν μέχρι και σήμερα.

Σήμερα, που η εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο εντείνεται, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις τσακίζουν το εισόδημά μας και οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους δίνουν μάχες για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

 

Η Πανελλαδική Σύσκεψη είναι ένας σημαντικός σταθμός για όλους τους εργαζόμενους!

 

Ως Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων διαλέγουμε πλευρά, συμμετέχουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και την εργατική τάξη της χώρας μας!

Συμμετέχουμε για να απαντήσουμε στο κρίσιμο ερώτημα: τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, τα νέα δεινά που περιμένουν το λαό μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ένταση της εκμετάλλευσης και της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, την όξυνση της φτώχειας, το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής.

Επιδιώκουμε μέσα από την ζωντανή κουβέντα να αντληθούν τα θετικά συμπεράσματα που προέκυψαν μέσα από τους μεγάλους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Να αναδειχθεί ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος και ο προσανατολισμός των σωματείων για να ενισχυθεί η πάλη μας, η οργάνωση και η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες, στις κινητοποιήσεις. Για να γίνουν μέλη περισσότεροι εργαζόμενοι στα σωματεία, για να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Για να «συναντηθούν» ξανά οι ανησυχίες μας, οι διεκδικήσεις μας, τα όνειρά μας, με τους εργαζόμενους της COSCO, της ΛΑΡΚΟ, της e-food, με τους εργαζόμενους στις κατασκευές, με τους υγιειονομικούς και με τόσους εργαζόμενους που μέσα από τα σωματεία τους έδωσαν ηρωικούς αγώνες, το προηγούμενο διάστημα.

Αγώνες εμβληματικούς που έβαλαν τη δική τους μοναδική σφραγίδα στις εξελίξεις, γιατί απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν νίκες, όταν γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων

Αγώνες που εμπνέουν και το δικό μας Σωματείο, στον τιτάνιο αγώνα για να υπογραφεί τώρα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για κάθε μισθωτό και ασκούμενο δικηγόρο. Αγώνες που μας εμπνέουν να βγούμε στο προσκήνιο με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να κατοχυρώσουμε μισθό σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας, ανθρώπινο ωράριο, ασφάλιση, άδειες και επιδόματα, ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για μας και τους δικούς μας ανθρώπους.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους συναδέλφους δικηγόρους που δεν συμβιβάζονται με το άδικο, σε όσους αρνούνται να υποταχθούν στο μέλλον της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων!

Σε όσους δεν συμβιβάζονται με τα ελαστικά ωράρια, τη δουλειά πρωί – βράδυ, τους χαμηλούς μισθούς, την έλλειψη ελεύθερου χρόνου, την πλήρη απουσία οποιασδήποτε κατοχύρωσης εργατικών δικαιωμάτων, άδειας, άδειας μητρότητας.

Σε όσους συναδέλφους δεν συμβιβάζονται με τη γραμμή του συμβιβασμού, της υποταγής, του ψευδεπίγραφου «κοινωνικού διαλόγου» για το πόσα θα χάσουμε εμείς οι μισθωτοί δικηγόροι για να συνεχίζουν να κερδοφορούν οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και οι μεγαλοδικηγόροι. Σε όσους δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στους δικηγορικούς συλλόγους γιατί αντιλαμβάνονται ότι δεν είμαστε το ίδιο εργοδότες – δικηγόροι και εργαζόμενοι – δικηγόροι!

Related Articles